Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Да се разреши нощният риболов!!!!
Модератор: bobopeli
- ivanta4ev
- вече хвърля и на тежко
Да се разреши нощният риболов!!!!
Колеги докато не се разреши нощният риболов тази долна напаст няма да миряса!!!почти в целият ЕС е разрешен защо не и в Бъгария???? ВИЕ КАК МИСЛИТЕ?
-
- разбира нещата
Re: Да се разреши нощният риболов!!!!
Едното кво общо има с другото? Освен ако не разпъваш през деня въдици ,а през нощ кат не дават въдици-мрежи. 

- ivanta4ev
- вече хвърля и на тежко
КАТО ИМА ВЪДИЦИ ВЪВ ВОДТА НЯМА ДА ИМА МЯСТО ЗА МРЕЖИ!!! ИЛИ ТИ КОЛЕГА СИ НА СТРАНАТА НА ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ???? 

Колега предпочитам ДА СЕ ЗАБРАНИ (има ли през ноща бръмчаща лодка НАПРАВО ДА Я КОНФИСКУВАТ)ivanta4ev написа:КАТО ИМА ВЪДИЦИ ВЪВ ВОДТА НЯМА ДА ИМА МЯСТО ЗА МРЕЖИ!!! ИЛИ ТИ КОЛЕГА СИ НА СТРАНАТА НА ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ????

Моето становище е либерално за въдичарите- разрешение за нощен риболов, повече разрешени въдици и по голяма норма уловена риба- и обратно безкомпромисна борба с бракониерството- мрежари , токаджии, бомбаджии и цялата пасмина месари. Истината е,че рибата с въдичарство няма да намалее- напротив! Тя изчезва от промишленото бракониерство и замърсяването.
Последно промяна от naskobo на Вто Апр 06, 2010 3:29 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- и господ не е толокова добър
Трябва да се разреши, че така или иначе никой не я спазва тази забрана 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Приветствам това твое мнение колега!И да добавя...при наличието на редови риболовци нощем, едва ли на бракониерите ще им е толкова лесно да се вихрят ненаказано!naskobo написа:Моето становище е либерално за въдичарите- разрешение за нощен риболов, повече разрешени въдици и по голяма норма уловена риба- и обратно безкомпромисна борба с бракониерството- мрежари , токаджии, бомбаджии и цялата пасмина месари. Истината е,че рибата совъдичарство няма да намалее- напротив! Тя изчезва от промишленото бракониерство и замърсяването.
всеки може да хване риба...бъди мъж, хвани КРОКОДИЛ!!!
-
- ще става разбирач
Не съм съгласен да се разреши нощният риболов, поне докато не станем по-съвестни. Бих привествал всички драконовски мерки, които могат да се приложат, докато рибата малко от малко не се посъвземе. Искам да има тотален, повсеместен контрол върху водоемите, ефективни присъди за бракониерите, жестоки глоби за тези, които ловят с повече от две въдици, и прибират маломерната риба. Изобщо, докато не се научим на ред, никаква прошка за никого.....май много се размечтах
...
Наздраве и наслука!

Наздраве и наслука!
Никога не пия карал!

- MITKO70
- кандидат преподавател
Абсолютно прав си Илия,и това е едно от предложенията за промени който ще се гледат при промяната на ЗРА.Срока беше до 31.03 /имаше такава тема/ и сега са някъде за разглеждане,ще чакаме.Според мен колкото повече има присъствие на редови риболовци,било то през ноща ,през деня ,с или без лодка ,толкова повече ще им се пречи на бракониерите.Тролингистите са враг номер 1 на мрежаритеsnegk написа:Трябва да се разреши, че така или иначе никой не я спазва тази забрана

Всичко може,но не всеки го можe.

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В момента и да е разрешен и да не е все тая. Колко пъти сте виждали например някоя компания с палатка да си ловят и като стане нощ да извадят въдиците от водата. Никога. А пък "служителите на ИАРА " през деня не правят проверки пък камоли през нощта 

killibob написа:Приветствам това твое мнение колега!И да добавя...при наличието на редови риболовци нощем, едва ли на бракониерите ще им е толкова лесно да се вихрят ненаказано!naskobo написа:Моето становище е либерално за въдичарите- разрешение за нощен риболов, повече разрешени въдици и по голяма норма уловена риба- и обратно безкомпромисна борба с бракониерството- мрежари , токаджии, бомбаджии и цялата пасмина месари. Истината е,че рибата совъдичарство няма да намалее- напротив! Тя изчезва от промишленото бракониерство и замърсяването.

Абе хора я слезте на земята
, като отиде човек на язовир го заболява главата от клиоккаджиите , никои неспира да лови вечер , че има хора дето само вечер ловят.
И според мен трябва да се разреши нощният риболов. АМА ТРЯБВА И ДА СЕ НАГРАЖДАВАТ ХОРАТА ИЗВАДИЛИ MРЕЖИ ОТ ВОДАТА (примерно с безплатен от ИАРА билет за другата година ) , и така да се стимулират хората не да си затварят очите ами да ''действат''.
Иначе нощния риболов е много опасен особено от лодка и санкция трябва да има за безжилетка във водата.
Ама разрешете го ве ГОСПОДА УПРАВНИЦИ , РАЗРЕШЕТЕ ГО (обещаваме дане пречим много на бракониерите чесна скауска
)

И според мен трябва да се разреши нощният риболов. АМА ТРЯБВА И ДА СЕ НАГРАЖДАВАТ ХОРАТА ИЗВАДИЛИ MРЕЖИ ОТ ВОДАТА (примерно с безплатен от ИАРА билет за другата година ) , и така да се стимулират хората не да си затварят очите ами да ''действат''.
Иначе нощния риболов е много опасен особено от лодка и санкция трябва да има за безжилетка във водата.
Ама разрешете го ве ГОСПОДА УПРАВНИЦИ , РАЗРЕШЕТЕ ГО (обещаваме дане пречим много на бракониерите чесна скауска

- dimitar_
- сериозен играч
Според мен в това да се разреши нощният риболов , лошо няма . Който си лови коректно през деня , бъдете сигурни ,че ще лови така и през нощта . Полза ще има , защото както споменават колегите , ще има по-голямо присъствие на нормални хора по водоемите , които са там заради удоволствието да са сред природата и хобито си , а не като тези гадове с мрежите , геримите , бомбите , токовете и т. н. . Разбира се мнения може да има всякакви , но истината е че , ако някои е решил да бракониерства , не може да го спре нищо , особено нощем , така че нещата опират пак до така наречените "контролни органи" които трябва да почнат да си вършат работата както трябва , от нас се иска само едно телефонно обаждане ... .
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Здравейте.Исакм да изкажа моето лично Мнение! . Според мен дали ще се лови през деня или през нощта,разлика няма,стига да се спазват другите закони(да се ползват позволените монтажи и ако се взима да е само до допустимите норми).Също така да не забравяме,че повечето ударите на Големи риби са през тъмната част на деня,та според мен риболова през нощта е редно да е разрешен .Аз съм ЗА!
Последно промяна от eminem94 на Вто Апр 06, 2010 5:38 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
И аз съм твърдо да се разреши.Ще има ефект срещу браконерите-особенно срещу мрежарите и токажиите.