НЕОЧАКВАН ОБРАТ

Модератор: nkolev66

grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: НЕОЧАКВАН ОБРАТ

Мнение от grizmin »

Омер струва 3 или 5 лева амортисъор.Хубава плътна и еластична гума.Дай ги тез пари и да се решава един път завинаги проблема-"Рибата отвръща на удара" :D
http://www.youtube.com/watch?v=TOubTxNPQQo
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

що си мисля , че амортисьора спомага за връщането на стрелата или се лъжа :?:
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Според мен амортисьора разтеглен и съкратен не си променя обема толкова,колкото ако вземем цялото въже или корда на стрелата,които биха се разтегнали доста повече.Плюс това въжето се навива около амортисьора, и предполагам (само ) че така по -лесно гаси енергията,която има въжето при разтягането си от изстрел или опъваща голяма риба.По скоро ще действа само за риба,мен ако питаш,ако сложиш още една дължина на въжето така, че стрелата да изпъне линията в края на полета си и да легне кротко на пясъка си е най-добре.И аз сефте ще ползвам тази година, и може да го захвърля нанякъде ако не става,или няма файда. :D
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

да аз ползвам амартисиор но още мисля че не беше в него причината да се върне стрелата обратно понеже ластиците ми са слаби и немогат да изпънат 5 дължини месина.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Сашо , прав си ...и моето въже е бая дълго като на теб и Гризмин
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Колега FiSheRMaN_, единствената причина, която може да доведе до толкова силен удар от връщане на стрелата и то във водата е стрелата да не е изтеглила цялата линия по някаква причина, напр. оплитане по тялото на харпуна или жълъдите. Имах една случка с мой приятел, който загуби 3 стрели в рамките на 3 часа - аз кримпвам, той след половин час ми идва по неопрен пак без стрела. Монофилът отрязан на 50 см. от стрелата като с макетен нож! Харпунът беше турска Апнеа с оригинални жълъд, глава и 18 мм. ластици. Оказа се, че жълъдът има луфт в шарнира, където при изстрел попада монофила, защипва се и един остър ръб го прерязва. Ако обаче поради някаква причина, напр. по-слаб ластик или липса на режещ ръб монофилът беше издържал, можеше и приятелят ми да преживее нещо подобно на теб! :)
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Ако ластиците са ти слаби и не разпъват всичките 5 дължини корда, то тогава няма никaква логика стрелата да се върне освен ако не е както казва гринго или да стреляш вертикално на горе. При мен се върна до някъде, но аз бях с 3 дължини и амортесьорче. :drinkers:
Последно промяна от adventurebg на Чет Апр 08, 2010 12:35 am, променено общо 1 път.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
gofus
новобранец
новобранец

Мнение от gofus »

Шапка свалям за старанието и стила на манук, писания подобни на неговите ме направиха човек отдаден на морето ... аз се познавам и с него, и много добре с шуменеца Пламен, и с Любо Клисуров и мн други, и както се казва малко сме и се знаем :)
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Така е "Чернокопче", когато си живял дълго, честно и скромно и си натрупал много опит и приятели, винаги имаш какво да разкажеш и то звучи интересно и достоверно, защото можеш да се позовеш на факти и свидетели, снимки, или пък други да разкажат за теб... Спокойствие и мъдрост лъхат от постовете на Манук и внушават респект! Аз лично ти пожелавам някога, когато още нероденото ти бебе те дари с внуци, да приличаш повече на Манук, отколкото на някои "сърдити старчета" от същото поколение... :lol:
Когато обаче човек се чувства длъжен да напише нещо, просто за да е там и да напомни на четящите, че и "него го има там някъде" (един твой цитат от друго място :) ), тогава излива върху околните обърканите си амбиции, камуфлирани като мисли и съвети, и дори когато няма какво да каже, си измисля. Така се раждат хиляди постове по форумите, в които липсата на същност се заменя с надигащите чаши и подскачащи човечета на емотиконите, а те често са повече от буквите и думите в постовете. Историите пък често са се случили на тайнствени, неизвестни никому места и в пълно уединение... :)
Всъщност, не бива да сме много строги - нали точно това е чарът на ловжджийската лакърдия - да се накъркаме и да си раздуваме, като си разказваме "страшни случки" - кои верни, кои не... :) Някои от тях се помнят дълго, други си остават на масата или по често - под нея... :lol:
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Xаха :lol: "Чернокопче", това ми хареса :D
Иначе за всичко съм съгласен в думите на Бат Гойко. Аз само мога да си пожелая да съм такъв като Манук когато съм на неговите години.
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

Аз не познавам никой от "лигата на избраните" ,всъщност излъгах-зная някой от тях,те бият риби на някви мноого тайни и никому известни местенца :D
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Ето един пример, който исках да приложа в по-предния ми пост, където коментирах случката на FiSheRMaN_. Помнех, че съм го виждал някъде, но бях забравил къде, та ми утрепа малко време в ровене по чужди сайтове...

Това е ситуация, много близка до "Неочакван обрат", в смисъл - лесно е да си представим как с малко "късмет" стрелата може да се върне обратно и неочаквано да те ковне между очите... :lol:

http://www.videodipesca.eu/video/956/good-shoot
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Имам един приятел Траян, който е летен риболовец и предимно на попчета, който за малко се размина с голямата беля.
Надничл в дупката на един подмол, видял дядо поп и му стрелял почти от упор, стрелата рекуширала от скалата и задната част му се забила в гръкляна. За щастие не го засегнала фатално и се отърва само с уплаха и незначителен белег.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Да пази господ от подобни глупости всички,че то некой път се самозабравяме и не се усещаме кви ги вършим,ама друг път па става белята и то без да си виновен .
На мен лично до сега не ми се е случвало нещо повече освен късане на ластика ,а то небеше и скъсване ами се извади от жълъда и добре че бях с ръкавици та само ме на търти от удара иначе съм слушал за обърнати нокти и счупени пръсти,мани мани гадост,не го пожелавам на никой.Но да те прасне между дзъркелите и то по маската без да ти стане нищо това си е 1/на незнам колко милиона,
направо курбан да дава колегата. :prayer: :drinkers:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

vatus56 написа:Имам един приятел Траян.
От Варна ли е,на колко е години,че се сетих нещо за един познат...
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”