Тотална забрана за 1 год. или какво!?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тотална забрана за 1 год. или какво!?

Мнение от orion30 »

Хубава тема. Доста неща изчетох но никой никъде не споменава тазгодишната забрана за през "размножителния период" от кога до кога ще е? :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Няма как да бъде спомената дата,щото на самите забранители още нищо не им се е изяснило в кратуните кухи.Винаги им светва една седмица преди да определят падането на мандалото.Като им знам навиците,подготви се за примерно от 19.04.до 05.06.да ходим само на "платено".
bobivr73
новобранец
новобранец

Мнение от bobivr73 »

INCUBUS написа:Няма как да бъде спомената дата,щото на самите забранители още нищо не им се е изяснило в кратуните кухи.Винаги им светва една седмица преди да определят падането на мандалото.Като им знам навиците,подготви се за примерно от 19.04.до 05.06.да ходим само на "платено".
даааа както се казва в един виц''късно е чадо мандалото хлопна'' :D
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

вчера питах един приятел,дето работи в ИАРА и ми каза,че сега ще има забрана от 1 април сигурно до 5-6 май.ако някой още няма билет,да не бърза с ваденето ;)
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ти в ИАРА,пък аз в цялото министерство-е,там не са на ясно,даже както съобщиха в днешните вестници, се чудят колко е била студена пролетта,та дали трябва да е със седмица по-късно,но за сведение,от доста години насам не е била от 01 април,а и не може да е по-малко от 45 дни :lol:
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

еми нз ама така ми казаха че от 1 април забраняват риболова за известен период :)
Изображение
bobivr73
новобранец
новобранец

Мнение от bobivr73 »

legolata написа:еми нз ама така ми казаха че от 1 април забраняват риболова за известен период :)
ами колега ако е вярно твърдението ти,това е поредният признак на ''плиткоумие''в чиновниците на ИАРА.при тази дълга и снежна зима,водата в повечето язовири е студена,и рибата все още не е достатъчно активна,да неговорим че още не е готова за размножаване.преди седмица хванах на яз,Дъбника,Врачнско 17бр каракуди500-600гр.но всички бяха с ''зелен''хайвер.имах слука и на едно шаранче около килограм,което бе доста лениво(разбира се бе незабавно пуснато обратно в язовира).направи ми впечатление че и щуката още не е хвърлила хайвера(може да е само за този водоем).щуки ''играеха'' близо до брега,непроявяваики интерес към никакви примамки.(водата бе мн.бистра и се виждаха).в крайна сметка след такава забрана се получава така че при ранно откриване шарана още не е свтршил ''мръстенето'',и става обект на поголовно унищожение от всякаква пасмина,вкл.псевдориболовци.светъл пример яз.Искър,всяка година се унищожава промишлено количество риба в шипоченския залив,залива при ''филмовата къща''и залива до входа на резервата (до бившия ресторант ''будното око'').и всичко това заради неразумната забрана и НЕПОЗНАВАНЕТО на размножаването на рибата точно от хората които трябва да са в час т.е.вездесъщатаИАРА.дано не е вярна твоята информация колега.
Нека някой от модераторите ако има информация за тазгодишната забрана МОЛЯ да сподели.предварително БЛАГОДАРЯ. :)
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

bobivr73 написа:
legolata написа:еми нз ама така ми казаха че от 1 април забраняват риболова за известен период :)
ами колега ако е вярно твърдението ти....
Не е вярно, споко :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

дано.днеска пак питах-пак викат от 1.4.2010 ,ама казаха че се колебаели още.не ги знам какво ми мислят,като миналата седмица в Ловеч прехвърча сняг.някъде май трябва да е забраната,ама това е само според мен.
Изображение
bobivr73
новобранец
новобранец

Мнение от bobivr73 »

chirusa_bg написа:
bobivr73 написа:
ами колега ако е вярно твърдението ти....
Не е вярно, споко :)
БЛАГОДАРЯ :)
rxr2009
новобранец
новобранец

Мнение от rxr2009 »

аз ли нещо не разбирам или . . нали в заповедта № РД 09-47/25.01.2010г. целогодишно се забранява риболова в язовир Ясна поляна. Сега какво е това уведомление на иара-та от 31.03.2010
"Уведомление за откриване на производство по издаване на общ административен акт за изменение и допълнение на Заповед № РД 09-47/25.01.2010 г.

На основание чл. 66 и следващите от Административнопроцесуалния кодекс, ви уведомявам за започване на производство по издаване на общ административен акт за изменение и допълнение на Заповед № РД 09-47/25.01.2010 г.

С цел опазване на биологичното разнообразие и създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство за популациите от риба и други водни организми възникна необходимостта защитените местности “Дуранкулашко езеро” и “Шабленско езеро”, както баластиера “Гърлата”, намираща се до гр. Ямбол и язовир “Ясна поляна” – Бургаска област, да бъдат включени в заповедта за целогодишна забрана за 2010 г. на министъра на земеделието и храните."
http://iara.government.bg/
Аватар
ilkonick
новобранец
новобранец

Мнение от ilkonick »

Прочетох закона за забраната няколко пъти. Неможах да разбера за любителския риболов от кога , да кога е забраната?Пишае за забрана "2.1 Забранява се стопански риболов с всякакъв видриболовни уреди и средства в акваторията пред устията на вливащите се в река Дунав притоци и канали....." Но никъде не намерих за забрана на любителския риболов от: ... . .. дата до: ... . .. дата. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели.
http://www.duloknives.com" onclick="window.open(this.href);return false;
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

ilkonick написа:Прочетох закона за забраната няколко пъти. Неможах да разбера за любителския риболов от кога , да кога е забраната?Пишае за забрана "2.1 Забранява се стопански риболов с всякакъв видриболовни уреди и средства в акваторията пред устията на вливащите се в река Дунав притоци и канали....." Но никъде не намерих за забрана на любителския риболов от: ... . .. дата до: ... . .. дата. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели.
Още никой не знае :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
ilkonick
новобранец
новобранец

Мнение от ilkonick »

В такъв случей продължавам с риболова.
На язовира на Божурица до Видин излизат оклей гиганти по 20 см. и бабушка.
http://www.duloknives.com" onclick="window.open(this.href);return false;
avus
новобранец
новобранец

Мнение от avus »

София, 14 април 2010 г. – Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов от утре /15 април 2010 г. / се забранява риболова за 45 дневен период.

Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водоеми.

Забраната за любителски риболов е от 15 април и ще продължи до 31 май, тя важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове.
А точно днес си изкарах Годишен риболовен билет, който реално ще важи 10 месеца и половина :D То си е е*ало майката и бюрокрация и чудо в нашата мила татковина. :axe:
Ами какво да ви кажа, ще се засичаме по платените или "Област Варна- яз. Засмяно, общ. Аксаково"
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”