На лафче за подводния риболов

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: На лафче за подводния риболов

Мнение от Булти »

gogo26 написа: Булти, разкажи историята за момчето на Крокодилите.
...историята я знам от Христо Янчев , не претендирам за абсолютната точност...били са лагер сбор в Приморско , бургаският отбор по подводен риболов...самото момче ( лека му пръст ) е било запалено по харпунджилъка от Димо Грозев , с когото са живеели врата срещу врата :? ...в злощастния ден морето е било отвратително бурно и отменили тренировките ...но момчето на своя глава влязло само в морето , без да каже на никой и поради тая причина с голямо закъснение са установили липсата му :? :(
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Jack Daniels написа: дойде дълга зимата,всички изперкахме вече :drinkers:
- ти поне винаги си ми разбирал майтапите :D ....Гриша , ако съм те засегнал с нещо извинявай...за извинение на срещата ще изпълня в твоя чест аборигенски танц :roll: , съпроводен с молитва за риба :drinkers:
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

На вниманието на бургазлии
"Презентация на новите продукти на Beuchat и SEAC! За първи път пред
публика харпун MARLIN REVOLUTION . Хотел "Аква" - Бургас
на 25.03.2010 (четвъртък) . На всеки ще се предостави възможност да
разгледа продуктите. Входа е свободен."
Мероприятието ще е от 18:00h. в конферентна зала Нимфа - ВХОД СВОБОДЕН.
Последно промяна от alex_vp на Вто Мар 23, 2010 12:06 pm, променено общо 1 път.
Dobs
новобранец
новобранец

Мнение от Dobs »

Булти,
не прехвърляй вината за бана си на други хора. За 10 години съществуване на Spearfish! ти и Emilios сте единствените хора, които са баннати от там.
За Емилиос не мисля, че има смисъл да обяснявам точно на потребителите тук защо получи бан и при нас. Аз бях този, който показа на всички, че този пич е един лъжец.
Колкото до теб, ти си допускан да се върнеш поне няколко пъти и "партизанските" ти появявания винаги са били известни, но сме правили компромис с теб докато не си изпуснеш нервите за пореден път и не започнеш да нагрубяваш други посетители. Това за човек, на когото са правени многократни компромиси, е недопустимо. За това вече компромисите се изчерпаха. Като се появиш там знаем какво да очакваме и за това получаваш директен бан. Но повтарям това си само и единствено ти. Ако тук и в други форуми администрацията е склонна да толерира липса на възпитание, обиди и назидателен тон, в Spearfish правилата са ясно написани и се спазват.

Според мен е срамно да плюете по сайта, който запали любов към морето в една огромна част от настоящото поколение харпунджии, допринася ежедневно за това да се получава безценна информация на БЪЛГАРСКИ от целия свят на гмуркането, да представя на всички тайни и нововъведения в екипировката, да изработи правила за безопастност, които може да спасят човешки живот един ден, да проведе кампания (макар и не особено резултатна) за инфрмиране какво е това буй и колко надалеч от него трябва да стоят плавателните средства още преди 4-5 години (отпечатахме стикери и разлепихме за наша сметка)...

Тука много се питате за филмите за подводен риболов, вкл. тези на Дапиран, но забравяте кой първи ги записа на всички, кой се занимава със седмици да прави субтитри и кой разнасяше дисковете по сбирки. Е не ми ги върнаха, но си ги свалих пак.
Къде за първи път видяхте как се връзват въжени жълъди, кой първи ви каза, че лека стрела и дебели ластици е равно на неточни изстрели и много много други безценни неща. Кой пусна технологията за направа на дървен харпун за всеобщо ползване, кой отговаряше на телефонни обаждания на "единствения и всепризнат майстор на дървени харпуни в БГ" за да му каже с какво се лепи дървото и какво покритие се прави...
Точно ти беше този, който плюеше по всчки тези неща и псуваше лично мен за това, че съм бил още с жълто покрай устата, а съм давал съвети.
А сега като говориш за "излагацията в Турция" отиди до край и кажи кой си направи труда да извади всички забранени зони в Турция и да ги публикува в сайта за да ги знаят всички. Кой писа до Турските власти с питане за разрешителния режим на гмуркане в техните води... А това, че има "доброжелатели" които не изчакаха да мине и 1 ден след като се върнаха колегите от злополучния риболов в Турция за да злорадстват от комерсиални подбуди говори зле за самите тях...

Булти, когато описваш на хората тук сайта Spearfish! пропускаш много подробности, които надявам се се дължат на недобрата ти памет... Това говори зле за теб, но не и за мен или за Spearfish! като цяло. Болшинството от хората там знаят много за морето и го обичат истински, поне толкова колкото и ти го обичаш и не заслужават някой да ги обижда. Аз пък най-мналко заслужавам подобно отношение заради огромното време, което съм посветил да превеждам и предоставям информация за общо ползване, многобройните съвети, които съм дал на по-млади колеги (пък било и то от устата си с жълто покрай нея)...

С това си мнение не ангажирам Spearfish!, а само себе си.

ПС: Поздрави на всички момчета, които се гмуркат с любов в морето! Относно безопасността, слушайте Бат'Гойко. До сега не се е намерил нито един аргумент против теза, която той представи. А безопасността е на първо място!

Dobs
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Булти написа:
П.С. Бат Зоро ще продължим спора за шнорхела на голямата дървена маса на Мириус , а може и под нея

:drinkers: :D
Ей наборе а пък ако я закъсъте много под масата :rolleyes: свиркайте да помагаме :lol: Аз лично не съм по :drinkers: пиенето щот съм тъп трзвеник, ама пък за това често ме ползват за шофьор така че и от мене има полза понякога :lol: :lol: :lol:
А идеята ти хич нее лоша даже за една повсеместна Бугарска среща някъде на гьола само някой трябва да се наеме с организацията и да се определи дата .А то се знае че такава среща няма да мине без едно импровизирано състезание .А това ме навейда на мисълта че може също да се помисли и за някакъв награден фонд та да има стимул да участват повече хора ,щото егото на българина е по голямо от всичко ,и като чуе че има награда всеки ще иска парче от баницата,а и няма да има сърдити гъзове :butthead: тогава
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Добри , възможно е да ми изневерява паметта , малко съм по-голям от тебе батка , тва в никакъв случай не ме прави по способен , но кат станеш на мойте години , да ти даде господ , ща видим дали ще мислиш по същия начин , както сега или преди 10 год. в началото на сайта , когато съм ти казал , че си със жълто около устата и определено е било по конкретен случай ...обаче батка и ти на теб ти изневерява паметта да знайш , ако за мен говори лошо , за теб говори още по лошо :D ...що пропусна да отбележиш , че ме нарече ПСЕВДОСПЕЦИАЛИСТ , в момент когато никой от тия дет разбираха нещо , за разлика от вас , не пишеше нищо ...ако не бе помощта на Лайв Дайв , батко Влади , Гофьуса и мн . други щехте да си останете голя вода , щото един форум го правят посетителите , а не админите и тва требе да си набие в главата Каиш'с'бонбон...що пропусна да отбележиш моя принос за Спиърфиш , като качени снимки , мои и от живата история на подводния риболов , като писани мнения и теми , леко окачествени от теб като ПСЕВДО , за теб псевдо за мен преживяни мигове на интимност с морето ...що пропусна да споменеш , че се опитвахте да ме искарате , че имам психични проблеми( аз не че нямам :D ) свързани и породени от Нета .....и най-вече що пропусна да споменеш колко бана имам и да посочиш причината за всеки от тях...що пропусна колко члена си отидоха добролно отвратени от вашата политика да използвате първоначално хората и после някой ако някой не ви ходи по гайдата и думан...не усещаш ли , че от ден на ден ставате все по малко , сайта ви все по скучен , репликите се повтарят безброй едни и същи и скуката става все по голяма ....оня се държи като Садам Хюсеин и единственото му превъзходство е , че си е направил сайта преди другите ...сайта , но не и форума , щото форума се прави от хората а не от собствениците му ....
сички тея неща ми беше крайно неприятно и досадно да ги пиша ....що обиждаш че плюем по Спиърфиш , само защото се опитваме да кажем истината показана от друг ъгъл - различен от вашия - ОТГОРЕ.....Гризмин , засрами се - бегай в ъгъла :D
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Аве Булти , цял ден пеленгаси ми се въртят из главата ве.. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Сега ме е яд , че вчера не се цопнах ... :rolleyes: :lol: :lol:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

spook написа:Аве Булти , цял ден пеленгаси ми се въртят из главата ве.. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Сега ме е яд , че вчера не се цопнах ... :rolleyes: :lol: :lol:
- един ден по късно , един ден по рано - СЕЗОНА ИДВАААА ! :D :D :D

П.С. и не си плюйте шнорхела - ценните секунди , дето губите да се занимавате излишно с него могат да ви струват живота :!:

Псевдоспециалиста
:finga:
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

Абе туй за пеленгасите верно ли е?По миналата година едно такова ято беше избило на Форос.Търмъкчиите там са вадели по 5-7 кг риби,но за около седмица.Като отидох с харпуна :finga: както винаги съм закъснял :smt044
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Абе ,че не са само Булти и емилиос заличени не са.Против сайта спиърфиш нищо лично,ама нищо.Крамоли винаги ще има ,но и не забравяйте че в тия спорове се ражда понякога истината.Как иначе да разберем,че някой е баннат заради това и онова,адвокати винаги ще има,но достойни мъже които да кажат че не са правили младежки глупости или са превръщали в гробище някой залив,или се снимат с удоволствие със Сом, убит в наш язовир(Добс има такива снимки на риби убити в България и то при вас).А хората, които поставят рекорди обикновено пускат обратно тези исполини,първо че няма какво толкова да му се яде,второ не е спортсменско,и трето надяват се да го уловят пак.Всички са минавали по стръмния път до съвършенството да ценят общуването с морето,като Гринго или го приемат като предизвикателство, като Булти,докато се стигнеш до онзи момент да общуваш с него,да го разбираш този шум на вълните вътре в теб.Винаги професионализма във всеки спорт се цени не по техническите съоръжения,помогнали за успеха,а по физическите ,морални и Джентълменски ако щете начин.Най-добрите катерачи понякога са безразсъдни и дори не ползват осигуровка,Най-добрия изстрел в лова според мен е този,който си направил с лък,а не от 300 метра с карабина ,оптики,анемометри и компютър който изчислява всички параметри за изстрел.Или въобще не не си стрелял,а си се любувал на гледката.И така нататък и така нататък.Тук всеки който говори за подводен риболов във сладководен водоем или остава само с теорията,или със самопризнанията че го е правил или иска, но никой няма да му каже браво,както при вас в спиър фиш,когато си разстрелял някоя таранка или шаран.Морето е стихия,която както дава така и взема,може да се върнеш без риба,екипировка, без...да не казвам още,да не дава Господ.Риболова в Гьол е просто касапница,било разрешен или не.А в спиър фиш има "няма" цензура-трият мнение,добре ама пишете поне-изтрит от модератор,админ.Някой от вас поне извини ли се на Булти ,че спечелената награда във вашия сайт беше за разказ,или фейлетон който осмиваше него ,който помагаше на всички тук къде с ирония,къде със съвет,и винаги се е извинявал,ако направи нещо не така,както трябва.Пак се разбуни темата при вас,заради това че тук някой ,каза нещо на някого.Хайде да спрем вече,няма тук и там всички сме си ние,зад никове,снимки с риби или без,облечени като Батман без наметало. :D Зима е ,всеки го е стегнало желязото,пишем и мислим неща за които съжаляваме,дали сега дали после.Уважавам огромния труд на всички ,допринесли за този спорт независимо в кой сайт,не ме е срам да питам,не ме е срам да се извинявам,и винаги поздравявам непознатия във водата или на брега,защото не знам кой кой е,и дали се познаваме виртуално или не.А всъщност дали има някакво значение това?Хора ли сме или месари.Инженери или луди с ентусиазъм?Най важното което според мен от това какво да не правим във водата,съм го научил от спиър фиш.Просто нямам какво да кажа там,гилдията е толкова сплотена ,че носталгично настроени полу харпунджии и полу гмуркачи като мен трудно си намират място където и да е.Това е ,ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ ако съм накърнил нечие достойнство,или съм обидил някого,толерантността ми не е слабост,просто съм философски настроен,и гледам на местата като спиър фиш и на риба като място за споделяне на идеология,а не на нещо като "Кой е по-по-Най".
Явно наистина одъртявам. :D
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
mirocomm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mirocomm »

Булти, специално за шнорхела наистина не си прав - задължително трябва да се плюе и това е нещо много основно, сега гледам разни филмчета за другите морета и не видях някой да гмурка с шнорхел в уста! Даже не знам защо е изобщо тази дискусия при условие, че нещата отдавна са ясни.
(Колегата Гринго наистина го е написал много добре)
П.С. Тази зима наистина много дълга се оказа:)
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

mirocomm написа: сега гледам разни филмчета за другите морета и не видях някой да гмурка с шнорхел в уста!
...викаш в целяи свят го плюят ...тц, тц , тц , знаех си аз , че тою свет не отива на добре :D...не намирам основателна причина да го плюя и няма да го плюя , пък кво прай целия свят не ми дреме ...както каза бат Гринго секи да си го слага дет му е гот....от дългото чакане на сезона вече ми иде да си сложа ъъъ там :D
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Днес греда, вятър лек клинч и пак пропуснах да се топна :) нещо не ми стигна мерака. Вече не ме свърта, айде още малко и да я почваме, че зима зима ама изперкахме :D Според мен всеки има право на мнение, та нали за това са форумите да обсъждаме, споделяме, помагаме за нещата които ни вълнуват! :rolleyes:
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Аз се чудя за какво са ги напускали тия мрежи през 200 метра от брега на вътре - пък то май за пеленгатори ще са а? :shock: Миро , само да утихне и съм вътре ... :wink:
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

Аве колеги, що не се обадите на ИАРА че даги приберат тези мрежи или поне да постреснат рибарите дето са ги напускали, все пак има забрана! А и ние ще спечелим ако запазим част от тези риби в морето, а не в мрежите на бракониерите! :axe: :axe: :axe:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”