Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
Re: Воблери
Моят опит е изключително скромен, но ще споделя впечатленията си и получените от майсторите съвети.
Утежнението го редя по цялата дължина на тялото, като при по-големите /над 3см/ воблерчета между пъравата и втората третина на тялото, там където излиза средната кука, съсредоточавам малко повече оловце. Там се получава и центърът, около който играе примамката.
Относно халката за закачане - забелязал съм, че колкото по-близо до лопатката е, толкова по хубаво ми играят примамките. Ако сложа халката твърде високо, почти никога няма игра. Свеждам я към лопатката и воблерчето затреперва като лудо!
Дано съм ти бил полезен! Успех в начинанието и чакаме резултатите
Утежнението го редя по цялата дължина на тялото, като при по-големите /над 3см/ воблерчета между пъравата и втората третина на тялото, там където излиза средната кука, съсредоточавам малко повече оловце. Там се получава и центърът, около който играе примамката.
Относно халката за закачане - забелязал съм, че колкото по-близо до лопатката е, толкова по хубаво ми играят примамките. Ако сложа халката твърде високо, почти никога няма игра. Свеждам я към лопатката и воблерчето затреперва като лудо!

Дано съм ти бил полезен! Успех в начинанието и чакаме резултатите

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- фен клуб-скобар
За утежнението слагам където преценя и гледам да е горе долу около предната кука и на гушата
на воблера, за да може да натиска воблера напред и да играе някак. Сега имах един стар воблер, на който утежнението му беше назад и не играеше и го пробих отпред и сложих едно парче олово и сега стана нещо от него. А за халката отпред, слагам я където ми падне, ако има игра- има , ако не-здраве да е 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- разбира нещата
Центъра на тежестта максимално ниско :

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- новобранец
Привет!Вчера си намерих на улицата бяло парче от някакъв материал,който много наподобява дураформ.Дебаелината е около 0,4. Та въпросът ми е следния:Може ли дураформа да се реже ЛЕСНО с ножица,защото този ми коства големи усилия,докато го изрежа.
Благодаря!

-
- сериозен играч
-
- кандидат преподавател
И аз го режа с макетен нож .
Но веднъж бях попаднал на едно много особенно ПВЦ , коета неможеш го отряза с ножчето та Турско да стане .Рязах го с ножовка .А после какво стъргане падна не е истина .Едва направих един воблер и го зафърлих.
Колега Пайк ако е леко материалчето ще се реже с можче.Чащ с Ножица ще е трудно .Това за което писах по горе си беше доста тежко и плътно дори и на пръв поглед
Но веднъж бях попаднал на едно много особенно ПВЦ , коета неможеш го отряза с ножчето та Турско да стане .Рязах го с ножовка .А после какво стъргане падна не е истина .Едва направих един воблер и го зафърлих.
Колега Пайк ако е леко материалчето ще се реже с можче.Чащ с Ножица ще е трудно .Това за което писах по горе си беше доста тежко и плътно дори и на пръв поглед
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
и още 3 от вчера

време бешеchopara написа:чудни чудни![]()
скоро очаквайте крастоска между ecogear и chubby

набарах някаква пласмаса, прозрачна, пластична, не се чупи , само дето не се и шкури

имат си и тракалки, плуват на около 10 см, само ме притеснява да не са прекалено големи за кефала

кьоркефали
-
- фен клуб-скобар
Добри са ....и дебели 

Ей момци, вие направо ми разбивате фантазиите!
Не се спряхте, няма да мога да ви наваксам
Браво на вас, голяма сте работа, станали сте профита
Не се спряхте, няма да мога да ви наваксам

Браво на вас, голяма сте работа, станали сте профита

-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
-
- фен клуб-скобар

Да си призная от тези заготовки само две станаха, другите им прибрах лопатките и оловото.
Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.