Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Re: Има ли гъбари?
http://gubite.com/gubarnik/vidove-gubi Ето тук колеги можете да намерите доста за гъбите има и много рецепти.
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Аз лично, не съм виждала тази карта. Търсех друго. Попаднах на това. Добре е ,че има хора, които знаят какво представлява, че да не си харчим парите и да си губим излишно времето. Мерси приятели!
- Don4o_62
- учете се от него
Ще ги търсиш където стават само дрянки и картофи
.Но ако пишеш другият път разбираемо,ще ти кажа полските във вашия район, къде ги събират с чанти за продан.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги
,
Днес бях особено доволен, защото освен успешния за мен риболовен излет, намерих и първата ми за сезона гъба

Сигурен съм, че щях да намеря още, но бях зает с риболова и не ми се обикаляше да търся други. А и досега не съм брал от тези. Предполагам, че е пролетна миризливка, но не съм много сигурен
. Шапката и ламелите и бяха в светло бежов цвят а дръжката къса.
Пожелавам Успешен сезон на всички

Днес бях особено доволен, защото освен успешния за мен риболовен излет, намерих и първата ми за сезона гъба

Сигурен съм, че щях да намеря още, но бях зает с риболова и не ми се обикаляше да търся други. А и досега не съм брал от тези. Предполагам, че е пролетна миризливка, но не съм много сигурен

Пожелавам Успешен сезон на всички

Последно промяна от Joro_PZ на Сря Мар 31, 2010 7:47 am, променено общо 1 път.
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
да попитам дали някой е ходил за гъби през месец април по специално за смръчкула или за майска гъба
само челадинки през Април, те са най-вкусни според менalenov77 написа:да попитам дали някой е ходил за гъби през месец април по специално за смръчкула или за майска гъба

- Диканаров
- кандидат преподавател
Обикновено след 15.04 майските гъби около София и челадинките са в силата си. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Всяка година . И тази .alenov77 написа:да попитам дали някой е ходил за гъби през месец април по специално за смръчкула или за майска гъба
Дори и през март понякога .
Диплянката, смръчкулата и напръстника са най-ранобудни от пролетните гъби .
В Турция сигурно вече берат смръчкула .
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МЕ ПОСЪВЕТВА КЪДЕ ДА ОТИДА ЗА ГЪБИ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ПО СПЕЦИАЛНО ЗА СМРЪЧКУЛА ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРЕН
Ти от къде си ? Кой край на България ......или извън нея ?alenov77 написа:МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МЕ ПОСЪВЕТВА КЪДЕ ДА ОТИДА ЗА ГЪБИ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ПО СПЕЦИАЛНО ЗА СМРЪЧКУЛА ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРЕН
Днес с малкия бяхме за гъби в тази гора,ама толко гладни хора минали преди нас че и кората на борчето взели,ще си варят борова супа 

Риболовци.
Здр,
мене също ме интересува от кога започва сезонът на смръчкулата.
Вчера бях на места от където съм брал предишни години, но не намерих нито една гъба.
става въпрос за Кресна.
Ще съм благодарен ако има отговори
мене също ме интересува от кога започва сезонът на смръчкулата.
Вчера бях на места от където съм брал предишни години, но не намерих нито една гъба.
става въпрос за Кресна.
Ще съм благодарен ако има отговори

Ще бъда кратък -с. Мезек . Не околните села , а точно този район , ниските дъбаци и билата в бука и папрата .smouki написа:.......ако ми каже6 районите около димитровград.Аз от сега обикалям в по големите гори и се запознавам с по вазрасни хора разпитвам ги каде може да има манатарки.В4ера ходих на Сакар планина преди тополовград до село 4ерепово сре6танх един дядо които се оказа 4е живее в 4ерепово от 79 години разказа ми много за планината и ми показа някои дъбови гори за манатарки а и са6то ми показа ниаколко борови гори в които растат масловки и внимаваите в4ера хванах парвата пепелянка и едно малко смо4ениакои ако знае не6то на тема манатарки да ми пи6е скоро 6те има и снимки все о6те правя опити да ги сложа в сайта ама без успех
Всички наоколо знаят за това находище .
Иди там - има в дъбака и манатарка , и пачи крак . Няма да описвам и другите .
Попитай местните за времето и мястото.
Като най-висока точка на това находище е ТВ кула с бункерите от войната .
Толкова. Наслука !
Само дето не казахте кога започва брането на пустата смръчкула.
Приблизителна дата поне... колкото да се ориентирам.
Благодаря предварително
Приблизителна дата поне... колкото да се ориентирам.
Благодаря предварително
Тази гъба е най-трудната за търсене и прогнозиране (освен Трюфелите) . Има много тънкости .
И много разновидности - Морхела едута, Морхела коника и още 5 разновидности.
Преди началото на месец май е само за познавачи и то в неголеми количества .
И много разновидности - Морхела едута, Морхела коника и още 5 разновидности.
Преди началото на месец май е само за познавачи и то в неголеми количества .
Последно промяна от bgbul на Пон Апр 05, 2010 2:18 pm, променено общо 1 път.