Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Каква е тази риба?
Модератор: emo vasilev
Абе до 300-400 грама да стигне,но 3-4 килограма е множко за бибан,поне по нашите язовири.[ScoTT] написа:Шибан сланчак(бибан).Признал сам ги за най-глупавите риби и на гола кука са хваща![]()
на село едни хора преди години вадеха бибани по 3-4 кила
![]()
,но сега вече никой не хваща такива големи или просто са изчезнали.
![]()
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Царичка,циганка и по столично му слънчевка е въпросната хищница на снимката.
Преди 20 години улових на едно местно язовирче от този вид с дължина 25 см.веднага един местен колега ми предложи лин за замяна.Такава голяма слънчевка не бил и мечтал да види.
Ха познайте дали направих менката?
Преди любимата и стръв беше торният,но имам случаи да ми дърпат веце и на млечна царевица.
Абе гад си е от секъде.Не случайно и викат циганка,където я хванеш все да я биеш у земята
Между другото и тя,като всеки хищник има много вкусно месо,но след като се одере.
Преди 20 години улових на едно местно язовирче от този вид с дължина 25 см.веднага един местен колега ми предложи лин за замяна.Такава голяма слънчевка не бил и мечтал да види.
Ха познайте дали направих менката?

Преди любимата и стръв беше торният,но имам случаи да ми дърпат веце и на млечна царевица.
Абе гад си е от секъде.Не случайно и викат циганка,където я хванеш все да я биеш у земята

Между другото и тя,като всеки хищник има много вкусно месо,но след като се одере.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
-
- ще става разбирач
Това е наи добрата стръв за сом, на кльонк .През лятото когато е активен сомът ,слънчака се покрива,и е много трудно да го хванеш. Поне на Жребчево,и Копринка е така.Аз го ловя през лятото на зимна блесна с повод над нея.За стръв използвам бял червеи ,които закачам на повода .Обикновенно се крие около скалите ,а понякога е дори на 6 до 8 м. дълбочина.
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- новобранец
- Обратна връзка:
-
- новобранец
Re: Каква е тази риба?
Ние по нашия край я наричаме царица -това е най отвратителната риба, а за размерът съм чувал че достига до 1кг но никога не съм виждал повече от 100гр .Най големият ми улов на този паразит е бил 200 бр за 2 часа все едно някой ми ги закачаше на куката.
Съвет от мен ако ви напънат тези гадини събирайте такъмите и към къщи(преди това през магазина)
Съвет от мен ако ви напънат тези гадини събирайте такъмите и към къщи(преди това през магазина)
Кога е най-подходящото време за риболов- когато в магазина има прясна риба
Сашко,много добро мнение си дал за таз /ЦАРИЧКА/С_А_Ш_О 1990 написа:Ние по нашия край я наричаме царица -това е най отвратителната риба, а за размерът съм чувал че достига до 1кг но никога не съм виждал повече от 100гр .Най големият ми улов на този паразит е бил 200 бр за 2 часа все едно някой ми ги закачаше на куката.

и на мен ми се е случвало,да ми ги закачва някой

Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
-
- новобранец
Паце ти си имал преди някво мнение същото като маето или по точно маето е същото ама за тази рибка друго мнение не може да има никой 

Кога е най-подходящото време за риболов- когато в магазина има прясна риба
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Въпреки че всичко що е рибар бяга като дявол от тамян,от тази риба тя е чудесна стръв за хищниците.В някои водоеми където все още е останала хищна риба като костур,бяла или щука и има сериозна популация от т.наречения часовник това е незаменима стръв.Той се котира по добре и от каранудките,защото е много подвижен,и жизнен.Като чистя хищника,винаги гледам с какво се е хранил ,във водоемите където съм ловил 80% те са поемали часовници(слънчаци).
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

и аз несам положително настроен кам царицата изчакаш ли я да поеме като хората таси си куката някаде кам упашката в тези случаи се налага (докторе на помощ) 

Кои каза че царичката живее в морето ?
Рибката е сладководна!!!!

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
-
- новобранец
-
- новобранец
Хора кат ходех на риба една циганка(не риба а човек) се минава покраи мене.После хванах слънчевки ...нищо чудно че им викат циганки
- nikodim1978
- новобранец
аз го знам като царица и е голям плевел понеже изяжда всичкия хайвер на другите риби ,а шиповете на горната перка може да те накарат ако те ободе леко да се подуеш
тази рибка я има и при нас Мандренското езеро ,ние и казваме слънце или чесовник,Хващал съм големи около 200гр,казват че ,става за супа но само булъона като се свари понеже знете че има много кости,наистина е вредна защото изява хайвера,
Пираня е