Проблем с датата на pc-то...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Проблем с датата на pc-то...

Мнение от stich »

Колеги,вече почти година от както календара на компа ми върви с един ден назад.
Нямам идея как е станало.
Днес е 23-ти вторник,а при мен е 23-ти понеделник.
Как да го оправя,че ме дразни вече.
Благодаря предварително!
Изображение
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Проблем с датата на pc-то...

Мнение от toshko »

Ми оправи годината!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Първо виж дали си си настроил автоматично настройване чрез time.windows.com ако си с Виндоус некъф . Пак ако си с Виндос те ти тва :
Настройка на часовника
Часовникът на компютъра се използва за записване на точното време на създаване или промяна на файловете в компютъра. Часът и часовият пояс могат да бъдат променяни.
1. Щракнете, за да отворите "Дата и час".
2. Щракнете върху раздела Дата и час, след което изберете Промяна на датата и часа. Ако се покаже подкана да въведете администраторска парола или потвърждение, въведете паролата или потвърдете.
3. В диалоговия прозорец Настройки на дата и час направете едно или няколко от следните неща:
o За да промените часа, щракнете двукратно върху него, след което щракнете върху стрелките, за да увеличите или намалите стойността.
o За да промените минутите, щракнете двукратно върху тях, след което щракнете върху стрелките, за да увеличите или намалите стойността.
o За да промените секундите, щракнете двукратно върху тях, след което щракнете върху стрелките, за да увеличите или намалите стойността.
4. Когато приключите с промяната на настройките на времето, щракнете върху бутона OK.
5. За да промените часовата зона, щракнете върху Промяна на часовата зона.
6. В диалоговия прозорец Настройки на часовата зона щракнете върху текущия часови пояс в падащия списък, след което изберете бутона OK.
Забележка
o Ако часовият пояс, в който се намирате, следи лятното часово време, както и ако искате часовникът да се настройва автоматично при промяна на това часово време, поставете отметка в квадратчето Автоматична настройка на часовника за лятно часово време.
7. Щракнете върху бутона OK.
Настройка на допълнителни часовници
Windows може да показва три отделни часовника: един за местното време и още два за времето в други часови зони. След като настроите допълнителните часовници, можете да ги видите, като щракнете или посочите часовника в лентата с инструменти.
2. Щракнете върху раздела Допълнителни часовници.
3. Поставете отметка в квадратчето Показвай този часовник до всеки отделен часовник. Изберете часова зона от падащия списък, въведете име на часовника (можете да въвеждате до 15 знака), след което щракнете върху бутона OK.
Синхронизиране с часови сървър в интернет
Можете да синхронизирате часовника на компютъра с даден часови сървър в интернет. Така часовникът на компютъра ще се актуализира спрямо часовия сървър и ще може да сте сигурни, че часовникът е точен. Обикновено часовникът се актуализира веднъж седмично, но компютърът трябва да бъде свързан към интернет, за да може синхронизацията да се извърши.
2. Щракнете върху раздела Време от интернет, след което изберете Смяна на настройките. Ако се покаже подкана да въведете администраторска парола или потвърждение, въведете паролата или потвърдете.
3. Отметнете квадратчето до Синхронизирай с часови сървър в интернет, изберете часови сървър, след което щракнете върху бутона OK.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Павле, не е работата с оправяне така.
Проблема беше в самия Уиндоус, и май със последните версии на SP3 го бяха оправили проблема. Помня, че преди време го оправях с някакво файлче, ама сега няма време да го търся де беше. Ако не се оправи проблема, ще потърся пак, стих. А ти виж да не би да си със SP2 ?
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

С него съм да.
Windows XP SP2
От това ли е проблема?

Изображение
Изображение
Изображение

Един разбирач ми каза че има и SP3 и ми препоръча да си сложа. :roll: Мноо съм бос! :oops:
...и ще се оправи ли ?
Последно промяна от stich на Вто Мар 23, 2010 4:09 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

те и в сайта не са "у ред" с часовника ама хич не им пука :D
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

stich написа:С него съм да.
Windows XP SP2
От това ли е проблема?

Един разбирач ми каза че има и SP3 и ми препоръча да си сложа. :roll: Мноо съм бос! :oops:
...и ще се оправи ли ?
Ако не се оправя и решиш да слагаш SP3 не преинсталирай, хвани,някой,който разбира и използвайте опцията repair ,така уиндаса ще е нов,но ще си запазиш всички инсталирани програми ,игри,фаворити в браузъра :wink: Като почне преинсталация се стига до
нова инсталация или поправка през сейф мод,избира се нова инсталация,след това пак се стига ,"да се инсталира ли нов уиндос или да се поправи,вече на този втори път се избира
repair и се натиска R.После който е преинсталирал ще се справи.Виж и в Гугъла за repair на XP :drinkers:
А сега де? :roll:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

С repair-а мога да се справя,но необходимо ли е това при инсталирането на SP 3 ?
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

stich написа:С repair-а мога да се справя,но необходимо ли е това при инсталирането на SP 3 ?
Инсталирането на ново,фреш копие става през Setup и ако го направиш получаваш нов уиндос и трябва да слагаш всички програми и други настройки (игри,и т.н.)Начина да запазиш всичко това + нов уиндос е с repair :wink: И по-горе писах ако стигнеш до това,може някой колега да знае проблема с сегашния ти!
А сега де? :roll:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Е деее :D Няма заради часовника да си преинсталира виндофса я :lol:
Инсталирай си СП3 сам, не е нужна помощ. Все едно инсталираш програма, само че става доста по-бавно, щото бърка в червата на операционната система, демек добавя всички ъпдейти наведнъж, които са излизали след твоя СП2. Ако си работи системата нормално, няма нужда да се вкарваш в такива филми- да преинсталираш уиндоуса. А СП-3 можеш да си го свалиш и сам, не е нужно от приятел да го вземаш, например от тук:
http://softvisia.com/request.php?mirror.1274.2
Пиши после оправи ли се датата :wink: Като го инсталираш. Инсталацията е елементарна, следваш инструкциите само кликваш на: съгласен (I Agree), напред, напред, напред... и за 30-тина мин най-много ще се инсталира. Успех! :D
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

:smt023 Утре следобяд ще го инстална и ще пиша! Мерси!
Изображение
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

ако искаш дай си сега на ЛС скайпа, да опитаме с едно малко файлче дали няма да се оправи
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Багодарности на Павел pachosz.Изпрати ми файлчето и ми обясни как става и сега всичко е ток.Мерси и тук! :D :drinkers: :drinkers: :drinkers:

кЮч!
Изображение
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

За нищо :D
А ти SP3 пак си го сложи, той други грешки оправя :wink: Ако и след SP3 има бъг в календара, вече знаеш как :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”