Каква макара използвате при риболов с Фидър

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
koki

Re: Каква макара използвате при риболов с Фидър

Мнение от koki »

varneneca написа:Здравейте, колеги ! Запалих се по риболова с фидер и този сезон тепърва ще навлизам в тематиката.Имам 3 макари и не знам коя точно да ползвам, а сега за нова не ми се мисли, тъй като ми предстои закупуване на самата фидер пръчка която ще бъде 3,6-3.9 с акция до 100-120.Въпросните макари са следните и се надявам поне 1 да върши работа :
Принципно която и от макарите да избереш ще ти върши работа :D
Но най-подходяща ще е тази която има най-голяма шпула, най-хубав клипс за закачане на влакното, като обороти са горе, долу еднакви. Важно е и колко резервни шпули имат, ситуациите са различни и ще ти трябват различни влакна
:D
На първо четене най-симпатична ми е първата.
Един малък съвет, вземи си фидер с акция около 60-70 гр. за да изпиташ истинска наслада от този риболов :D
Кажи и бюджет за въдицата :D
varneneca
новобранец
новобранец

Мнение от varneneca »

Благодаря за бързия отговор ! И 3-те макари са с по 2 шпули ,като на Tica-та и двете са алуминиеви.За клипсовете не мога да преценя на коя е по-добър ,тъй като не съм ги пробвал в полеви условия.По отношение големината на шпулата предполагам,че Qrauvell-а пада, тъй като е с най-малка.При тази макара ми харесваше размерът ,тъй като от изписаното до тук виждам, че е най-масово използван. Радвам се ,че от толкова макари ще има поне една да върши работа. За фидер мисля да отделя до 100 лв, дано да са достатъчни, но все още не мога да се спра категорично на дадена марка и модел.Не бих отказал помощ при избора на пръчка, но заглавието на темата е друго :roll: Дано има друга подходяща тема за тази цел :)
advokata
новобранец
новобранец

Мнение от advokata »

Okuma Coronado baitrunner 30 на въдица 3,60 с акция до 90 и Ryobi Excia MX 3000 на въдица 4,20 с акция до 120, и двете са с изцяло метален корпус и редят много прилично. Ryobi-то го взех за по тежката сопа, защото планирам да мятам бомбарди по морето - издържа добре на солена вода, а и сопата е X-STAR SPIRIT HEAVY FEEDER на EXORI с широки водачи за по-далечно замятане.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Аз отското съм с Shimano 5000 Super Baitrunner XTE A- :) доволен съм върти доста плавно.... става :D Сложих я на Колмик Викинг Фидер 120гр. да дърпам шарковци 8)
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

На Дунава исползвам Mitchell Avocet Big Surf 6500 с плетеняк от 20 либри и нагоре.На затворен водоем Shimano Stradic 4000gtm-ra и монофил до 0.25 в зависимост от хранилките.
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Аз бях първоначално с фидер на TF Gear с дължина 3.60 и тест 50-100 грама на него макарата която ползвах беше - първо Shimano Catana 2500 с преден аванс,но ми идваше малка и ми беше дискомфортно с нея, след това ей тази http://www.masterfishing.bg/pictures/187.jpg размер 4000. Само ,че ги смених и сопата и макарата.
Сега с Browning ambition feeder 3,60 а макарата ,която използвам с него е ето тази: Изображение размер 3000.
Перфектна макара с бърз аванс.
Последно промяна от svilen_sa6kov на Чет Дек 09, 2010 1:02 pm, променено общо 1 път.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
naskox7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naskox7 »

Shimano Alivio и чат пат става :)
Изображение
LI4O8888
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от LI4O8888 »

от скоро съм с тази http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6407
размер 3007 но имам една резервна шпула на 3507
ловил съм 3-4 пъти с нея но се държи много добре
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

djidjo написа:На Дунава исползвам Mitchell Avocet Big Surf 6500 с плетеняк от 20 либри и нагоре.На затворен водоем Shimano Stradic 4000gtm-ra и монофил до 0.25 в зависимост от хранилките.
Да добавя и малко снимки към горе написаното :D
за по-хард риболов
2975
и нещо за по фин риболов :P
2972
2971
и шпули за всички в изобилие :D
2976
камагра
новобранец
новобранец

Мнение от камагра »

аз пьк си взех SHIMANO-STRADIC 4000 сьс заден аванс,и понеже още не сьм ловил с нея,вие ще кажете какво ви е мнението :drinkers:
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

камагра написа:аз пьк си взех SHIMANO-STRADIC 4000 сьс заден аванс,и понеже още не сьм ловил с нея,вие ще кажете какво ви е мнението :drinkers:
Честито,да я разбиеш от риболов(макар да си мисля,че ще ти бъде трудно).За мач е перфектна,но мисла,че за фидер ще ти идва малко бързичка,особено ако ловиш с по тежки хранилки.
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

Здравеите колеги търся си макара за фидера шекспир мач 1 на 3.90 спрях се на две макарки ето едната http://nasluka.org/catalog/index.php?ma ... a156dfa9a4 или http://www.voblershop.com/1726/%D0%90%D ... %80%D0%B8/ пак 4000 модела.Знам че за фидер трябва да е с плитка и широка шпула гледах една на корморан прокаст ли как беше но я няма в наличност или поне аз немога да я намеря и гледах една на формакс която е имитацията на брауминг и тя не е лоша но искам нещо по качествено от формакса цената на макарата да не е по голяма от 80 лв не разполагам с повече и да е нова неискам 2-ра рака мерси предварително.Намерих го корморана новия модел ето го http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=62 от тези три макари коя препоръчвате
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

От трите последната.

п.п.Не че съм им фен...
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

От тук може да я вземеш с 20% намаление: http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... oduct=7875
нямам живарник
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

мерси колега небях забелязал този саит дано я има още малко промоцията :).НАСЛУКА.А колега да те питам знам че има магазин в Сливен на маисторски риболов дали ако отида направо там ще има отстъпка на стоките или е само за онлаин пазаруването.
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”