Шаранджийски куки.......

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Re: Шаранджийски куки.......

Мнение от icko »

Зимата ползвах едни Мустад-ХКарп или нещо от сорта беше някаква пробна серия повече не съм виждал по магазините.Много бях доволен от тях леки здрави не се затъпяваха и рибите си взимаха доста смело за сезона.Откачания имаше все пок но в рамките на нормалното и не мисля че куките бяха виновни.Сега гледам ми е останал само един пакет трябва да снимам и да кача... :wink:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

От моя дългогодишен опит останових че, всяка кука си работи добре .. стига да знаеш как да я вързваш и как да работиш с нея.. така че след като си купите марката на която робувате .. попитайте с какво вързване куката ще ви работи най-добре. Или отидете на развъдник където ще имате достатъчно много удари за да установите кое е правилното вързване на куката. Успех с марковите куки :mrgreen:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

Колеги и аз се запасих за есенно зимния сезон с тези куки бихте ли си дали мнението който ги е ползвал да каже предимства недостатаци и да си изкаже мнението
Изображение
Изображение
Изображение
Към колегата nikikati знам че той използваше май дренан куките да каже доволен ли е
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Ползвам, но модела D-7, пак е тефлонов. Единствения им недостатък е че на чакълесто дъно бързо се затъпяват, иначе са без грешка. Гамакатсу са екстра - дебели, шаранджийски куки, само че специалиста са малко тежички - има същите тефлонови и мен ме кефят повече от тези! А бе ... екстра са си всичките! Да не си взел наистина номер 8 от дренана?
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

nikikati написа:Ползвам, но модела D-7, пак е тефлонов. Единствения им недостатък е че на чакълесто дъно бързо се затъпяват, иначе са без грешка. Гамакатсу са екстра - дебели, шаранджийски куки, само че специалиста са малко тежички - има същите тефлонови и мен ме кефят повече от тези! А бе ... екстра са си всичките! Да не си взел наистина номер 8 от дренана?
Не взех номер 4 нямат по големи мисля от този модел или някаха в наличност сега се замислям да си взема пак дренан ама long shenk има едни и ми се струват добри
Изображениетези смятам да взема,а ти за тези ли говориш
Изображение
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Същите! Доволен съм много и ползвам втори номер. :wink:

CATCH & RELEASE
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

nikikati написа:Същите! Доволен съм много и ползвам втори номер. :wink:
Дай боже да имам успех с тях колега иначе очаквнията ми са големи ама да видим резултатите кви ще са
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

boiskito2000 написа:
nikikati написа:Същите! Доволен съм много и ползвам втори номер. :wink:
Дай боже да имам успех с тях колега иначе очаквнията ми са големи ама да видим резултатите кви ще са
С каквито и куки да ловиш, най-важното си остава вида монтаж и това дали е подбран правилният за съответния водоем - това си е мое мнение!

CATCH & RELEASE
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

и аз съм съгласен,че монтажа е важен колега!!!вадил съм и 2кг шаран,гол,с кука №9;кука №12 съм хващал 1.100 шаранче.куката беше куча марка.въдицата не беше особено добра,но важна роля изигра макарата.абе важното е как ще го изведеш.ако му подаваш много газ естествено,че или ще скъсаш,или куката ще се изправи.иначе сега шарани ловя със G-Carp и Seimuro от №5 до №1
Последно промяна от legolata на Чет Апр 01, 2010 12:10 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

здравеите,колеги.според мен шарана не разбира от марки и цени.моито мнение е ,че има куки които убождат по-лесно от други,други модели при напъните на рибата се забиват още по-здраво,други са много леки с по-дълго рамо/за поп-ъп/.според мен по-отворените куки убождат по-лесно,но и по-лесно може да се откачи рибата,тези с по-заобленото рамо убождат по-трудно,но пък при напъните на рибата се забиват още повече.мисля,че и голямо значение има термосвиваемия шлаух/той би трябвало да насочи куката при изплюването а стръвта/.според мен тези неща са по важни от това коя кука колко струва и как се казва. весели празници на всички. :wink:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

весели и на теб.сега си купих едни китайски капанчета вързани всичко точно,в магазините са по 5 леве 2 броя,аз ги намерих абсолютно същата марка.големина няма разлика в нищо за 1 лев 2 броя.явно доста надуват цените по магазините!!!а и си прав колега,че шарана не гледа куката дали е скъпа :P
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”