На Марица дава

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: На Марица дава

Мнение от krokibg »

shoplandeca написа:Направи ми впечатлени следното:Отивам към 16,17,18,19 часът,хвърлям и нищо докато не почне да свечерява и да се губи перото от поглед не бара нищо или най много 2-3 потропвания без да вземе хубаво.Дойде ли този момент започва да кълве и то постоянно по едрата мряна,кефалът,дребните рибоци започват постоянно да бъзикат,за шаран да не говорим него го няма в тая река.Откачена работа е тая Марица.
Има си тарикатлъци които човек трабва да знае,ако ходи по Марица :idea: Водата падне ли на определено ниво,едрата риба веднага се групира в най-дълбоките места.Стой в дупките под паднали дървета където е дълбоко,или в бавното течение близо до брега,където държи дълбочина. има го на определени места а не навсякъде.Човек трябва да знае къде да ходи.Друг е въпроса че се появиха електричари и го разгониха,няма да споменавам и за мрежарите или бомбите които се мятат от местните велможи от селата по поречието на реката.Иска се ходене и познаване на Марица.един път хванеш ли цаката,няма празно или ако има капо,то ще да е от времето или нивото на водата.Аксел е прав че рибата има този навик да стои на повърхноста,но да не забравяме че Марица вече е много чиста и рибата вижда рибаря,когато е до водата или в нея и се отдърпва.Трябва да се знае и на каква стръв да се лови в определения сезон и още доста тънкости.Както съм писал и преди в тази тема,просто има хора,които редовно си вадят едри шарани,амур и сом,но се броят на пръсти.99% от рибарите по Марица,ловят с тънки дюзенчета и гонят алай,карабалък,уклий,мряна и т.н.Има ли удар на едра риба,тя си отива.абе,каквото съм имал да пиша по темата,аз съм го написал преди.Успех на ходещите и се иска ходене и търсене на местата,където се държи рибата !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Тая тема май нещо е замряла.Я кажете дали сега дава сом на Марица и някой ако е склонен да каже и къде върви сом(имам предвид на кой места).
Изображение Изображение
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Рано е още за целенасочен риболов на сом по реката/особенно около Пловдив/,защото температурата на водата е доста под 18гр.Едва ли някой ще ти сподели точно къде има сом на реката,поне аз няма да го направя...........но ти пожелавам късмет.........през годините имам около 4-5 извадени сома през месец март.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

[quote="аксел"]Едва ли някой ще ти сподели точно къде има сом на реката,поне аз няма да го направя...........но ти пожелавам късмет.........през годините имам около 4-5 извадени сома през месец март.[/quote

На мен ще кажеш,но на ухо :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”