Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Кой какъв фидер ползва
Благодарь на
hitthehead !
Но , това естествено го зная... Всички фидери с 3 върха са изработени така , че единия да е мек , другия среден и един твърд. Какъв грамаж стои зад това е въпроса...!??!!??!
hitthehead !
Но , това естествено го зная... Всички фидери с 3 върха са изработени така , че единия да е мек , другия среден и един твърд. Какъв грамаж стои зад това е въпроса...!??!!??!
Христо - наслука на всички
besttop написа:Благодарь на
hitthehead !
``С унции (oz) се измерва твърдостта и съответно чувствителността на върховете. Унциите показват от каква тежест (сила на опън) върха се сгъва под ъгъл 90 градуса. Държим фидера, или само върха хоризонтално, закачаме на върховия водач такава тежест че върха да се сгъне вертикално и да сочи земята. Ако върха се сгъне от 28 грама значи неговата чувствителност е 1 oz, 56 грама са 2 оz и тн. Най-меките връхчета за които знам са 1/4 oz = 7 грама, а най-твърдите 5 oz = 140 грама. Някои марки си пишат на всеки връх колко му е теста, а други не пишат``.
Панимайш?

Above us only sky
-
- ще става разбирач
Да , колеги, разбрах, как се тества сензитивността на върховете. Ще ги тествам разбира се.
Христо - наслука на всички
- tsvetkoff
- ще става разбирач
От днес и аз в отбора на фидеристите.Заприходих си TUBERTINI DYMO FEEDER акция до 120 гр. на 3.60 м.
Много стегната и лека пръчка ........абе,залепна ми в ръката.А и цената ми се стори много добра - 75 лв.
........дано задържи още малко хубаво време,че да му направя и сефте.......
Много стегната и лека пръчка ........абе,залепна ми в ръката.А и цената ми се стори много добра - 75 лв.
........дано задържи още малко хубаво време,че да му направя и сефте.......

-
- разбира нещата
Аз си заприходих:
Един такъв:
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=334 , за условия които не позволяват по-дълги въдици.
И един такъв:
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=163 , за условия където позволяват тази дължина и за по-едри риби
Един такъв:
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=334 , за условия които не позволяват по-дълги въдици.
И един такъв:
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=163 , за условия където позволяват тази дължина и за по-едри риби
-
- разбира нещата
Явно си голям фен на Мат Хеис
И аз така обаче много много нямам доверие на ТФГ не знам защо... струват ми се прехвалена работа малко и за това може би.. какви са ти впечатленията от фидера и макарата ???

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Станимир Христов написа:Явно си голям фен на Мат ХеисИ аз така обаче много много нямам доверие на ТФГ не знам защо... струват ми се прехвалена работа малко и за това може би.. какви са ти впечатленията от фидера и макарата ???

От днес и аз се присъединих към отбора на фидеристите. Взех си Globe Big bull акция до 120 гр. на 3.60 м. Намерих няколко бройки в Плевен. Очаквам да се разтопи снега и ще му направя сефтето.
Честитоintel98 написа:От днес и аз се присъединих към отбора на фидеристите. Взех си Globe Big bull акция до 120 гр. на 3.60 м. Намерих няколко бройки в Плевен. Очаквам да се разтопи снега и ще му направя сефтето.

Само имай едно на ум, акцията не отговаря....
Повече от 60-70 гр. не мятай!
Аз съм нов във този форум, но нека и аз да се включа в тази тема.
В момента ловя (то не може да се каже, че сега ловя, щото почти 4-5 месеца не съм го вадил от тубуса) AvaShima primera feeder 3.6m не знам каква му е акцията(60-80гр. някъде).
Общо взето съм доволен от него имам го сигурно около 3 години, бая риба е изловил за скромната сума, за която го купих! Мисля, че като за начинаещ фидерджия е супер старт, нещата с фидера обаче се задълбочиха
и си поръчах нов, модел Beast Master на Shimano 3.96м. с малката акция 110гр. надявам се до началото на Април да дойде 
Колега, Коки, незная със сигурност акцията какви възможности на пръчката описва, но на р. Дунав съм хвърлял с моя Primera Feeder (нека да му е акцията и 100гр. повече не е) кошница 60гр. + допълнителна тежест 120гр. + храна в кошничката и пак течението беше по силно от тежестта ми ~200gr.

В момента ловя (то не може да се каже, че сега ловя, щото почти 4-5 месеца не съм го вадил от тубуса) AvaShima primera feeder 3.6m не знам каква му е акцията(60-80гр. някъде).
Общо взето съм доволен от него имам го сигурно около 3 години, бая риба е изловил за скромната сума, за която го купих! Мисля, че като за начинаещ фидерджия е супер старт, нещата с фидера обаче се задълбочиха

Колега, Коки, незная със сигурност акцията какви възможности на пръчката описва, но на р. Дунав съм хвърлял с моя Primera Feeder (нека да му е акцията и 100гр. повече не е) кошница 60гр. + допълнителна тежест 120гр. + храна в кошничката и пак течението беше по силно от тежестта ми ~200gr.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега може,не че не може да се хвърля...може и 300 гр.,да заметнеш,ама не е препоръчително,защото въдица един път се троши...а после и глава боли
,щото белята вече е станала !
То е, като празна пушка,която един път гърми...!

То е, като празна пушка,която един път гърми...!
Единият ми фидер е Mikado - Trython Feeder на 3.60 м с три върха, другият DAM 3.60м пак с три върха не са кой знае колко скъпи, но ми вършат работа 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На Дунав не навсякъде е удачен риболова с фидер.Има места където това е просто невъзможно,било то заради течението или естеството на дъното.Максималната тежест на хранилката,която ползвам е 50гр.(мнооого рядко 60гр.)Най-често ползвам 40гр.+ храната разбирасе.Наложи ли се по-голяма тежест,просто се отказвам от фидера.То се губи кефа.Иначе фидера ми е до 150гр.Garbolino Squad Super Feeder.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Най-често ползвам 40гр.+ храната разбирасе.Наложи ли се по-голяма тежест,просто се отказвам от фидера.То се губи кефа.