Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Некадърници в автосервиз!
Модератор: dantho.mihov
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
Некадърници в автосервиз!
Привет. Колеги, заповеднически ви съветвам да не ходите в сервиза "Белчев моторс" Стара Загора (на околовръстното в Казански)
След 4 дни проби какво не му е наред на моя генератор на динамото и смяна на четки, диоден блок и около 20 проби установиха, че не могат да го направят. Купиха ми един от моргата до сервиза и оставиха моя уж да го поправят. Това добре, ама им казах да ми сменят едната биелетка и маншона на карето. След 200км добре че надникнах да видя какво е положението........ малката скоба на карето е сложена прекалено навътре, а голямата изобщо я нямаще и половината смазка е по джантата. Като погледнах и биелетката.... държеше се на 2мм върху щангата. Равносметката е около 120лв части и работа, 4 дни без кола и после при друг майстор (не бях в стз като видях проблема пак) ......
Доколко се дължи на некадърност или липса на желание не знам, но там няма да се върна пак!
След 4 дни проби какво не му е наред на моя генератор на динамото и смяна на четки, диоден блок и около 20 проби установиха, че не могат да го направят. Купиха ми един от моргата до сервиза и оставиха моя уж да го поправят. Това добре, ама им казах да ми сменят едната биелетка и маншона на карето. След 200км добре че надникнах да видя какво е положението........ малката скоба на карето е сложена прекалено навътре, а голямата изобщо я нямаще и половината смазка е по джантата. Като погледнах и биелетката.... държеше се на 2мм върху щангата. Равносметката е около 120лв части и работа, 4 дни без кола и после при друг майстор (не бях в стз като видях проблема пак) ......
Доколко се дължи на некадърност или липса на желание не знам, но там няма да се върна пак!
-
- ще става разбирач
Re: Некадърници в автосервиз!
Колега, в живота има ситуации, в които нищо не може да се направи. Не ти ли се е случвало да си блъскаш главата за нещо, което смяташ за просто, и да не можеш да се оправиш в крайна сметка? Не бъди прекалено критичен, сигурен съм че хората са направили необходимото, но то явно не е било достатъчно, просто на твоята кола не и върви
. Аз съм ползвал услугите на Белчев, и не съм оставал разочарован. Потърси услугите на друг сервиз, дано там да нямаш постремонтни проблеми
!
Наздраве и наслука!

Наздраве и наслука!
Никога не пия карал!

- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
Пълно е с некадърници колега!
В Благоевград е същото!
Откарам си колата да я ремонтират след като платя прилична сума се оказва, че нищо не са направили, и така няколко пъти!
Писна ми да се ебават с мен и си купих диагностика за колата!
От една година сам си я оправям!
В Благоевград е същото!
Откарам си колата да я ремонтират след като платя прилична сума се оказва, че нищо не са направили, и така няколко пъти!
Писна ми да се ебават с мен и си купих диагностика за колата!
От една година сам си я оправям!
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
Аз съм от Ямбол но ми се наложи да ползвам един сервиз в Стара Загора и останах доволен ...казва се При Койчо намира се по пътя за Хасково преди Лук Ойла в ляво доста добре пипат момчетата .Доволен съм пробвай там!
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
не търсете проблемите само в автосервиза ,а и в частите които купувате.купуваите само оригинални авточасти и нещата ще са си на мястото
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
съгласен! ще отбележа обаче че от тези 4 дни съм висял като сопол да ги гледам какво правят и да им давам зор: един сваля, друг запоява, третия забравил да мери, четвъртия не разбрал какво трябва да прави. Отивам аз при шефа и той ме пита какво става и аз му викам "ами чакаме вас да замерите зареждането" при което той се ядоса и ги насмете всичките. е един час прахосахме и после магазините бяха затворени. 4 пъти ги питах дали са сигурни и отговорът беше да...... работа за 2 часа я правим 4 дни щото единия като го пита шефа "замери ли като сложи новите четки?" и отговорът е "е кво да меря от там е!" а се оказа че не е само от там..... аиде пак сваляй и разглобявай 40 минути.... пак монтаж и така до безкрай... пък ти ако имаш нерви чакай и давай зорdonky написа:не търсете проблемите само в автосервиза ,а и в частите които купувате.купуваите само оригинални авточасти и нещата ще са си на мястото

бахти.тия верно са се пооляли.
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Прав си колега на 100% обаче в България оригинални части няма дори и в официалните сервизи.Всичко се прави в някой незнаен гараж от незнайно кой.Дори и обявената баснословна цена за "оригинална"част уви не я прави такава!donky написа:не търсете проблемите само в автосервиза ,а и в частите които купувате.купуваите само оригинални авточасти и нещата ще са си на мястото

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега да беше питал преди това тука във форума.Лично щях да те разубедя да не ходиш там.Доста от кадърните им хора вече не са там поради ред причини,но това друга тема.

Където качеството е от значение!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За съжаление е така. Опре ли работата до сервиз по-добре смяна на колата. Няма никакъв смисъл в даване на пари по сервизи. Няма да оправят колата, изключае на някой места дребни работи.
Преди години ми се наложи ремонт на глава на Тойота Ландкрузер. дизел.
Както е в белите страни отидох в Тойота София, платих си 12 000 лв за части и за труд, чаках около 40 дни и си взех джипа без гаранция, защото не давали такава за такъв ремонт.
След 2 години и около 30-35 000 км главата отново даде фира, този път за по-близко до Русе го закарахме в Тойота Габрово, там ни съобщиха че главата кояро ни е била сменена е испански и просто е много некачествена. Иначе от Тойота София взеха 5000 лв за нея
Не споменавам Тойота Русе защото там е невъзможно да се направи каквото и да било. При постоянен бял плътен пушек от аспуха и губене на вода. Закарваме джипа на диагностика и от сервиза казват няма проблем никакъв, само повишен шум на турбината.
След смяна на задни накладки на Опела ми сега имам за смяна два задни лагера, как успеха да го направят не знам.
Така, че не се оплаквайте колеги. Почне ли да се чупи колата, се сменя с някоя по запазена и така. Нямате никакъв шанс да ви е поправят.
Патил съм мноооого по сервизи, по горните редове са само дай-блестящите примери. Забравете за сервизи и ремонтиране, МНОГО по-скъпо ще ви излезе. Да не говорим за нерви и време без автомобил. В сервиз ходя вече при абсолютно крайна необходимост и след като пипнат нещо знам, че вече няма да е наред там колата и внимавам да се се утрепя някъде или да не ме остави.
Та те така. За 7-8 години каране на доста коли по сервизите не съм срещнал НИТО един човек с желание за работа и достатъчна квалификация.

Преди години ми се наложи ремонт на глава на Тойота Ландкрузер. дизел.
Както е в белите страни отидох в Тойота София, платих си 12 000 лв за части и за труд, чаках около 40 дни и си взех джипа без гаранция, защото не давали такава за такъв ремонт.
След 2 години и около 30-35 000 км главата отново даде фира, този път за по-близко до Русе го закарахме в Тойота Габрово, там ни съобщиха че главата кояро ни е била сменена е испански и просто е много некачествена. Иначе от Тойота София взеха 5000 лв за нея

Не споменавам Тойота Русе защото там е невъзможно да се направи каквото и да било. При постоянен бял плътен пушек от аспуха и губене на вода. Закарваме джипа на диагностика и от сервиза казват няма проблем никакъв, само повишен шум на турбината.

След смяна на задни накладки на Опела ми сега имам за смяна два задни лагера, как успеха да го направят не знам.
Така, че не се оплаквайте колеги. Почне ли да се чупи колата, се сменя с някоя по запазена и така. Нямате никакъв шанс да ви е поправят.
Патил съм мноооого по сервизи, по горните редове са само дай-блестящите примери. Забравете за сервизи и ремонтиране, МНОГО по-скъпо ще ви излезе. Да не говорим за нерви и време без автомобил. В сервиз ходя вече при абсолютно крайна необходимост и след като пипнат нещо знам, че вече няма да е наред там колата и внимавам да се се утрепя някъде или да не ме остави.
Та те така. За 7-8 години каране на доста коли по сервизите не съм срещнал НИТО един човек с желание за работа и достатъчна квалификация.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Кадърни сервизи има и ще има.Въпрос на питане и разпитване.Говоря за Стара Загора,ако колегата беше питал щях да го насоча и да не е при най-кадърния то със сигурност не при тези господа при които е отишъл.

Където качеството е от значение!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ivak написа:За съжаление За 7-8 години каране на доста коли по сервизите не съм срещнал НИТО един човек с желание за работа и достатъчна квалификация.![]()
айде,айде..виж Росенчо как културно ти изкьрпи ламаринките сьс заготовки от "правец"

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Вярно е Миро, само това къде пипна твоя човек на мръдна. Оригинала игни това неще
Става въпрос за изкърпване на греди

Става въпрос за изкърпване на греди

Привет Колега!icho_87 написа:Привет. Колеги ...
Ако си пазиш фактурата или касовата бележка, можеш да се свържеш с Комисията за защита на потребителите. Ето линк за Стара Загора:
http://www.kzp.bg/index.php?mode=sendCo ... _office=34