Когато ни сърбят ръцете,или какво правим на сушата.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Ribko
фен клуб-скобар

Re: Когато ни сърбят ръцете,или какво правим на сушата.

Мнение от Ribko »

borislav58 написа:Колега теб наистина те сърбет ръцете ,но ти си надарен да твориш с твойте ръце красиви неща, на които хора като нас, и много други ще се радват.Благодаря ти , че ни направи съпричастни с част от твоята колекция. :!: :!: :!:
:smt023 :smt023 Продължавай да ни радваш с творенията си !!
Последно промяна от Ribko на Съб Мар 27, 2010 7:39 pm, променено общо 1 път.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Гризмине,по краста съм 90% идентичен с теб и ще се радвам да се запознаем някой ден.Резбата ми еедна от професиите и вече позагубих тръпката,рисуването е за разпускане ако нямам поръчка,но скоро ще пусна някои снимки.Малко не достига за рисуването на човешка фигура при теб,но мисля че бързо ще се светнеш ако се консултираш със зографин,чисто технически е въпроса.Пожелавам сърбежа да продължи щото е продуктивен и радва окото.Накука
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Искам да ви покажа някои "неща", които морето е превърнало в причудливи пластики, форми, образувания и дори в художественни произведения, които съм намирал в морето, по плажовете и скалите.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Никоя риба не е по - важна от живота !
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

И досега ги криеш? Много добра сбирка,наистина.Толкова големи пънове и клони съм виждал очукани от вълните,подгизнали и непреместваеми,полузарити в пясъка.Да съм имал фото с мен да съм снимал.А ти си ги приютил у дома.Когато помагаш на образа да придобие форма,махаш боклучета и пясък има някакво нетърпение и припряност да става по бързо,аз отлагам този момент колкото мога повече...Браво Ватусе!
Изображение

Изображение
"изтръгване на вярата"

Изображение
"когато Смъртта приключва работа"

Изображение
някакво око...

Изображение

Изображение

Изображение
Лабиринт

Изображение
сълзите на пегас

Изображение
дракон

Изображение

Изображение
"гарван"

Изображение
IN MEMORIAM-Убит приятел,хора от Тетевен могат и да се сетят за Илийката,лека му пръст.

Изображение
лице

Изображение
Страх

Изображение
Раковина

Изображение
Детаил от "раковина"

както обещах, ето и други,тези които успях да открия,къде е навряно всичко останало главата ми не ражда :D
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Гризмин, графиките ти са мнооооого меко казано - разтърстващо жестоки.
Поне на мен ми въздействаха много силно.

Моята колекция от корени, камънаци и пр. е доста голяма, но за съжаление не мога да я покажа наведнъж, защото с компютъра съм на Вие и ще чакам щерката когато е на кеф, да помести и другите находки.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Като се загледа човек в коренища и ли частица от тях няма как да не се съгласи с универсалността на природата и да не си занесе у дома да краси строгите домашни форми.Рисуването като проекция на природата е пречупената през погледа на човека и макар освободена в днешно време интерпретация все пак итя има свои закономерности като ритъм,пространство,формат,композиция.Занаята доколкото е усвоен не може да намери пълна изява без тези прости правила,но живота е вечна подредба на знания и впечатления и картините говорят за твореца си как го е заварил мига и емоциите.И така до всяка следваща графична емоция чиято задача е да ни хармонизира напук на хаоса.За мое голямо неудовлетворение по галериите липсват дейни картини,които провокират човека,а чисто съзерцателни и статични сюжети като красиви картички се прескачат като играта на кобила.Другата крайност-някакви енигматични символи и изперкали почитатели дето се правят че ги разбират.Дамските картини са в болшинство магма от преплетени емоции,докато мъжките са градирани като логика,нека не се сърдят дамите.Представените тука графики са един съвременен и добре развит похват който добре може да постигне целта си-внушението на житейските ситуации и търсаческия дух.За такива неща си струва да те сърбят ръцете.
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Направо нямам какво да кажа освен че три пъти прочетох горния пост на starcho и дотам... Никога не съм излагал в галерии тези неща не че преди години не съм си мислил"я ето с какво ще си вадя хляба",но не би...никой не ги искаше.Което се е продало е било от магазина на жена ми,или от поръчки на колеги.Тези графики си идват естествено в главата ми,никога не знам какво точно ще се появи,или кога е завършена.Когато преди 12 години застанах в голата стая на апартамента и гледах стерилните бели тапети,нещо ми избръмча вътре.След 10 часа се появи образа на Джарет в двоен човешки ръст,нарисуван с моливен графит,а един варварин стоеше зад вратата върху купчина черепи.Излишно е да споменавам реакцията на родителите си,и когато вече не живеех там,мебелите бяха все около рисунките,така че да не ги закриват-винаги ме е напушвало смях-казах си явно поне ги търпят.Никога не съм карал и един час уроци по изобразително изкуство или съм се вземал на сериозно...Благодаря за мнението.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Не знам как съм пропуснал тази тема, но определено има талантливи творци тук, евала на всички :D
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Гризмин не знам каква ти е професията, но ако не си се занимавал с татоо ти предлагам да се замислиш! Просто дбронамерен съвет- мисля че си много талантлив! :smt023 Скиците са супер яки.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Ааах,Гризмине па ние зографите от бръма в главите сме зависими,другото си е занаят и халтурка.То изкуството е освободено от маниери,пози и важничене-това го правят разни величия като Веждито и други бакали.Прави си кефа,ще зарадваш и други,имаш ръка за тая работа и глава.При мен трагикомичното е че обслужвам доста богати копелдаци дето се циганят за стотинки и се държат като такива,после окичени се опитват да замаскират баналната си същност.Ти се носиш волно,а аз се боря за достойно заплащане с разни сноби и парвенюта-е как да се рееш и твориш с хъс?Сега не е модерна еротиката,а победителя-правиш бикоборци и св. Герги,а за новоизлюпени ловджии окървавени купчини.Бе цяла книга мога да напиша за парадоксите в които съм изпадал.За стила ти мога да кажа че е пазарен,има леб,но трябва да се бухнеш в системата и да очакваш всичко.Тая професия си е доста напрегната и понякога се питам що не станах зъботехник например-скучно и банално,но кинтите валят.
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Така е комерса е страшна работа...На мен са ми казвали ''Искам да ми нарисуваш това и това"-е не става,губя си ръката,щото знам че го правя за пари,и мислиш дали ще се хареса или не.adventurebg - имам 6 направени татоса на хора в казармата,но те не се броят,щото бяха с първобитна игла,исках да направя студио преди 15 години,но намаше пари за техника,наеми...останах си с мерака.Сега уча голямата дъщеря да рисува(първолак е),бях я записал даже и на уроци,викам си с моя самобит "талант" да не го объркам детето,а господин учителя ме пита-Защо детето рисува със светлосенки,това се учи много по натам,сега рисуваме детски фигури,животни,цирк.... а не дракони с горящи замъци и трупове на рицари....Взех си таксата обратно,казах му чао и дотам.Сега преподавателката и в училище казва, че рисува неща като за 7-8 клас,дано да е така.Насила хубост...като нямаш мерак.Тя поне има мерак за трима,купувам скицници на едро,щото по едно време ги харчеше по един на ден. :D
Показвайте господа и ваши неща...толкова публика къде ще съберем на друго място,пък и хората имат уникалната възможност да общуват с творците,нали така? :D
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Eто още от моите корени.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
miriana86
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от miriana86 »

На мен този ми е любимия и ще си позволя да го пусна. :D :D :D
Изображение
{^_^}---->-
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Когато Природата твори, седим и се наслаждаваме,и ако си спасил парченце красота от стихията,наречена море,видял си формата...
си имал един ден ,който ще помниш.Много дълго време.Колко спомени ще съберем никой не може да каже,от нас зависи да ги съхраним ако си заслужават да се помнят...Много хубави пластики.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Ех,имам корени ама като чакам на приятели да ми помогнат с компа да покажа,че и от моята ръка работи.Не съм светнат още в някои работи да ме извините,но скоро ще покажа нещо дето съм събрал и съчинил.Все още съм мераклия да направя нещо за нашего брата рибарина да краси брега.Предлагам да се дават идеи за тематиката като синтез на мерака,чакам предложения.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”