Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Здравейте колеги,
Надявам се тук да му е мястото, да ми прости модератора, ако греша. На 27(събота) посетихме с колеги водоема на с. Балкански. Предварителната информация от арендатора беше, че е зарибен с шаран, амур и има много едри каракуди. Бяхме на язовира около 8 ч. и бързо разпънахме сергията на десния крй на стената. Колегите започнаха с телескопи на 8 метра, дълбочина около 2,50, аз сглобих мач и започнах на 15 метра и фидер с хранилка на Престън 50 г. за бял в малък клуп около 15 см. и къс повод 35 св, на дистанция около 40 м. Стръв - бял, дребен торен. Сменяхме и на жито и царевица, но без съществени успехи. Забърках три пакета Сенсас за шаранови риби и хранехме периодично с малки топки. Стрелях често с жив бял червей и сварен коноп, който ми беше останал от преден риболов и бях замразил във фрзера. И около 9 ч. се започна
. За радост информацията на арендатора се оказа изключително точна, за което заслужава благодарност - на всички дистанции имахме добро кълване на каракуди около 18-22 см. Хванахме и 5 шаранчета околоо килограм, който бяха изпратени с целувки да растат. Очевидно е зарибявано сериозно с голямо количество, защото рибите бяха като от калъп.Кълванетата бяха агресивни, очевидно рибата вече се храни прилично. На мача имах изпусната само една риба (лових с фиксиран ваглер 2 г. на 3,50м. дълбочина, кука Гамакацу № 14), явно куката не беше се забила добре. На фидера рибите се самозасичаха успешно на малкои клуп заради тежката хранилка. Финиширахме около 13 ч. с по над три килограма каракуди на човек.
Тръгнахме си много доволни, като за аматьори беше добър риболов за начало на сезона. А и един щъркел видяхме
, животинката си ловеше нещо на преливника и свалихне мартениците, да започва пролетта.
Надявам се тук да му е мястото, да ми прости модератора, ако греша. На 27(събота) посетихме с колеги водоема на с. Балкански. Предварителната информация от арендатора беше, че е зарибен с шаран, амур и има много едри каракуди. Бяхме на язовира около 8 ч. и бързо разпънахме сергията на десния крй на стената. Колегите започнаха с телескопи на 8 метра, дълбочина около 2,50, аз сглобих мач и започнах на 15 метра и фидер с хранилка на Престън 50 г. за бял в малък клуп около 15 см. и къс повод 35 св, на дистанция около 40 м. Стръв - бял, дребен торен. Сменяхме и на жито и царевица, но без съществени успехи. Забърках три пакета Сенсас за шаранови риби и хранехме периодично с малки топки. Стрелях често с жив бял червей и сварен коноп, който ми беше останал от преден риболов и бях замразил във фрзера. И около 9 ч. се започна

Тръгнахме си много доволни, като за аматьори беше добър риболов за начало на сезона. А и един щъркел видяхме

Адвокате,кажи и другото.Каква е таксата,на човек или на пръчка е.Ако хванеш риба коя колко лева е и т.н.advokata написа:
Тръгнахме си много доволни, като за аматьори беше добър риболов за начало на сезона. А и един щъркел видяхме, животинката си ловеше нещо на преливника и свалихне мартениците, да започва пролетта.
Иначе чудесно сте прекарали ама и ние искаме.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Таксата е на човек - 5 лв., без ограничение за пръчки. На стотина метра от нас имаше един колега с поне 5 пръчки на дъно. Плаща се само шаран, амур. Не сме питали, защото пускахме шаранчетата, мина арендатора и любезно помоли дапускаме, което е под кило и половина. Каракудите не се плащат.Венци ® написа:Адвокате,кажи и другото.Каква е таксата,на човек или на пръчка е.Ако хванеш риба коя колко лева е и т.н.advokata написа:
Тръгнахме си много доволни, като за аматьори беше добър риболов за начало на сезона. А и един щъркел видяхме, животинката си ловеше нещо на преливника и свалихне мартениците, да започва пролетта.
Иначе чудесно сте прекарали ама и ние искаме.
Така е по добре.Благодаря за инфото,може да се иде!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
да попитам сега на текето платено ли е
НЕ,дори пазачите не са назначени все ощеplamen_88 написа:да попитам сега на текето платено ли е

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Някаква информация за Дунава около Батин или Янтра около Ценово..
Мисля по Великден да заформя едно 5-6-7 дневно КАПО по тея места

Мисля по Великден да заформя едно 5-6-7 дневно КАПО по тея места

Много е голям Дунава още да търсиш шаран и амур, ако се закачи нещо може би ще е на късмет - мое мнение.
Ако бях на твое място бих предпочел Дунава откъм страната на село Батин в ръкава между острова и селото, малко над буната на рибарите (ако я знаеш коя е).
Ако бях на твое място бих предпочел Дунава откъм страната на село Батин в ръкава между острова и селото, малко над буната на рибарите (ако я знаеш коя е).
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Знам ги местата добре в този край.
По скоро за плувка си мислех, за дъно е ясно че няма смисъл
По скоро за плувка си мислех, за дъно е ясно че няма смисъл

-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте, сега се връщам от текето само една таранка на плувка.Нямах никакво друго бутване,а водата нее толкова студена.
До колегите около Русе в Петък съм решил да открия сезона ,, но се двоумя м-у с.Балкански и аз в Юпер ... утре мисля да питам в един рибарски магазин в Кубрат да видим какво ще ме посаветват ..ако мисли няко от колегите да ходи , може да направим един савместен роболов .
Поздрави
Поздрави
-
- сериозен играч
Колега , не мога да те посъветвам аз за това, ама я кажи какво е положението на Тетово?
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
В тетово за мирните риби маи е още раничко ,, за костур може да има слука , преди нчколко дне аминах да видя как е положението , костура беше подивял скачаше отгоре като побиркан ,, днес ходих да разходя кучето и на маитап взех едно Ваглерче виакм да видим кво става в началото на папурите , бях с кука 12 номер земен червеи. На 15 минута имах мн силен удар, явно бях зака4ил една трофеина какракуда от порядака на 1 кг , щом и аванса забрим4а 1-2 минути я борех но после се искубна , установих че рибата беше изправила куката ,,,, в язовира има доста трофеини каракуди ,, преди години ги ловяхме на опашка от рибка ... Мисля че другия месец ще се активизира на 100 %
Поздарви
Поздарви
-
- сериозен играч
koki484 Мерси за инфото .
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Имам инфо за Завет ,, от рибарскич магазин в Кубрат ми казаха че в завет е тригнала рибата да се движи ,, на Калето ,, Утре пускали и другия язовир ,,