Какво да избера къс или дълаг ботуш ?

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
ivailochopov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Какво да избера къс или дълаг ботуш ?

Мнение от ivailochopov »

Здравеите колеги , чудя се какво да избера къс или дълаг ботуш . Лодката е тип Bostan Wihler 4.16м на 1.65м транеца на лодката е 43см в момента съм взел за проба Honda 20кс с къс ботуш . Лодката се движи с скорост 32 км в час с един човек 100кг и 30км със 2-ма и багаж до тук добре . Брат ми има същтата лодка самоче е с висок транец 50см и е кара с Honda 20кс с дълаг ботуш при него се получава следното сам върви със 32 км в час когато се натовари лодката отзад със още един човек скороста се увеличава до 35км в час дали това се получава от по дългият ботуш . На моят мотор има поставени крила които би трябвало да помагат , крилете са на 2-3 см под наи ниската част на транеца а при него разстоянието е 7- 8см може да не съм измерил савсем точно но възможно ли е да е от това разликата при вървенето . Първоначално си мислех че може да има разлика в перките, но са еднакви , после че неговата лодка може да е по лека но не е от това защтото с двама човека по 100кг варви по добре от колкото сам и при мен не е голяма разликата пълен празен .Лодката ми е направена с кормило и дистанционо управление та се чудя дали да вдигна транеца на лодката със 7 см и направо да си купя мотор със дълаг ботуш . Като гледам почти навсякаде този тип лодки се правят за дълаг ботуш . До сега несъм карал двигател със дълаг ботуш дали има някаква особена разлика ? Предварително благодаря на всички отговорили.
outsider 59
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Какво да избера къс или дълаг ботуш ?

Мнение от outsider 59 »

Надгради транеца до 51 и взимай с дълъг ботуш :smt023 Поздрави!
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега не мисля че размерът на ботуша има значение за вървенето на лодката\ако лодката е направена за къс и двигатела е с къс \ :idea: Ако сте с еднакви винтове провери жилото на гаста (преди години мои познат имаше подобен проблем и се оказа че предишният собственник умишлено е ограничил жилото за да не може да се дава пълна гас???Много е важно правилно ли е монтиран мотора.
Последно промяна от toyo1 на Съб Мар 27, 2010 3:43 pm, променено общо 1 път.
ivailochopov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivailochopov »

Здравеи toyo1 братми купи тази лодка синю и бяло дето я има в галериятати сигорно за нея говориш много добре е направена момчетата не са жалили пари.Моята е MAK-MARIN гръдцска и е едно към едно само е с къс транец, но 43см несали малко много за мотор с къс ботуш знамч че трябва да е 38-41см, гледам че на него заради управлението е надигнат мотора от транеца с 2см моето управление е подобно и ако трябва да вдигам и аз наи долното крило на мотора ще доиде на равно с долния ръб на транеца и ще стане ощ по зле
toyo1

Мнение от toyo1 »

ivailochopov написа:Здравеи toyo1 братми купи тази лодка синю и бяло дето я има в галериятати сигорно за нея говориш много добре е направена момчетата не са жалили пари.Моята е MAK-MARIN гръдцска и е едно към едно само е с къс транец, но 43см несали малко много за мотор с къс ботуш знамч че трябва да е 38-41см, гледам че на него заради управлението е надигнат мотора от транеца с 2см моето управление е подобно и ако трябва да вдигам и аз наи долното крило на мотора ще доиде на равно с долния ръб на транеца и ще стане ощ по зле
Същата лодка я имам и в момента.Понеже имам двигател с дълъг ботуш(4кс) а тримарана го поръчах с къс ще ти покажа утре като го снимам как га направих с два винта и (п лаизен) мисля че се казваше и върши същата работа :wink:Чао и със здраве да си я ползваш
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Мисля ,че размера на ботуша има значение за вървенето на лодката.Ето тук, бат Любо е направил много полезна тема :wink:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=29&t=29911
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”