Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от BV »

Dimy написа:...я сега кажете каде е арката...
Арката на р. Струма :wink:
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Безден го тарашиха за Никулден ама не напълно, само дето е още рано за некои интересни риби дето го обитават. :wink:
Изображение
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

drat написа:Безден го тарашиха за Никулден ама не напълно, само дето е още рано за некои интересни риби дето го обитават. :wink:
Толстолоби...

Е тука е играта, баш у центъра на селото и най-вкусната пъстърва, която може да си улови човек (включително и златна)
Платено е, разбира се :wink:
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

BV написа:
В неделята имаше поне 50 човека на арката, ама никой нищо не пише, дали защотот не е излязло нищо. или всички крият...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

BV написа:
Арката и Струма -две отделни реки.Арката е приток на Струма,влива се при с.Прибой :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

boiko bojilov написа:hristotihov
колега казваш на суходол се лови вече,миналата година с кило и половина захранка ловях по 4-кила уклей,червеноперка,клен а каракуда бол.Тази година не съм ходил дочух че,жоро няма да зарибява истича му договора и сега до изчерпване на количествата забелязвам че,често посештаваш водоема сподели ако инфото е вярно.няма да качвам снимки сега да му правя пиар :ANAL:
Мисля че арендатора, не е пускал риба от години. И аз като теб ловя много каракуда и уклей, малко червеноперка, костур и кефал. Популацията на тези видове е добра, но те се развъждат сами, единствената полза от арендатора е че пази гьола от циганите. Дежурната реплика на бай Жоро е "вчера съм пускал шаран". От две години ходя редовно на гьола, защото ми е близо, ако имаше шаран, на 20-50-100 каракуди щях да хвана поне един шаран. Предполагам че и ти не си хващал. Възможно е да са останали единични бройки от преди години, когато наистина го зарибяваха, или ако е пускал скоро, е пускал само по няколко шаранчета. За две години съм видял да извадят всичко на всичко два шарана. Тази схема - да пускат само по няколко риби за да потдържат интереса, без да се набутват е валидна за повечето платени, на които има само такса на въдица, а рибата не се плаща. Другия номер който прави бай Жоро е да регулира активността на рибата чрез изпускане на водоема. Ако имам много хора и всички вадят защото рибата е активна, започва да изпуска язовира и активността спада.
Въпреки всички номера и въпреки че не чисти планините боклук по брега, ходя там да спортувам, основно мач и фидер. Плащам си 7 лева, за това че пазят поне плевелните риби от пълчищата гладни суходолски, филиповски и факултетски цигани, което хич не е лесна задача. :wink:
нямам живарник
boiko bojilov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от boiko bojilov »

:smt027 :smt043 :smt067 ДА УЖАСНО СИ ПРАВ. а дали някой се е излъгал да отиде на патичарника да сподели http://www.vbox7.com/play:8fa3cfa2
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Току що един приятел ми каза за някаква река с щуки в Костенец, някои да знае нещо по въпроса ????
iv4o_pif4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iv4o_pif4o »

hristotihov написа: Дежурната реплика на бай Жоро е "вчера съм пускал шаран". От две години ходя редовно на гьола, защото ми е близо, ако имаше шаран, на 20-50-100 каракуди щях да хвана поне един шаран.
Колега,около септември миналата година бай ти гошо верно пусна шаран,колкото и да не ми се вярваше.За два излета с интервал около седмица помежду им имам 17 шарана,калъпи по 1.00-1,300 ,но шарани точно на мястото до потопената в момента палатка,която циганите зимата грижливо са опоскали :D .Мисля че това му е първото и последното зарибяване за 5 години.Не успява да опази гьола и през сезона когато цигани с 3 лева мятат 5 пръчки.Не може да се справи и с боклука защото е много сложно да се хване и за 1 ден да обиколи язовира с 10 чувала в ръка.Пълна критика.Жалко че ми е толкова близко и жалко за мен че го посещавам.А иначе по-миналата седмица когато го посетих нямах и пипане за 5 часа, а на влизане репликата на Гош беше че преди месец пускал 300 кила шаран и 200 кила амур :lol:
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

Прясно инфо за Безден. По празниците 02-05.04.2010г. бях там и питах, този който го държи, той каза пускам го след Великден - 6лв. кило риба (шаран и амур)и 3лв. на пръчка. Но честно да си кажа толкова много риба да скача, не бях виждал скоро, явно е пълен с риба. Ама голям скъперник тоя собственик, това са безбожни цени.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

mitaka_dimitrov написа:Прясно инфо за Безден. ... това са безбожни цени.
Митак, на повечето платени таксата на пръчка е 5 лева, на места 7 и 8 лева, и шаран под 6 лева на кило вече няма. Няма как рибата да е безплатна, защото е повече от водата, за ден може да хванеш 30 кила шарани. Екстрата е че не си длъжен да ги взимаш.
Отвориха го на 05.04.1020. Мой колега ходи и хвана шарани между кило и две кила. Каза че в момента не са толкова борбени както през лятото.
нямам живарник
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

hristotihov написа:Мисля че арендатора, не е пускал риба от години. И аз като теб ловя много каракуда и уклей, малко червеноперка, костур и кефал.
Незнам дали знаете че на Суходол доста от каракудата е лобушка ;)
А я кажете някой има ли инфо за този новия гйол 777(трите седмици) във Враждебна пишеше във вестника за него че пак го отваряли..бил много зарибен,10кинта пръчката рибата free. Та някой знае ли го-каде е точно,какво представлява..и дали е ходил там?
Изображение
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

jasonsmith написа:
BV написа:
В неделята имаше поне 50 човека на арката, ама никой нищо не пише, дали защотот не е излязло нищо. или всички крият...
Днеска ходих... пуснал съм и тема,но бях с по-голями очаквания,понеже се пообадих тук,там и ми казаха,че в неделя колегата е хванал 13 каракуди от 700 до кило.. и то хубави каракуди по около кило.Днеска само 8 бройки и то като гледах само ние и още един колеги ловяха.Всички други дремеха.Имаше един колега,който много ме разсмя... постоянно викаше и говореше на висок тон съответно не ловеше нищо,но иначе се хвалеше по телефона,че ловял много риба... то не бяха червеноперки,каракуди,шарани... :D :D
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Колеги за арката на р.Струма ли става въпрос или за р.Арката ?
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

CERRUTI написа: А я кажете някой има ли инфо за този новия гйол 777(трите седмици) във Враждебна пишеше във вестника за него че пак го отваряли..бил много зарибен,10кинта пръчката рибата free. Та някой знае ли го-каде е точно,какво представлява..и дали е ходил там?

Аз все се каня да ходя, ама нещо тея дни не успях....иначе преди да открият язовирчето, някъде преди месец си говорих с аредаторите, които ме уверяваха, че ще пускат доста риба и всяка седмица ще зарибяват, споменаха, че ще качват снимки на зарибяването с вестник от същия ден и да ги качват в сайта си всяка седмица, ама да видим!
Последно промяна от Jechev на Пет Апр 09, 2010 9:11 am, променено общо 1 път.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”