Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Въпрос за двигател
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- kosatkata
- ще става разбирач
Re: Въпрос за двигател
Утре ще има проби и ще пиша какво е станало.
Като навиеш масура и се вдигне носа,не се шашкай.Задръж така и мини малко напред.Няма начин да не излезеш на глисаж.
Точно това си мисля,че точно да излезеш на перка и се шашкаш да не направиш задно салто и връщаш газта.

Днес на Пясъчник имаше рибче 350 с 8кс моторче и с двама души по около 80+кг си излизаше на глисаж без проблем.
Точно това си мисля,че точно да излезеш на перка и се шашкаш да не направиш задно салто и връщаш газта.

Днес на Пясъчник имаше рибче 350 с 8кс моторче и с двама души по около 80+кг си излизаше на глисаж без проблем.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
провери ли дължината на ботуша, може би този двигател е с дълъг ботуш, а за твоята лодка трябва къс
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не ми изглежда на дълъг ботуш от снимките...
проблемът е в изправянето - седнете по-напред, ако трябва ползвайте удължител за ръчката /става и с ПВЦ тръба/...
Наистина, ако лодката е по-дълга, ще излезе по-лесно на глисаж...
проблемът е в изправянето - седнете по-напред, ако трябва ползвайте удължител за ръчката /става и с ПВЦ тръба/...
Наистина, ако лодката е по-дълга, ще излезе по-лесно на глисаж...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Щом лодката вирва носа, значи центъра на тежестта е много назад. Просто се измести колкото може напред, за да полегне лодката и веднага ще излезеш на глисаж. След това можеш да се върнеш в задната част, както ти е удобно. След като лодката е набрала скорост, водната струя не позволява вече на кърмата да потъне, така че си оставаш на глисаж. При двама човека трябва единия да седне по-напред, но все пак с тази мощност при по-тежки пасажери не е сигурно излизането на глисаж. С 6кс Тохацу и лодка 330, двама души по 80 кг с минимален багаж (10 кг) нямахме проблеми с глисирането, така че би трябвало с този по-мощен двигател вобще да нямате грижи. Проблем е, че по-късите лодки по-трудно излизат на глисаж, понеже теглото на лодката и пътниците е разпределено върху по-малка повърхност. Това е като да се опитваш да правиш жабки с камък. Колкото е по-плосък камъка - съотношението на неговото тегло върху единица площ е по-малко и толкова по-малка скорост е необходима за да подскача по повърхността.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
-
- вече хвърля и на тежко
Не ми се отваря нова тема , затова ще питам в тази. Монтирал съм едни стойки за тролинг на транеца на гумената ми лодка. Моторът ми е 4 тактов едноцилиндров и доста тресе. Та въпросът ми е това влияе ли на играта на воблерите?
Мисълта убива действието!
НЕlubo9 написа:Не ми се отваря нова тема , затова ще питам в тази. Монтирал съм едни стойки за тролинг на транеца на гумената ми лодка. Моторът ми е 4 тактов едноцилиндров и доста тресе. Та въпросът ми е това влияе ли на играта на воблерите?

-
- новобранец
Напротив влияе и то в положителна посока, според мен. Стига да е с плетено влакно, за да се предават вибрациите до воблера.
НА СЛУКА!
Емко,това трябва да е егаси вибрацията....може да има подобни двигатели,но аз не съм срещал.emil petkov написа:Напротив влияе и то в положителна посока, според мен. Стига да е с плетено влакно, за да се предават вибрациите до воблера.
Обикновенно тази вибрация е по вертикала....тука няма придърпване по хоризонтала.

....и да се придаде вибрацията чак на 40-50м за да влияе на воблера ??
Няма как да стане това.Ако мотора разбира се,не уникален и да хвърля гюбеци кат луд.
Няма как да стане това.Ако мотора разбира се,не уникален и да хвърля гюбеци кат луд.

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
-
- новобранец
Знам, че е малко безмислен разговора но... Ако въдицата е 2.5 - 3 метра този милеметърна на вибрацията в транеца, коло ще бъде на върха на пръчката? На мен ми се случвало при придаване на различни вибрации на пръчката с ръка и да има кълване. И едно друго наблюдение преди като ползвахме един двутактов джонсън с неравномерна работа и изнервящи прекъсвания, ловехме повече риба от колкото сега с четиритактовия.
НА СЛУКА!