Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Навил съм се да ходя на вира на Камчия до Венелин, ако някой ходи да пише как е положението 

- Fishing_Fan
- разбира нещата
река Камчия е още висока,мътна и със силно течение,засега не става за риболов поне до края на забраната,може да се пробва на малките реки които се вливат в р. Камчия.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Възможно е. Там е нещо като вир и почти няма течение. Поне някой не е ли пробвал за бабушка , кефал или.?Fishing_Fan написа:река Камчия е още висока,мътна и със силно течение,засега не става за риболов поне до края на забраната,може да се пробва на малките реки които се вливат в р. Камчия.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
kalmat написа:ходих тия дни на пода.общо взето там рибата малко е взела да се раздвижва.но отново както винаги там маломерна шаранчета и таранки.хванати предимно на фидери и плувки.дънните останаха в пълен покои
И аз ходих на пода тезези дни резултата беше същия дребните шаранчета се обаждат за жалост нямахме късмет с по едри.
Ще добавя че понеделник водоема е има почивен ден някой да не хукне за риба понеделник.
-
- новобранец
Здравейте колеги не съм писала отдавна защото и за риба не сме ходили.На 3.04.и 04.04. бяхме на Белокопитово.В събота духаше силен вятър и често преваляваше и нямаше кълване освен на таранка на плувка на торен.В неделя времето беше хубаво но пак нищо не кълвеше освен таранка въпреки това язовира беше пълен с народ или водата е студена още или няма друга риба там осен таранка.Таксата е 15,00 лв за 24 часа това е от мен и наслука на всички колеги.И да ви кажа на 15.04. отварят яз. Дибич в Шуменско но не знам каква риба има там е на същият арендатор който е на Белокопитово.
Хм, жалко за Белокопитово:( Аз обаче съм твърде отчаян вече:))) и утре ( 8-ми ) ще намина през Белокопитово следобед. Имам път натам, че ще използвам. Ще пиша после тук, как е било положението:)
- ioska70
- научил се да хвърля
Днес, от 09:30 до 15:30 на рибарниците на Венелин.Много вятър, една червеноперка ,два костура /продължават си жизнения път в река Камчия/.
Колегите с мен имат десетина таранки доста едри .
До нас на стената м/у двата разрешани развъдника един колега извади хубав шаран около пет килограма имаше и удар но го изтърва за жалост.
По негови думи е хванал две щуки и един амур около килограм и половина ,но аз не съм ги видял.
Такса 10лв. през забраната 15лв. каквото хванеш си е твое.
Камчия е мътна и с много високо нивото ./и с забрана/.
До нас на стената м/у двата разрешани развъдника един колега извади хубав шаран около пет килограма имаше и удар но го изтърва за жалост.
По негови думи е хванал две щуки и един амур около килограм и половина ,но аз не съм ги видял.
Наслука.
Tова какво ще рече колега?ioska70 написа:.../и с забрана/.

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Големи глупости не знам защо си ги писал изопщо.ioska70 написа:Днес, от 09:30 до 15:30 на рибарниците на Венелин.Много вятър, една червеноперка ,два костура /продължават си жизнения път в река Камчия/.
Нe смятам че подобни измислици трябва да се пишат за места на които като отидеш ти събират само таксата и не ти дават да ловиш там кадето има риба а ти казват ей там и там дет няма нищо това си е подигравка
- ioska70
- научил се да хвърля
./и с забрана/.
Отнася се за р. Камчия.
Имах предвид ,че тече забраната за рамножителния период .
Отнася се за р. Камчия.
Наслука.
дуранкулак.много вятър улов червеноперка и костур на сомаджииските пръчки капут
смятам тея дни да отскоча до язовира в Шумен че имало хубава щучка 

Kоято влиза най-рано от 15.04 и за която няма официална заповед все още ли?ioska70 написа:./и с забрана/.
Отнася се за р. Камчия.

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Малко да поправя колегата -ако прочетеш внимателно билета, който ти дават на входа ще видиш, че имаш право да си вземеш до ДВЕ риби по избор и всичко над тази бройка се плаща(с изключение на таранката може би, тъй като не съм виждал да правят проблем за нея- лошото е че тая година и нея вече я няма ).Освен това от тази година има и друга новост - ако си пазиш билета и всеки път го представяш десетото посещение е безплатно.ioska70 написа:Днес, от 09:30 до 15:30 на рибарниците на Венелин.Много вятър, една червеноперка ,два костура /продължават си жизнения път в река Камчия/.
И накрая един личен коментар -според мен приличните риби в тези водоемчета са изключително редки и са главно по празници( тогава явно се изважда някоя друга риба от забранения водоем и се пуска в разрешените).Не мога да се начудя на собственика - при цялото нямане на свестен водоем в варненска област, при толкова много желаещи да си дават парите срещу това да си направят кефа и да хванат някоя друга риба и при цялата тази база, с която разполага, собственикът на водоемите не прави нищо по въпроса.Според мен, ако вкара едно прилично количество риба, всеки ще даде 15 - 20 лв, ще си направи кефа, ще си вземе 1-2 риби и в крайна сметка всички ще са доволни-рибарят от добрия излет, а собственика от това, че водоема ще се посещава от много хора(както беше на Пчелник преди 1-2-години) = повече пари от такса за риболов+оборот на кръчмата+оборот от бунгалата(доста добре са направени и ако има риба рибарите + семействата им ще остават и за по няколко дни)+суми от хората, желаещи да си вземат всичката риба срещу заплащане+ пари от други глезотии като АТВ-та, бъгита, стрелби с лък, пейнтбол, езда и т.н( само да не си помисли някой, че в момента се предлагат изброените глезотии).Освен всичко вече изброено, ако се въведе и забрана да се взимат риби над примерно 5 кг един ден ще може да се ловят и трофейни екземпляри.Не знам дали съм прав, но ако бях собственик определено щях да постъпя по горния начин.А в момента ситуацията е следната:разчита се на балъци( извинения към всички колеги, но явно сме такива)дето ходят и си плащат за тоя дето духа и в крайна сметка една прекрасна база не се разработва по никакъв начин и с всеки един ден става по-зле.Иначе всеки път като отида ми се казва, че ВЧЕРА са хванали 2,3 или 5 амура по 3 кг, ама към 16-17ч- селски тарикатлък да висиш цял ден пък барем да огладнееш и да хапнеш в кръчмата. .............В заключение само ще кажа, че според мен тази база може да носи много пари- трябват само малко вложения и съм сигурен, че бързо ще се разчуе, че във Варненска област има база, в която всеки член от семейството може да се забвлява и да си прекара чудесно почивните дни, а след това - трябва единствено да не предприемаш действия опровергаващи мълвата за хубава база и да се стремиш да осигуряваш още по-добри условия на гостите си.
Пожелавам на всички много успехи........и дано на някой собственик на подобна база най- накрая да му светне лампата
....ами дааааа амаааа тоооо и така си му е добре на човека кат има толкова наивни хора да посещават тоя гиол РЕДОВ#НООО!!!!!!