Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
-
- кандидат преподавател
Re: Воблери
Колега дай някоя снимки на воблера.така ще е по лесно някой да помогне.
Аз имах проблем при който воблера се стрелваше изведнъж настрани и се обръщаше .Както съм писал по горе Марко ма светна за дължината на лопатките и неправилното разположение на челната халка.Но всичко това след снимки и оглед от колегите.
Аз имах проблем при който воблера се стрелваше изведнъж настрани и се обръщаше .Както съм писал по горе Марко ма светна за дължината на лопатките и неправилното разположение на челната халка.Но всичко това след снимки и оглед от колегите.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- каридата
- учете се от него
Mоят савет е да огънеш предната халка в срещуположната посока в която криви воблера.Ако всичко друго му е наред трябва на се получи.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Eто колега снимките на двата воблера:

Надявам се да се вижда. Ако не пак ще снимам.
Надявам се да се вижда. Ако не пак ще снимам.
-
- кандидат преподавател
Колега според мен тоя беличкие е леко асиметричен.Така като го гледам челно ми се струва малко усукан и лопатката е леко крива в дясно.Поне така ми изглежда.Иначе видимо не се забелязва друго.Незнам как си го утежнил.Възможно е на се криви от неправилно утежнение.Като го сложиш във водата да стои правилно ли стои.Другия не мога да предположа от тези снимки какъв му е проблема.Ама има и по - големи експерти във воблеростроенето от мен нека си кажат тежката дума.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- разбира нещата
Мога ли само да ви попитам с какви маркери пишете и оцветявате някой път воблерите , защото аз използвам schneider и като мина отгоре с безцветен лак за нокти и то се размазва от четчицата . Предполагам , че един от отговорите ще е : използвай яхтен лак и топи воблерите , но за сега нямам . Може ли да ми кажете някой ако знае маркер , който да не се размазва от лака ?
Благодаря предварително . Поздрави .
Благодаря предварително . Поздрави .

Аз лично използвам тънка четка и акрилни бои
Хем си рисуваш както ти е удобно, хем не се размазват, хем са устойчиви на вода след изсъхване (поне така пише на опаковката) Но задължително лак, даже според мен 2 ръце, макар че понякога не става толкова добре, но пък за сметка на това издръжливо.

-
- разбира нещата
За сега нямам лак . Използвам безцвете лак за нокти . Минавам воблерчетата по 2 пъти с него .
ето още 5 от мен

-
- фен клуб-скобар
Айде и аз имам 2 оцветени бройки.
Нещо като Goldy:

Нещо като Salmo:

Нещо като Goldy:

Нещо като Salmo:

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Мммм, супер са 5-те! Дори извадих една монетка от 1 ст., за да видя, че мъничето ти е уникално ситно, браво!
А... Владо със салмото ме разби! Браво за украската и конструирането!
А... Владо със салмото ме разби! Браво за украската и конструирането!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- фен клуб-скобар
Мерси, ще го видим само дали има игра, важното е да е уловист !
А сега... се стягаме за сезона- няма лабаво

MonsTer_EnerGy , да не пускам нов отговор -Воблерите са боядисани с темперни бои. Бъркаш, мажеш, смесваш, повтаряш и те така
ЛЕКСАНА за лопатките ме снабди г-н Марко Поло. Още не съм им хванал цаката от къде се крадат

А сега... се стягаме за сезона- няма лабаво

MonsTer_EnerGy , да не пускам нов отговор -Воблерите са боядисани с темперни бои. Бъркаш, мажеш, смесваш, повтаряш и те така
ЛЕКСАНА за лопатките ме снабди г-н Марко Поло. Още не съм им хванал цаката от къде се крадат

Последно промяна от vlado-fidera на Сря Мар 31, 2010 8:26 pm, променено общо 3 пъти.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- разбира нещата
Адаш може ли да кажеш с какво боядиса имитациите на Goldy и Salmo и също така от къде вземаш плексиглас-а за лопатките ?
-
- разбира нещата
Абре Владковците, т'ва единия от тех де, дека ми ги прати тия клипове днеска на новите кленобичките, моя телевизор не може да ги гледа щото били МР4
.

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- сериозен играч
И аз се запалих по воблеростроенето, но нещо не се получава както трбва. Не знам къде точно бъркам. Като направя воблера и го пробвам играта е много слаба или почти я няма. Не става въпрос за формата на тялото или ъгъла на лопатката. По скоро ме интересува къде се слага утежнението на воблера в началото в края или по цялата дължина на воблера и има ли значение самата арматура на воблера, която излиза от пред колко излиза и къде излиза в смисъл в долната част на воблера или по средата. Не знам дали ме разбрахте какво точно исках да попитам и дали правилно съм формулирал въпроса.