Плетено влакно за риболов на щука...?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Geno80
ще става разбирач
ще става разбирач

Плетено влакно за риболов на щука...?

Мнение от Geno80 »

В понеделник открих сезона на щуката, но на каква цена? - четири късания: - загубени 3 блесни Мепс и един воблер. Дайте съвет за някое плетено влакно за да не ги губя толкова тия примамки.? Ако може от по евтинките марки? За Пауър про ги знам съветите и похвалите тях може да си ги спестите. Благодаря предварително..!
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Плетено влакно за риболов на щука...?

Мнение от Иван Златев »

А ти метален повод ползваш ли ???
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Иван Златев написа:А ти метален повод ползваш ли ???
Решението на твоя проблем :)
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Berkley Whiplash Crystal; цената му е от около 40 до 50 лв за 110 метра.

Колега и аз имах такъв проблем. Отивам да блеснича --- хоп късам 2-3 блеснички по 3-4-5 лв. едно воблерче от 6 до 13 лв. И си викам: "какво става... та аз всеки път късам по около 15-20 лв такъми. Под 8-10 лв не падах. Даже ми беше станало като лимит -отивам на излет като скъсам такъми за около 10 лв и си тръгвах, за да не се набутвам повече. Хоп взех си плетеното влакно и за сега нямам никъв пропуск. Всичко което съм закачал съм го изкарал. Много се кефя. :)

Хайде успех!
Наслука!
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

Spatia написа:Berkley Whiplash Crystal; цената му е от около 40 до 50 лв за 110 метра.

Колега и аз имах такъв проблем. Отивам да блеснича --- хоп късам 2-3 блеснички по 3-4-5 лв. едно воблерче от 6 до 13 лв. И си викам: "какво става... та аз всеки път късам по около 15-20 лв такъми. Под 8-10 лв не падах. Даже ми беше станало като лимит -отивам на излет като скъсам такъми за около 10 лв и си тръгвах, за да не се набутвам повече. Хоп взех си плетеното влакно и за сега нямам никъв пропуск. Всичко което съм закачал съм го изкарал. Много се кефя. :)

Хайде успех!
Мисля че дори и с плетеняк пак трябва да слага метален повод,все пак тва си е лично мое мнение :drinkers:
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Е да повода си е задължителен.
Иван Златев написа:...
Мисля че дори и с плетеняк пак трябва да слага метален повод,все пак тва си е лично мое мнение :drinkers:
между другото от както минаха на плетено влакно (от началото на тази година) не съм хванал абсолютно нищо и се чудя да не би рибата да се плаши от плетеното влакно или просто сезона е бил до сега такъв.
Наслука!
Geno80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Geno80 »

Естествено че ползвам повод колега, но дори и с повод при солидно закачане повода заминава заедно с примамката щото се къса монофила.. :idea:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Колега,за щука не ти трябва кой знае колко марково плетено влакно.Затова намираш някъде из Пловдив ПауърПро МЕНТЕ което струва от порядака на 15-20 лева 100м,харесваш си дебелина защото това което пише на опаковките не е за вярване ама хич,та си харесваш дебелина като го отвориш и разгледаш,според мен това е най-евтиният и най-добър вариант.Ползвал съм такова влакно и съм доволен не ми се разнищваше кой знае колко,за парите си е супер.Иначе ако ти се дават 50-55 лева най-добре ПауърПро ОРИГИНАЛ много съм доволен от него.Това е,и повода задължително.
Изображение Изображение
ionko.iliev
новобранец
новобранец

Мнение от ionko.iliev »

спасението ти е в повода колега ,друг вариант за щука няма ,послушай патили от такива късания иначе на 10 удара ако имаш шанс да извадиш и един смятай го за чист късмет :D
ionko.iliev
новобранец
новобранец

Мнение от ionko.iliev »

извинявай ти си писал ,че ползваш повод значи нещо възлите ти куцат ако се къса от тях :D
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Аз също имах твоя проблем , колега и ще ти обясня как го реших . Насочих се към това влакно :http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868. Понеже и аз се запалих отскоро по спининга и ще практикувам предимно по Марица и баластриерите реших да взема дебелина 0.23 и то не за друго ами щото още ми се свидят воблерчетата. По данните на производителя това означава 40 либри . И се сблъсках със следващия проблем - когато търся щука целенасочено задължително слагам повод , а поводите , които продават по магазините са слабички за това влакно и вместо да изправя тройките ще къса на повода . Затова по съвет на един продавач от магазин в Пловдив си взех телен повод , който е на ролка и е 30 либри (не мога да ти дам линк щото не го намирам в нета) Направих си сам поводи посредством тръбички за кабелни обувки и веднага направих тест - скъса се влакното на възела , а повода издържа , общо взето съм доволен от резултата . Ако решиш да вземеш по - тънко влакно този проблем с повода ще отпадне , но и не знам колко примамки ще спасиш , все пак който го е страх от мечки ... :D
Последно промяна от bigfish133 на Вто Мар 23, 2010 11:41 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Много интересна тема се заформя гледам .
То малко смешна даже ще се очертае амъ как да е .

Ся по ред :

Geno80 , за до какви пари плетено те интересува ?

Spatia , не за сефте ще го повторя - Уинплаша е пълно дърво когато иде реч за спининг от брега :idea: На неговите пари , дори и по-евтини , има доста по-читави за целта брейдове ! Друг е въпроса ако се ползва за тролене ама май не баш за това иде реч в темата .

fn1p , ми че то оригиналното ПП с доставката от УС за 100 метра иде 22 - 25лв. :wink:
ionko.iliev написа:спасението ти е в повода колега ,друг вариант за щука няма ,послушай патили от такива късания иначе на 10 удара ако имаш шанс да извадиш и един смятай го за чист късмет :D
Това мение най-ми хареса и ще си го принтирам с цел да си го тарифам в рамка :D Мани друго ами освен че човека е споменал че ползва повод се ползват и некакви твърдения къде немат много общо с това какво се случва на земята :lol: От доста години ловя щука с брейд и никога не използвам повод . Досега имам точно едно единствено късане от риба и то защото бех бая протъркал началото на линията по камъните догато джигосвах за бяла та некси такова крайно мнение като твоето нещо ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
krasi-84
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от krasi-84 »

Отиваш в Илиянци,големия мол,дистрибутора на ДАМ.
Купуваш си ментака на Пауър Про 0,15мм(15-на лв)за 110м,ловиш един сезон с него,зимата го обръщаш,ловиш втори,и го оставяш за поводи за дъно :wink:
Geno80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Geno80 »

Тази цена от УС ме устройва ама като не знам как да поръчам...? В този сайт може ли да се плаща с БГ дебитни или кредитни карти..??
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”