Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

торен или царевица
Модератор: Paublo_Eskobar
торен или царевица
искам да попитам кое е по-добре за шаран за този месец,защото аз съм начинаещ
1.да се захрани със царевица и на куката царевица
2.торен червей
Благодаря предварително
1.да се захрани със царевица и на куката царевица
2.торен червей
Благодаря предварително
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: торен или царевица
Аз бих хранил с бял и да ловя на бял!Или да храня с бял и царавеца и да се ловя на зрънце царевичка със бяло червейче.Още е раничко за царевици,според мен,а за торния нямам идея,по скоро не.
Последно промяна от Paublo_Eskobar на Пет Апр 02, 2010 9:13 pm, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
не уточних че е на дъно.цъжалявам
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Toрния червей е с пъти по добра стръв от белия червей а и в момента определно торния е по ефикасен от царевицата.Не че на сладка царевица не можеш да хванеш но торния е п добър за този сезон осоженно за зарибени водоеми.Там като цяло торния червей е по добрата стъв
-
- научил се да хвърля
хванах два шарана по 2-3 кила за 3 часа днес на торен в едно платено язовирче на белия само каракуди се обаждаха ... не е зле някои да ме светне как да качвам снимки текPaublo_Eskobar написа:Аз бих хранил с бял и да ловя на бял!Или да се храня с бял и царавеца и да се лови на зрънце царевичка със бяло червейче.Още е раничко за царевици,според мен,а за торния нямам идея,по скоро не.
-
- ще става разбирач
Торен по това време на годината е най добре.В захранката добави накълцан торен и царевица.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
аз бих ти предложил да опиташ и на земен червеи като го нанижеш на влакното със вдевачка

Торен и бял е по добре от царевицата според мен за сега, още е раничко за царевеица. Който и червей да избереш го слагай в захранката. 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата
При нас на Стамболийски има вече извадени на торен,а преди години на Кастел само на царевица даваше по това време.
Зависи от водоема.
Зависи от водоема.

На къса плувка,в репея...
-
- разбира нещата
Торен на плувката, а царевичката "на дъно"
Няма да седя да чакам на дъно с торен, защото има вероятност да бъде разкъсан!
Виж при плувката има малко повечко движение, така придръпваш за да покажеш червейчето на шарана!
Определено за тоя сезон гласувам за торния,докато в края на сезона бих заложил на царевичка и то пак на плувка другия вариант са земните червей и всичко това на малък водоем с много папур и тръстики!

Няма да седя да чакам на дъно с торен, защото има вероятност да бъде разкъсан!

Виж при плувката има малко повечко движение, така придръпваш за да покажеш червейчето на шарана!
Определено за тоя сезон гласувам за торния,докато в края на сезона бих заложил на царевичка и то пак на плувка другия вариант са земните червей и всичко това на малък водоем с много папур и тръстики!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
в смисал сега царевица за дъното тали???
-
- разбира нещата
По принцип трябва да пробваш защото на всеки водоем е различно и момента когато шарана взима на дадена стръв!
Все пак зависи!
Аз си имам една две тактики при плувката в зависимост от стръвтта!
Захранвам например 4 петна!Където 2 от тях се състои от кюспе(при липса на плевелни риби) и 2 само със царевица като ги разпределям така според местообитанието на водоема!Захранвам едно петно със царевица в близост до брега или тръстики като преценявам долу горе къде мога да хвърля плувката и още едно навътре!На друго място захранвам по същия начин само че с кюспе!
Това го правя предварително-1-2 седмици да кажем с по 2-3 кг.захранка!
Отивам и пробвам коя стръв ще поработи и от кое петно взимат шараните!Като за стръв при царевичното петно залагам царевичка, а при кюспето червей (грозд земен-с него ловя по-едрите, докато с грозд торен по-дребните)!Резултата е налице, царевичката бута по-малко но пък най-йедрите!

Все пак зависи!
Аз си имам една две тактики при плувката в зависимост от стръвтта!
Захранвам например 4 петна!Където 2 от тях се състои от кюспе(при липса на плевелни риби) и 2 само със царевица като ги разпределям така според местообитанието на водоема!Захранвам едно петно със царевица в близост до брега или тръстики като преценявам долу горе къде мога да хвърля плувката и още едно навътре!На друго място захранвам по същия начин само че с кюспе!
Това го правя предварително-1-2 седмици да кажем с по 2-3 кг.захранка!
Отивам и пробвам коя стръв ще поработи и от кое петно взимат шараните!Като за стръв при царевичното петно залагам царевичка, а при кюспето червей (грозд земен-с него ловя по-едрите, докато с грозд торен по-дребните)!Резултата е налице, царевичката бута по-малко но пък най-йедрите!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- ivelin_1976
- разбира нещата
Както казват колегите - зависи от водоема, но на пролет на рибите им трябва храна богата на протеини и др. храна, поради тази причина доста по удачен вариант е да се опитва риболов с торен червей /и разновидностите му/ за стръв. Царевицата е по-правилно да се използва през летния период и ранна есен, когато храненето не е толкова интензивно. През късна есен рибите започват дасе хранят интензивно и трупат мазнини за предстоящата зима и отново започваме да я търсим на месна стръв.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- новобранец
царевичка