Ластик + или -???
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Като че ли имам проблем.
Е тука доста е написано по твоя проблем.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=14&t=14427krezo_bg написа:Значи съм си монтирал ластика на 2ро коляно,ОК.Пробвах метода и наистина останах доволен от начина на действие на ластика и то точно на по-голяма каракуда която ми удари на Ракетната.Но при приключване на излета със събирането директния прът усещам как ластика се прихапва м/у секциите.Редно ли е това или бъркаме нещо във монтажа.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- ще става разбирач
Re: Ластик + или -???
Здравейте колеги !
Зех си 1 директен 7 метра,но се чудя какъв ластик да му сложа ? 1.00мм или по дебел 1.6 , 1.8 ? моля помогнете 

Универсален размер няма! Зависи какъв калибър риби ще ловиш предимно.
-
- ще става разбирач
Рибите са до 2-3-4 кг , но има и по големи , шанса да ми клъвнат е като да уцела 6 от тотото
инак обикновенните ще са до 3 кг
или както каза колегата stich жило

или както каза колегата stich жило

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
С директния за тези риби поне 1.4мм, ако искаш да ги кепчосваш в рамките на деня 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- ще става разбирач

-
- кандидат преподавател
Никакви ластици - това не е бельо и ние /май по-голямата част /не сме мадами.Айде справи се с по-голямшката рибка с жилото,нали се бараш за голем пич-риболовец?Пък като скъса,ми здраве да е -адреналина нали е бил на ...майната си,в крайна сметка при директния най-ценното е непосредственото усещане на клъвналата риба с цялата й ярост и съпротивление през пръчката в ръката рибарско-многострадална 

Аз пък не мога да вдена какъв е проблема да имаш жилцето и така, уекинко, плюс него и едно кухинко връхче с ластиче?!
Първо: относно баланса и това, че пръчката ставала по-тежка: ми когато слагаш ластик би трябвало да знаеш за кво, аджеба го монтираш?! Естествено, че не да ловиш уклей с него...., а по едрички риби, които в 99,9 % от случаите не кълват през 2 минути! Та в този смисъл пръчката седи подпряна, естествено на една ръка разстояние, и готовност за реакция при кълване... Ловил съм 5-6 пъти така и теглото или баланса не се явява проблем!
Второ: относно кефа и адреналина......мхм....Да ме прощава колегата INCUBUS, обаче според мен трябва да си мазохист за да ти носи удоволствие късане след късане
А точно това става в 90 % от случаите при директен без ластик и риби 2-3кила (говорим за активния сезон и главно за шарани)... Колкото до кефа при вадене на едра риба с латик - аз лично се убедих, че "нема такъв кеф...."
Та в зключение да кажа, че аз "проблема" съм го решил, като имам и двата варианта - жило и кух връх с ластик. Кое, кога и къде ползвам зависи от очакваните риби. При това положение никога не бих рискувал директния си телескоп с жило, при риболов на шарани например, а си ползвам ластика - и кефа е на мах и е много по-сигурно ваденето на рибата и запазването на директния здрав!
Колега milo_bg, все пак става въпрос за риби по 2-3 и повече кила, а не за каракуди 700гр! Не че една такава каракуда не е достоен борец, но все пак...
Поздрави!
Първо: относно баланса и това, че пръчката ставала по-тежка: ми когато слагаш ластик би трябвало да знаеш за кво, аджеба го монтираш?! Естествено, че не да ловиш уклей с него...., а по едрички риби, които в 99,9 % от случаите не кълват през 2 минути! Та в този смисъл пръчката седи подпряна, естествено на една ръка разстояние, и готовност за реакция при кълване... Ловил съм 5-6 пъти така и теглото или баланса не се явява проблем!
Второ: относно кефа и адреналина......мхм....Да ме прощава колегата INCUBUS, обаче според мен трябва да си мазохист за да ти носи удоволствие късане след късане

Та в зключение да кажа, че аз "проблема" съм го решил, като имам и двата варианта - жило и кух връх с ластик. Кое, кога и къде ползвам зависи от очакваните риби. При това положение никога не бих рискувал директния си телескоп с жило, при риболов на шарани например, а си ползвам ластика - и кефа е на мах и е много по-сигурно ваденето на рибата и запазването на директния здрав!
Колега milo_bg, все пак става въпрос за риби по 2-3 и повече кила, а не за каракуди 700гр! Не че една такава каракуда не е достоен борец, но все пак...

Поздрави!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Не се сърдете на колегата Incubus,доколкото съм чел негови постове той си лови по реките!Можеби за това предпочита жилото,все пак то си има предимство там,заради закачките.Иначе две връхчета едно с ластик едно с жило и всичко приключва.Ако човек има мерак да лови едри риби с директен ще му е от полза ластика.Аз не ползвам ластичка за директния,винаги ловя със жилото,естесвено няма да тръгна за едри риби с жилото и така.За баланса,няма такова нещо едни 10-20см нищо не променят във въдицата.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- ще става разбирач
Явно най-доброто решение е да имаме и ластик и жилце да сме подготвени