Риболов с щека - какво е необходимо.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: риболов с щека-какво е необходимо.
Малко да пораздвижа темата с нещо което поне аз си мисля че ще е интересно.
Нагледен монтаж на линия за щека ........

Две интересни таблици с зависимости които някой може и да не знае.

ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТЕКСТА ПОД СНИМКИТЕ КОПИРАЙТЕ СНИМКАТА В КОМПЮТАРА СИ И ЗУМИРЙТЕ
п.п.Поствам тези снимки от списания поради невъзможността на някой да си ги закупи или просто е пропуснал
Нагледен монтаж на линия за щека ........

Две интересни таблици с зависимости които някой може и да не знае.

ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТЕКСТА ПОД СНИМКИТЕ КОПИРАЙТЕ СНИМКАТА В КОМПЮТАРА СИ И ЗУМИРЙТЕ
п.п.Поствам тези снимки от списания поради невъзможността на някой да си ги закупи или просто е пропуснал

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
http://www.youtube.com/watch?v=Ct1Uet96 ... re=related
Някой да знае къде се продава тази джаджа?
Не този маркер Ванко , другия.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Гледах я тази изгъзица, но освен безсмислена ми се видя и неоправдано скъпа. Цената е около 20 паундаmilo.bg написа:http://www.youtube.com/watch?v=Ct1Uet96 ... re=related

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тоя артрита ли го хвана вече
Точно от филмчета на Боб Нъд съм се учил да захранвам с прашка и щека. Подпира се с лакет щеката и се опъва с лявата ръка чатала а чашката се държи с дясната. Няма нужда от такива простотии

Точно от филмчета на Боб Нъд съм се учил да захранвам с прашка и щека. Подпира се с лакет щеката и се опъва с лявата ръка чатала а чашката се държи с дясната. Няма нужда от такива простотии

-
- вече хвърля и на тежко
И аз от филмите на Боб Нуд съм се учил...
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Имам едно въпросче относно къпингите.Значи купих едни чашки на Стонфо,хванах един от топ сетите на щеката (Vega Ult.Carp) заличих разликата в диаметрите на върха и втулката за чашките с изолирбанд с цел да не режа върха и да стане по къс от другите.Разпънах колкото можах вкъщи на 9 метра с едно топче за голф в чашката голямо висене,викам ще режа върха пък,ще се протягам малко,като къпирам,ама нещо пак много ми виси.Въпроса ми е дали просто,защото щеката е шаранджийска и е по мека или просто не става с обикновен топ сет,а си трябва спецялен такъв по твърд?Претеснявам се да не каже нещо прас,иначе пелетки,царевички няма да има проблем да се къпират с някакви голями напрежения върху въдицата.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А има ли значение кой топ сет правиш-match или power.Единия не е ли по слаб от другия и съответно провисването по голямо,хванах един от топ сетите на щеката
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Някъде бях чел следното нещо "ще се научите да къпирате добре ,тогава когати си преудолеете страха от счупването на щеката" .
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Риболов с щека - какво е необходимо.
Никога.milo_bg написа:Колеги искам да ви попитам кога използвате флуорокарбоново влакно вместо монофилно...

Може би някой ден ще пробвам, ама за сега 30лв за 50м ми се вижда престъпление, още повече, че със щеката мога да ползвам много тънки влакна за повод и основно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз не съм ползвал.Монофила ми покрива нуждите 

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Купих си флуорокарбон,използвах го в морски риболов, даде учудващо добър резултат. 6:1 в полза на флоурото.
Впредвид резултата, вързах един класьор куки и едва след това се сетих да си поговоря с водещи съзтезатели, относно употребата му.
Е, изказаха и доста и негативни мнения относно употребата му.Може и да е практически невидим,но като недостатък посочиха твърдостта му и това че рибата се бута в него и го усеща! Казаха ми че, не биха използвали флуорокарбон за такъв риболов на плувка.Нямам собсвено формирано мнение, евентуално през новия сезон ще направя опити!
А Жорко мама, туй и аз го прочетох за къпинга, и от тогава реших да го ползвам,ако ше са чупи - да са чупи!
(Е не се е счупил още )
(Мерси че ми извади купичката предния път от водата
)
Впредвид резултата, вързах един класьор куки и едва след това се сетих да си поговоря с водещи съзтезатели, относно употребата му.
Е, изказаха и доста и негативни мнения относно употребата му.Може и да е практически невидим,но като недостатък посочиха твърдостта му и това че рибата се бута в него и го усеща! Казаха ми че, не биха използвали флуорокарбон за такъв риболов на плувка.Нямам собсвено формирано мнение, евентуално през новия сезон ще направя опити!
А Жорко мама, туй и аз го прочетох за къпинга, и от тогава реших да го ползвам,ако ше са чупи - да са чупи!
(Е не се е счупил още )
(Мерси че ми извади купичката предния път от водата

13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
За язовир/река -когато водата е мноого бистраmilo_bg написа:Колеги искам да ви попитам кога използвате флуорокарбоново влакно вместо монофилно...

А като се има в предвид че Ф.К. не старее инвестицията в нещо от рода на това (около 25лв.) не е чак толкова неразумна:

- Добата©
- разбира нещата
имам едно питане за разтоянието между платформата и ролера как се определя

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз принципно си го слагам така,че последните две колена да ми идват зад ролера и така си меря къде да го сложа.По този начин ще можеш да си разглобиш с едно коляно назад,ако се хване по голяма риба,а и по лесно се бута.Като чели най добре се определя,къде баш му е мястото на ролера,като се къпира,понеже изпитвах известни проблеми с къпирането,докато не си нагласих ролера.Доста си олесних зора.rsvd написа:имам едно питане за разтоянието между платформата и ролера как се определя

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега и аз така си меря разтоянието. и съм забелязал , че това с последните две колена зад ролера е най добре.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!