Кой какъв фидер ползва

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Кой какъв фидер ползва

Мнение от besttop »

Благодарь на
hitthehead !
Но , това естествено го зная... Всички фидери с 3 върха са изработени така , че единия да е мек , другия среден и един твърд. Какъв грамаж стои зад това е въпроса...!??!!??!
Христо - наслука на всички
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

besttop написа:Благодарь на
hitthehead !
Но , това естествено го зная... Всички фидери с 3 върха са изработени така , че единия да е мек , другия среден и един твърд. Какъв грамаж стои зад това е въпроса...!??!!??!

``С унции (oz) се измерва твърдостта и съответно чувствителността на върховете. Унциите показват от каква тежест (сила на опън) върха се сгъва под ъгъл 90 градуса. Държим фидера, или само върха хоризонтално, закачаме на върховия водач такава тежест че върха да се сгъне вертикално и да сочи земята. Ако върха се сгъне от 28 грама значи неговата чувствителност е 1 oz, 56 грама са 2 оz и тн. Най-меките връхчета за които знам са 1/4 oz = 7 грама, а най-твърдите 5 oz = 140 грама. Някои марки си пишат на всеки връх колко му е теста, а други не пишат``.

Панимайш? :wink:
Above us only sky
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Да , колеги, разбрах, как се тества сензитивността на върховете. Ще ги тествам разбира се.
Христо - наслука на всички
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

От днес и аз в отбора на фидеристите.Заприходих си TUBERTINI DYMO FEEDER акция до 120 гр. на 3.60 м.
Много стегната и лека пръчка ........абе,залепна ми в ръката.А и цената ми се стори много добра - 75 лв.
........дано задържи още малко хубаво време,че да му направя и сефте....... :D
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Браво :) Честито
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
fish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от fish »

Аз си заприходих:
Един такъв:
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=334 , за условия които не позволяват по-дълги въдици.

И един такъв:
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=163 , за условия където позволяват тази дължина и за по-едри риби
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Явно си голям фен на Мат Хеис :) И аз така обаче много много нямам доверие на ТФГ не знам защо... струват ми се прехвалена работа малко и за това може би.. какви са ти впечатленията от фидера и макарата ???
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
fish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от fish »

Станимир Христов написа:Явно си голям фен на Мат Хеис :) И аз така обаче много много нямам доверие на ТФГ не знам защо... струват ми се прехвалена работа малко и за това може би.. какви са ти впечатленията от фидера и макарата ???
:) Значи, да :) фен съм му, за това че вади риба :) Но като говорим за пръчките, само похвали може да кажа. За макарите още не мога да кажа (не съм си купил), но бланките на пръчките са им супер.
intel98
фен клуб-скобар

Мнение от intel98 »

От днес и аз се присъединих към отбора на фидеристите. Взех си Globe Big bull акция до 120 гр. на 3.60 м. Намерих няколко бройки в Плевен. Очаквам да се разтопи снега и ще му направя сефтето.
koki

Мнение от koki »

intel98 написа:От днес и аз се присъединих към отбора на фидеристите. Взех си Globe Big bull акция до 120 гр. на 3.60 м. Намерих няколко бройки в Плевен. Очаквам да се разтопи снега и ще му направя сефтето.
Честито :D :D :D
Само имай едно на ум, акцията не отговаря....
Повече от 60-70 гр. не мятай!
Аватар
amgpkp
новобранец
новобранец

Мнение от amgpkp »

Аз съм нов във този форум, но нека и аз да се включа в тази тема.
В момента ловя (то не може да се каже, че сега ловя, щото почти 4-5 месеца не съм го вадил от тубуса) AvaShima primera feeder 3.6m не знам каква му е акцията(60-80гр. някъде).
Общо взето съм доволен от него имам го сигурно около 3 години, бая риба е изловил за скромната сума, за която го купих! Мисля, че като за начинаещ фидерджия е супер старт, нещата с фидера обаче се задълбочиха :oops: и си поръчах нов, модел Beast Master на Shimano 3.96м. с малката акция 110гр. надявам се до началото на Април да дойде :)

Колега, Коки, незная със сигурност акцията какви възможности на пръчката описва, но на р. Дунав съм хвърлял с моя Primera Feeder (нека да му е акцията и 100гр. повече не е) кошница 60гр. + допълнителна тежест 120гр. + храна в кошничката и пак течението беше по силно от тежестта ми ~200gr. :oops: :oops:
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Колега може,не че не може да се хвърля...може и 300 гр.,да заметнеш,ама не е препоръчително,защото въдица един път се троши...а после и глава боли :wink: ,щото белята вече е станала !
То е, като празна пушка,която един път гърми...!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Единият ми фидер е Mikado - Trython Feeder на 3.60 м с три върха, другият DAM 3.60м пак с три върха не са кой знае колко скъпи, но ми вършат работа :D
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

На Дунав не навсякъде е удачен риболова с фидер.Има места където това е просто невъзможно,било то заради течението или естеството на дъното.Максималната тежест на хранилката,която ползвам е 50гр.(мнооого рядко 60гр.)Най-често ползвам 40гр.+ храната разбирасе.Наложи ли се по-голяма тежест,просто се отказвам от фидера.То се губи кефа.Иначе фидера ми е до 150гр.Garbolino Squad Super Feeder.
Изображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Най-често ползвам 40гр.+ храната разбирасе.Наложи ли се по-голяма тежест,просто се отказвам от фидера.То се губи кефа.
:smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”