Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Кои са правилните места
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- barutchiata ©
- Администратор
Това ,че сома има предпочетание към дадено место съм съгласен.Но с покачване на температурата на водата сома започва да се отдалечава на все по големи разтояния в търсене на храна.Другия фактор е покачване и спадане на водата което също го кара да си сменя местата.Със застудяването предпочита по дълбоките места а лятото обратно.Което ще рече,че сом може да се хване на всякъде в язовира зависи от сезона или сдруги думи казано.......Телето е прав

- krokibg
- учете се от него
Наистина сома може да го хванеш навсякъде из язовира ..........където му се върти манджата,/ние как ходим до кухнята/,но има и още едно правило което важи за всички водоеми,и то е че няма място годно в него да се засели сом и това място да остане празно /обичат дупки,коренища,близо до отвесни скали или масивни предмети паднали на дъното,като дървета и т.н/.В момента в който от мястото бъде/ат/ извадени една или две риби,то тяхното място се заема от друг екземпляр ,може и по-малък но го заема.На едно место могат да живеят по два,три или повече бр сомове но от едно люпило,и те заедно или по отделно гонят натрапниците от своята ловна територия.Затова /баламите/старите кримки ако някъде са извадили сом,то те непременно проверяват това място периодично и те щего потвърдят че е така.Кой по-добре да знае от хората който са близо до Ивайловград и ходят постоянно да го гонят ???Така че всички сте прави и затова несе дръгнете зорлем !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- barutchiata ©
- Администратор
- krokibg
- учете се от него
Teleto,ако и вълкъ е бил умрял като коня .......
Какво общо имат вълците с нас и със сомовете бе

Сигорно на вълкъ не му е работил Джи-ПИ-Еса и не е могъл да се ориентира цели 9вет години къде аджеба е "ЕКИРИСАЖА",или е бил бавно-развиващ се????

Какво общо имат вълците с нас и със сомовете бе

Сигорно на вълкъ не му е работил Джи-ПИ-Еса и не е могъл да се ориентира цели 9вет години къде аджеба е "ЕКИРИСАЖА",или е бил бавно-развиващ се????

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
На тая приказка ние по Кюстендил му казваме "На вук'о и коньо". По-голяма истина от нея няма. Кой ще отрече, че не обича да ходи на познатите места, там където е хващал риба преди това.Teleto написа:Един вълк намерил на едно място умрял кон-изял го.След това 9 години се връщал на същото място да търси умрял кон-но нямало.Естествено е че има места,като всяка риба.
От Въча по-хубав няма.
-
- новобранец