Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
Колеги в каква посока е Бълкански че ако неми мине котка път утре съм там.
Христос Воскресе колеги!
И аз да се похваля...четвъртък посетихме Юпер. Имаше ураганен вятър, но все пак начесахме каракудите. Послушах съвета на кутинчев и се забихме към тръстиките. Риба определено има. Въпреки трудните условия за риболов всеки от нас извади по около 20 каракуди. Започнах ги на плувка...извадих 3 броя и преминах на дъно заради вятъра
Предния ден пък посетих дунава на кея, където още с хвърлянето на плувката ми наби некво попче
А относно чифлика...нали уж човека щял да се мести...много противоречива информация
И аз да се похваля...четвъртък посетихме Юпер. Имаше ураганен вятър, но все пак начесахме каракудите. Послушах съвета на кутинчев и се забихме към тръстиките. Риба определено има. Въпреки трудните условия за риболов всеки от нас извади по около 20 каракуди. Започнах ги на плувка...извадих 3 броя и преминах на дъно заради вятъра

Предния ден пък посетих дунава на кея, където още с хвърлянето на плувката ми наби некво попче

А относно чифлика...нали уж човека щял да се мести...много противоречива информация

Бях на Балкански. По-добър е от Юпер - определено. 10кг таранка 2-ма човека. Аз 4кг, авера 6кг. 3 шаранчета едното 2кг. Шаранетата кълват рано сутринта, после ги нямаше цял ден ....Наблягайте на стръв бял и торен, ние нямахме торен и гледахме колегите как ги разбиват
Имах 3 късания на повод и 1 счупена кука
Снимки нямам, защото нямаше време за такива
Няма сянка - носете си чадъри, че съм изгорял като свиня 
И накрая, искам да благодаря на колегата ADVOKATA, че сподели водоема с всички нас. Определено можеш да хванеш много риба там

Имах 3 късания на повод и 1 счупена кука

Снимки нямам, защото нямаше време за такива

И накрая, искам да благодаря на колегата ADVOKATA, че сподели водоема с всички нас. Определено можеш да хванеш много риба там

Вчера по обяд в дъжда ходих до пристана на Ряхово.За 45 минути(за толкова подгизнах) хванах 64 попчета ,но от едричките.Дънен монтаж с директен телескоп.Две куки номер 6 и стръв 7-8 бели.Голям кеф!Снимки нямам щото не ми се мокреше фотото!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- вече хвърля и на тежко
Аз вчера ходих на текето 6 облеза и два слънчака хванах,толкова мокар и кален скоро не съм бил, сега си оправям тъкъмите и отивам на ферибота да видим какво ще стане. 

-
- вече хвърля и на тежко
Е нищо не стана,три попчета. 

Аз пък вчера ходих на текето към обяд уж за таранка,ама като задуха един морски североизточен вятър направо ни плувка,ни фидер
И така около 3 часа и след това поотихна малко.От към таранка голяма греда само 2 Пробвах на торен,бял и жито.За сметка на това разцепих облеза.За 3 часа около 2 кила направих и то едър по една педя.С шестчката голям кеф
Колегите на около бяха извадили по няколко таранки за цял ден.Обаче най-кълве на пружина с качамак.Така е научена таз таранка на текето и това е.

Above us only sky
Инфо от Балкански , към 8 ч престигнахме на язовирчето, беше приготване захранка за шаранови риби ( ягода и коноп) 6 м штека ,монтаж на линията ( бавно естествено падане на стръвта ) кука Карбон Фидер номер 12, стръв бял+ пинки ( мартеница ) но имах голчм брои уловени на Торен 4ервеи , имах и 2 подготвени за дъно , фидер за бял червеи, напълнен добре с слепени бели червеи,,, стръв бели червеи, то4но на този монтаж в 9.30 ч бръмна пирвия шарко 1.5 кг,, На штеката 30 минути след захранването екшана започна , прилични каракуди .. общо за целия излет 8 шаранета от които 4 бяха върнати да пораснат ( около 500 гр) другите 4 са 1,5, 1,5 , 1, 1, кг,, таранка около 6-7 кг има и снимки но нешто не мога ги прикача
Хубави емоции са били, предполагам всичкото ти е 6-7кг.koki484 написа:, таранка около 6-7 кг
Грешиш, само таранката е толкова 

-
- вече хвърля и на тежко
Вчера под Норда, капо имах само едно почукване на фидера и туй е.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Някой да има информация за Русенски Лом, по точно за района на устието, абе след корабната надолу, че мисля утре да пробвам там - не ми се виси на ферибота. Мисля и към Басарбов да се разходя, в района под хижата (май Алпинист беше).
Ще видим к'во ще излезе. После дано да има повод да се хваля

Ще видим к'во ще излезе. После дано да има повод да се хваля

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Мерси на колегата ( kutinchev ) за защитата , ето го и доказтелството

Днеска