Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Ремонт на лодка - въпроси
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Re: Ремонт на лодка - въпроси
Не става с кит , имам ремонтирани пчелни кошери запълвал съм с кит , не го търпи дървото и го изплюва . Това е на сухо, дъжд, студ и пек .
Бат Киро смес от лепило и дървени стърготини до получаване на желаната гъстота по ще ти свърши работа . Става малко рошаво ,ама се шлайфа .
Бат Киро смес от лепило и дървени стърготини до получаване на желаната гъстота по ще ти свърши работа . Става малко рошаво ,ама се шлайфа .
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чефо,събирам си праха от шлайфа,за такива цели.

Просто с тези полиестерни китове не съм запознат,
иначе този прах и нитроцелулозен лак - си става много добър кит.
Мерси,действам си по стария начин.

Просто с тези полиестерни китове не съм запознат,
иначе този прах и нитроцелулозен лак - си става много добър кит.
Мерси,действам си по стария начин.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Сега видях темата ипървото което ми хрумна е че аз използвах месингови винтове и медни гвоздеи.Не съм ги покривал с нищо и не са мръднали,когато ги навивах за лубрикант наблъсках еп. смола.Дървото винаги мърда в зависимост от сезон и киснене,така че китовете се пукат,а туй с дървените стърготини и лак се прави само за мебели-стърготините винаги пият водичка и нямат шанс.За фугите между дъските ако се спази класиката може да се начука дъбов фурнир,по съвременния силикон,но строителен.
- КИРО
- Обратна връзка:
Да,и ти си прав за кита.
Сега още шкуря като замаян.После ще видя
какво ще използвам.
Сега още шкуря като замаян.После ще видя
какво ще използвам.
-
- новобранец
Бат' Киро четем те , стискам палци да сколасаш до сафрида .
- КИРО
- Обратна връзка:
Чефооо,и да не съм готов,не ме притеснява.Стефан Илиев-Джоко написа:Бат' Киро четем те , стискам палци да сколасаш до сафрида .
То пролетния сафрид - много дръглив ве,виж есенния е друга бира

Няма как,трябва да си стегна черупката,иначе после като я закарам на стоянката,
няма да я погледна.Като си знам акъла !!!!!
Бате Киро при мен всичко беше със стъкломат,епоксидна смола и гелкоад видях в една от темите че си правил дървени ребра аз си ги направих от маркуч ако имаш път към Каварна можеш да видиш какво сам изобретил 

- КИРО
- Обратна връзка:
Някой ден може да имам път натам,ще се обадя.
Само един съвет да дам.По принцип се маха металната шина на карето ,за да почне да убира вибрациите.Тя е сложена само докато го монтираш .И за тръбата на гърнето по добре я умотаи с азбестово въже.
- КИРО
- Обратна връзка:
За тръбата още се чудя,но най-вероятно ще и сложа плата,поне в кубрика,отвън не грее.
А за скобата - други пък ми казват да я оставя.Времето ще покаже,най-лесното е да я махна.
За сега всичко съм безиросал,утре лакиране,боядисване и почвам с дреболиите.Дето най-много бавят.
А за скобата - други пък ми казват да я оставя.Времето ще покаже,най-лесното е да я махна.
За сега всичко съм безиросал,утре лакиране,боядисване и почвам с дреболиите.Дето най-много бавят.
-
- вече хвърля и на тежко
gmurkacha написа:Киро ,зачисти около винтовете с шлаифа.Отрежи си кръгли парчета стъкломат и си ги залепи със смола върху винтовете.Шлаифай пак ,след това му нанеси само смола с четката, за да се прелее и да не личи, ако те дразни разбира се.Или ги намажи с на Кроки пълнителя който ти предлага.И не видях никъде да ковеш с поцинковани пирони,не ги подценявай.Преди години като вдигахме на нашата лодка бордовете, само с пирони съм ги ковал и вече 7-8 години не са мръднали.И между другото имай предвид ,че върху смола, смола не държи.Аве само главите на винтовете ми трябва да предпазя сега.
кит тип VGS май за сега.
Ама вий си пишете де,имам още време.
С риск да ме увикате - но цялата работа с винтовете е с цел само да закрепят елементите докато се залепят с епоксидна смола. После винтовете се махат и дупките се попълват със смола.
Всичко дървено което е позложено на мокрене се облича със стъкломат + епоксидна смола също (ламинира се).
- КИРО
- Обратна връзка:
Елементите не са лепени с епоксидна смола,и цялата работа беше точно да закрия главите на винтовете,jamiemirror написа:...........С риск да ме увикате - но цялата работа с винтовете е с цел само да закрепят елементите докато се залепят с епоксидна смола. После винтовете се махат и дупките се попълват със смола.
Всичко дървено което е позложено на мокрене се облича със стъкломат + епоксидна смола също (ламинира се).
да не ги хваща ръждата.
Ремонта е едно,после с годините ще има и информация - къде какво подава.
Т.е. - ще давам инфо,къде има грешки.
Между другото,кажи ми след като изкарам 4см винт,как мога да запълня целия отвор с епоксидна смола ?
За друго ми трябва.
-
- новобранец
Бат' Киро , защо искаш да пълниш отворите със смола ? Дървен дюбел с подходящ по малък диаметър намазан с лепило или смола няма ли да свърши работа ?
Нитроцелулозния лак става твърд след исъхване , напуква се , побелява и пада на люспи . Някакъв алкиден яхтен лак , еластичен е , прави по добра спойка с дървото .
Поздрави !
Нитроцелулозния лак става твърд след исъхване , напуква се , побелява и пада на люспи . Някакъв алкиден яхтен лак , еластичен е , прави по добра спойка с дървото .
Поздрави !
- КИРО
- Обратна връзка:
Стефане,с дюбел се спасих,ама пак благодаря.
А за нитролака - исках една ръка да ударя за основа,и после яхтения.
Абе бързах за един ден да го направя,ама....
Накрая го направих както си го описал,обикновен безцветен,гледам днес е изсъхнал,след малко
ще ударя яхтения,последна ръка.
А за нитролака - исках една ръка да ударя за основа,и после яхтения.
Абе бързах за един ден да го направя,ама....
Накрая го направих както си го описал,обикновен безцветен,гледам днес е изсъхнал,след малко
ще ударя яхтения,последна ръка.
-
- научил се да хвърля
Киро отдавна ти следя темата РЕМОНТ НА ЛОДКА ,справяш се отлично испипваш всичко евала
Много ми хареса вентилаторчето,били ми казал от къде го купи да взема и аз да си сложа че като вали дъжд
карам на затворени капаци и ще е от помощ.Не че досега съм имал проблеми но с него ще съм по спокоен
При продължителна работа няма ли да "събаря" акомулатора

Много ми хареса вентилаторчето,били ми казал от къде го купи да взема и аз да си сложа че като вали дъжд
карам на затворени капаци и ще е от помощ.Не че досега съм имал проблеми но с него ще съм по спокоен
При продължителна работа няма ли да "събаря" акомулатора