По време на забраната?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

По време на забраната?

Мнение от chestarfield »

Колеги имам едно запитване, понеже миналата година имаше едни неловки положения за някой колеги на платени водоеми везирам Леново и Мечка.
По принцип са платени и колеги платили си таксата бяха проверени от ИРА и им бяха съставени актове :?: :!:
Понеже в една наша тема имаше запитвене от колега, кой водоеми са разрешени и кой не в региона ни.
Но и ние самите не можим да си одговорим на въпроса.След тази ситоация. Се пак си си платил такса,издадена ти е бележка един вид документ за риболов, но пак има актове. :(
Та за това питам как да се предпазим от актове. :idea: освен да си стойм в къщи де. :wink:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Re: По време на забраната?

Мнение от maranzika »

При наскорощната ни среща в ИАРА-В.Търново зададохме този въпрос.Отговорът беше ,че щом е водоем в БГ,то ИАРА има пълното право да проверява за рибарски билети и да пише актове.Така е по закон.
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

maranzika написа:При наскорощната ни среща в ИАРА-В.Търново зададохме този въпрос.Отговорът беше ,че щом е водоем в БГ,то ИАРА има пълното право да проверява за рибарски билети и да пише актове.Така е по закон.
Хората са имали билети :?: :!:
Дажи стана скандал с единия от собствениците.Искаха му някакви документи, но ние рибарите как да знаем кой какви разрешителни има.
Минават зимат си таксата и другото си е твоя одговорност така ли.
Пример; Имам магазин , влизат ревизиори и почват да пишат актове на клиентите ми,който са вътре?
Някак не се вързва според мен.
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ники1 »

maranzika написа:При наскорощната ни среща в ИАРА-В.Търново зададохме този въпрос.Отговорът беше ,че щом е водоем в БГ,то ИАРА има пълното право да проверява за рибарски билети и да пише актове.Така е по закон.
Нещо не се връзват нещата !?! Хем водоема е платен , хем трябва билет !?!?
Щом водоема се стопанисва от частник,то той определя кой,как,с какво , колко и на каква цена да лови !
ИАРА може да проверяват документите на водоема,стопанина и дейността му ,но риболовците се явяват клиенти и от тук следва ,че примера на колегата "chestarfield" е съвсем уместен и правилен! Ако изпадна в подобна ситуация то една от двете страни ще яде бой -или този дето ми е взел пари или некомпетентните човеци от ИАРА.........
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Вързва не вързва, на теца също е забранено през забраната.Ако ме пуснат и ме проверят, ще има акт и за мен и Петар
:D :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Димек платен неплатен по-време на забраната,гледай Хоби тиви месец и половина.Дажи и на платен се водиш бракониер. :rolleyes:
Тва БГ.законодателството е голяма работа :D.Кога ли ще доживеем точни и аргументирани правила в рибарския закон.
За мен кашата е пълна.
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
snegk

Мнение от snegk »

Явно има водоеми със специален статут.Иначе на моя водоем ще ме хванат да ме разкарат,правя каквото си поискам-примерно :D
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

snegk написа:Явно има водоеми със специален статут.Иначе на моя водоем ще ме хванат да ме разкарат,правя каквото си поискам-примерно :D
И аз така предполагам, за специалния статут. :) Но как да се знае каде можиш спокойно да похващаш по-време на забраната без да се претисняваш от актове и неприятности.Кадето и да идеш ти казват плащаш и хващаш, но като дойде джипката ти го отнасяш. :lol:
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
snegk

Мнение от snegk »

Смятай, че имам ли билет и съм платил такса, никой не е в състояние да ми направи акт, ако и Бойко да е :lol:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

ники1 написа:Ако изпадна в подобна ситуация то една от двете страни ще яде бой -или този дето ми е взел пари или некомпетентните човеци от ИАРА.........
Кое им е некомпетентното на хората от ИАРА?Те спазват закона в случая.Щом ловиш риба,то трябва да имаш билет.Ако нямаш-акт.Дали ловиш на частен или държавен водоем няма никакво значение.По време на забраната всеки собственик на частен водоем сам си преценява дали ще е разрешен риболова във водоема му по време на забраната.Пък вие си ловете ако искате без билети.
ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ники1 »

Аз си мисля ,че тази тема се оплете нещо !
1/Министерството на земеделието и храните публикува списък със забранените и свободните водоеми за всяка година!
2/ Ако риболовстваш през забраната във забранените обекти със или без билет няма значение- разликата е в големината на глобата !
3/ Водните обекти дадени на концесия невлизат във забраната щото там плаща частника. Той зарибява,поддържа обекта във договореното състояние на водно ниво и безопастност на стената,преливници, шлюзове и пр.
Последно- от няколко години през забраната ходя редовно на платеното на Панчарево и никой никога нищо не ми е искал освен пари -такса на пръчка и цена на кг. А събота и неделя там има доста народ и ИАРА едва ли ще проспи такова "глобално" нарушение през забраната.
Ходил съм и на други платени места през забраната и на всякъде е едно и също- плащаш и ловиш, никой не те пита за билет или що щеш там през забрана.................
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

ники1 написа:.... и също- плащаш и ловиш, никой не те пита за билет или що щеш там през забрана.................
Имал си късмет а иначе не беше лошо преди да пуснеш поста си да прочетеш Маранциката преди тебе :wink: Билета си е задължителен за навсекъде :idea: :idea: :idea: Статуса на арендованите водоеми се определя от арендатора но ако на него ловиш без билет си го отнасяш на първата проверка !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

snegk написа:Смятай, че имам ли билет и съм платил такса, никой не е в състояние да ми направи акт, ако и Бойко да е :lol:
Така е ,и така трябва да бъде.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
dimitar.zaprianov
новобранец
новобранец

Мнение от dimitar.zaprianov »

Кой ще ми каже на моя собствен водоем какво да правя?!?!?!?
Ако искам и бомба ще сложа-шо пък не!
Те утре може и в спалнята да ми дойдат-и там ли ще ми кажат кво да правя?Е ако се хванат за палците-може!
Я се стегнете и мислете малко!!!!!!!!!!!Как стават тия работи....................
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

snegk написа:Смятай, че имам ли билет и съм платил такса, никой не е в състояние да ми направи акт, ако и Бойко да е :lol:
За мен това е най стойностния одговор на въпроса ми. :wink:
Смо дано не ма закопчаят някаде. :lol:
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”