Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Храни и добавки при фидер риболова
Модератор: Paublo_Eskobar
Храни и добавки при фидер риболова
Привет,
Темата е за това което слагаме в хранилкта;
-Начин на приготвяне
-Добавки
-Микосве и храни от които сме най доволни
Довечера ще напиша някои неща по въпроса
Поздрави и успех на всички

Темата е за това което слагаме в хранилкта;
-Начин на приготвяне
-Добавки
-Микосве и храни от които сме най доволни
Довечера ще напиша някои неща по въпроса

Поздрави и успех на всички

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Храни и добавки при фидер риболова
Повечето реномирани фирми за захранки си произвеждат точно захранки за фидер и аз повечето случаи ги ползвам тях. Освен захранка слагам и царевица, червеи, жито и други такива работи и запушвам със захранка от двете страни. Захранката за стандартните фидер хранилки трябва да е малко по-суха зада може да се освобождава по-лесно от хранилката, а за метод хранилка малко по-лепкава и да се разпада за максимум 10 мин. на дъното.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Най-добрата добавка за мен е мляния/суров/ коноп .
Неразделна част от всичките ми храни независимо какви са те. Конопа спомага за бързото освобождаване на храната от хранилката.
Получава се супер активно хранително петно
Ясно е,че има специализирани храни за фидер, но според вида на рибите които се търсят се добавят допълнителните компоненти
Неразделна част от всичките ми храни независимо какви са те. Конопа спомага за бързото освобождаване на храната от хранилката.
Получава се супер активно хранително петно

Ясно е,че има специализирани храни за фидер, но според вида на рибите които се търсят се добавят допълнителните компоненти

-
- сериозен играч
Винаги през активния сезон лято-есен в храната добавям и по-едри частици като жито и царевица.
В случай ,че се завърти дребна риба и осмуче дребните частици си имам остатък и за по-едри рибки.
Добавям и бели червеи, като една част от тях, по-голямата са умъртвени , а по-малката живи.
Хубава добавка е и царевичното брашно. Приготвям го в съд с капак / добре уплътняващ/ . Определеното количество се залива с една част ароматизатор, след което добавям вряла вода която покрива леко сместа. Хубаво е да се приготви от вечерта преди риболова. Получава се много хубава и добре ароматна смес
.
В случай ,че се завърти дребна риба и осмуче дребните частици си имам остатък и за по-едри рибки.
Добавям и бели червеи, като една част от тях, по-голямата са умъртвени , а по-малката живи.
Хубава добавка е и царевичното брашно. Приготвям го в съд с капак / добре уплътняващ/ . Определеното количество се залива с една част ароматизатор, след което добавям вряла вода която покрива леко сместа. Хубаво е да се приготви от вечерта преди риболова. Получава се много хубава и добре ароматна смес

- ivelin_1976
- разбира нещата
За основа на храната ползвам готова захранка, разработена за фидер риболов

но през активният сезон добавям и мляно кюспе, смляна царевица, кастери и бял червей / жив и мъртъв/. Ако търся червенопера добавям варено жито и троха.

но през активният сезон добавям и мляно кюспе, смляна царевица, кастери и бял червей / жив и мъртъв/. Ако търся червенопера добавям варено жито и троха.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- научил се да хвърля
Здравейте
За съжаление нямам много излети през 2009 но ще спомена продуктите с които съм бил най доволен досега
Надявам се да не подведа някой колега но всеки си преценява
За основа иzползвам почти винаги фидер на Traper
Белите червеи /поне за мен са задъжителни /към захранката
Царевица/предимно от консерава/не към самата захранка ами само я затапвам
Доказана за мен добавка към захранката за риболов на платикака Gold Pro Bream red
И не на последно място пелети предимно тези
ягода и скопекс
Пак като царевицата не в захранката а само я затапвам/надявам се да се сещате за какво става въпрос /
За тази година съм решил да опитам тези три модела /предимно за шаран /

Поздрави за темата мисля че е много полезна дано тръгне в добра посока
Успех
За съжаление нямам много излети през 2009 но ще спомена продуктите с които съм бил най доволен досега
Надявам се да не подведа някой колега но всеки си преценява
За основа иzползвам почти винаги фидер на Traper

Белите червеи /поне за мен са задъжителни /към захранката
Царевица/предимно от консерава/не към самата захранка ами само я затапвам
Доказана за мен добавка към захранката за риболов на платикака Gold Pro Bream red

И не на последно място пелети предимно тези

Пак като царевицата не в захранката а само я затапвам/надявам се да се сещате за какво става въпрос /

Успех
Само да уточним ,че на снимката е "Платика" а ,не "Фидер" .ivelin_1976 написа:За основа на храната ползвам готова захранка, разработена за фидер риболов
![]()
За да не заблуди някой, мисля ,че картинката е същата но пише "Фидер"

-
- фен клуб-скобар
аз също работя само с готови захранки за фидер и това ми дава дори резултати е зависи от ситуацията
даже когато е мътна водата и голяма не слагам храна в хранилката
даже когато е мътна водата и голяма не слагам храна в хранилката
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм пробвал Silver X Roach (бабушка) със същия ароматизатор. Резултата беше, че всички пенсии около мене ловяха дребен уклей, а само аз ловях бабушки, но това беше на мач на фидер резултата предполагам, че ще е същия.pantofi написа:Здравейте
Успех
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Абсолютно!koki написа:Само да уточним ,че на снимката е "Платика" а ,не "Фидер" .ivelin_1976 написа:За основа на храната ползвам готова захранка, разработена за фидер риболов
![]()
За да не заблуди някой, мисля ,че картинката е същата но пише "Фидер"
Ползвам я захранката,и тази и фидера,както и ривър ейс на Ван Ден.Специално фидерната на Джаксън е с много наситен аромат и за мен е супер за реката.
Добавям бял и всичките му разновидности,жив,изпънат (ако имам) пинки,бели,жълти,червени,кастери...Понеже не съм на пари разреждам с домашно приготвената смес-смляни сухар,царевица,жито,кюспе и др.Винаги поглеждам в хладилника за останало кисело или прясно мляко и добавям.Когато търся мряна добавям и малки кубчета кашкавал,които са престояли ден-два в захар за да се втвърдят и съответно да мога да ги ползвам и за стръв.Ако на малкия са му останали от солетките с вкус на сирене (от смрадливите,сещате се

- CERRUTI
- сериозен играч
Ползвал съм повечето и скъпи и ефтини захранки за фидер,но за мен най-добрата е Сенасас(не Мондиал,нищо че и на него пише Сенсас...то и на Датчийте отзад пише Рено
).....кой каквото ще да говори....Според зависи към нея добавям или коноп(печен или варен) или царевица,бял червей.А понякога и трите.....

Моята любима захранка за фидер е на Трапер, естествено като добавям ,жито,царевица,бели, коноп 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- TRAP
- ще става разбирач
TRAPER захранката е много добра.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- вече хвърля и на тежко
от случаите в които рибата не пипа или е рядка или петното се 'умори' и трябва да се пробва на други аромати стигнах до следния извод:
правя си база от готова фидер захранка в моя случай ТRAPER + изпънат/жив бял червей и отделно няколко кутии кус-кус заляти съответно с ягода, скопекс, worm blood или каквото прецените за съответния водоем
отделям част от базата и добавям поредния носител на аромат
по този начин не губя време за ново бъркане не губя пелети а и кус-куса чудесно се откроява върху хранителното петно
наздраве
правя си база от готова фидер захранка в моя случай ТRAPER + изпънат/жив бял червей и отделно няколко кутии кус-кус заляти съответно с ягода, скопекс, worm blood или каквото прецените за съответния водоем
отделям част от базата и добавям поредния носител на аромат
по този начин не губя време за ново бъркане не губя пелети а и кус-куса чудесно се откроява върху хранителното петно
наздраве

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА