Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно за риболов на щука...?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
Плетено влакно за риболов на щука...?
В понеделник открих сезона на щуката, но на каква цена? - четири късания: - загубени 3 блесни Мепс и един воблер. Дайте съвет за някое плетено влакно за да не ги губя толкова тия примамки.? Ако може от по евтинките марки? За Пауър про ги знам съветите и похвалите тях може да си ги спестите. Благодаря предварително..!
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Плетено влакно за риболов на щука...?
А ти метален повод ползваш ли ???
-
- разбира нещата
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
- kocitoto
- ще става разбирач
Решението на твоя проблемИван Златев написа:А ти метален повод ползваш ли ???

Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Berkley Whiplash Crystal; цената му е от около 40 до 50 лв за 110 метра.
Колега и аз имах такъв проблем. Отивам да блеснича --- хоп късам 2-3 блеснички по 3-4-5 лв. едно воблерче от 6 до 13 лв. И си викам: "какво става... та аз всеки път късам по около 15-20 лв такъми. Под 8-10 лв не падах. Даже ми беше станало като лимит -отивам на излет като скъсам такъми за около 10 лв и си тръгвах, за да не се набутвам повече. Хоп взех си плетеното влакно и за сега нямам никъв пропуск. Всичко което съм закачал съм го изкарал. Много се кефя.
Хайде успех!
Колега и аз имах такъв проблем. Отивам да блеснича --- хоп късам 2-3 блеснички по 3-4-5 лв. едно воблерче от 6 до 13 лв. И си викам: "какво става... та аз всеки път късам по около 15-20 лв такъми. Под 8-10 лв не падах. Даже ми беше станало като лимит -отивам на излет като скъсам такъми за около 10 лв и си тръгвах, за да не се набутвам повече. Хоп взех си плетеното влакно и за сега нямам никъв пропуск. Всичко което съм закачал съм го изкарал. Много се кефя.

Хайде успех!
Наслука!
-
- вече хвърля и на тежко
Мисля че дори и с плетеняк пак трябва да слага метален повод,все пак тва си е лично мое мнениеSpatia написа:Berkley Whiplash Crystal; цената му е от около 40 до 50 лв за 110 метра.
Хайде успех!

- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Е да повода си е задължителен.
между другото от както минаха на плетено влакно (от началото на тази година) не съм хванал абсолютно нищо и се чудя да не би рибата да се плаши от плетеното влакно или просто сезона е бил до сега такъв.Иван Златев написа:...
Мисля че дори и с плетеняк пак трябва да слага метален повод,все пак тва си е лично мое мнение
Наслука!
-
- ще става разбирач
Естествено че ползвам повод колега, но дори и с повод при солидно закачане повода заминава заедно с примамката щото се къса монофила.. 

Колега,за щука не ти трябва кой знае колко марково плетено влакно.Затова намираш някъде из Пловдив ПауърПро МЕНТЕ което струва от порядака на 15-20 лева 100м,харесваш си дебелина защото това което пише на опаковките не е за вярване ама хич,та си харесваш дебелина като го отвориш и разгледаш,според мен това е най-евтиният и най-добър вариант.Ползвал съм такова влакно и съм доволен не ми се разнищваше кой знае колко,за парите си е супер.Иначе ако ти се дават 50-55 лева най-добре ПауърПро ОРИГИНАЛ много съм доволен от него.Това е,и повода задължително.

-
- новобранец
спасението ти е в повода колега ,друг вариант за щука няма ,послушай патили от такива късания иначе на 10 удара ако имаш шанс да извадиш и един смятай го за чист късмет 

-
- новобранец
извинявай ти си писал ,че ползваш повод значи нещо възлите ти куцат ако се къса от тях 

- bigfish133
- ще става разбирач
Аз също имах твоя проблем , колега и ще ти обясня как го реших . Насочих се към това влакно :http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868. Понеже и аз се запалих отскоро по спининга и ще практикувам предимно по Марица и баластриерите реших да взема дебелина 0.23 и то не за друго ами щото още ми се свидят воблерчетата. По данните на производителя това означава 40 либри . И се сблъсках със следващия проблем - когато търся щука целенасочено задължително слагам повод , а поводите , които продават по магазините са слабички за това влакно и вместо да изправя тройките ще къса на повода . Затова по съвет на един продавач от магазин в Пловдив си взех телен повод , който е на ролка и е 30 либри (не мога да ти дам линк щото не го намирам в нета) Направих си сам поводи посредством тръбички за кабелни обувки и веднага направих тест - скъса се влакното на възела , а повода издържа , общо взето съм доволен от резултата . Ако решиш да вземеш по - тънко влакно този проблем с повода ще отпадне , но и не знам колко примамки ще спасиш , все пак който го е страх от мечки ... 

Последно промяна от bigfish133 на Вто Мар 23, 2010 11:41 pm, променено общо 1 път.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Много интересна тема се заформя гледам .
То малко смешна даже ще се очертае амъ как да е .
Ся по ред :
Geno80 , за до какви пари плетено те интересува ?
Spatia , не за сефте ще го повторя - Уинплаша е пълно дърво когато иде реч за спининг от брега
На неговите пари , дори и по-евтини , има доста по-читави за целта брейдове ! Друг е въпроса ако се ползва за тролене ама май не баш за това иде реч в темата .
fn1p , ми че то оригиналното ПП с доставката от УС за 100 метра иде 22 - 25лв.
Мани друго ами освен че човека е споменал че ползва повод се ползват и некакви твърдения къде немат много общо с това какво се случва на земята
От доста години ловя щука с брейд и никога не използвам повод . Досега имам точно едно единствено късане от риба и то защото бех бая протъркал началото на линията по камъните догато джигосвах за бяла та некси такова крайно мнение като твоето нещо ...
То малко смешна даже ще се очертае амъ как да е .
Ся по ред :
Geno80 , за до какви пари плетено те интересува ?
Spatia , не за сефте ще го повторя - Уинплаша е пълно дърво когато иде реч за спининг от брега

fn1p , ми че то оригиналното ПП с доставката от УС за 100 метра иде 22 - 25лв.

Това мение най-ми хареса и ще си го принтирам с цел да си го тарифам в рамкаionko.iliev написа:спасението ти е в повода колега ,друг вариант за щука няма ,послушай патили от такива късания иначе на 10 удара ако имаш шанс да извадиш и един смятай го за чист късмет

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- разбира нещата
Отиваш в Илиянци,големия мол,дистрибутора на ДАМ.
Купуваш си ментака на Пауър Про 0,15мм(15-на лв)за 110м,ловиш един сезон с него,зимата го обръщаш,ловиш втори,и го оставяш за поводи за дъно
Купуваш си ментака на Пауър Про 0,15мм(15-на лв)за 110м,ловиш един сезон с него,зимата го обръщаш,ловиш втори,и го оставяш за поводи за дъно

-
- ще става разбирач
Тази цена от УС ме устройва ама като не знам как да поръчам...? В този сайт може ли да се плаща с БГ дебитни или кредитни карти..??