Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

НЕОЧАКВАН ОБРАТ
Модератор: nkolev66
Re: НЕОЧАКВАН ОБРАТ
Траян е брат на моя най-голям приятел харпунджия Косьо. От Бургас е, но от доста години е в София и е доктор уролог в Пирогов. Големичък мъж на 58 год. и гони 130-140 кгр., но като всички нас щом влезе в морето се вдетинява и върши пакости.grizmin написа:От Варна ли е,на колко е години,че се сетих нещо за един познат...vatus56 написа:Имам един приятел Траян.

Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- ще става разбирач
Значи за друг иде реч,този е варненец,бил е в отбора по подводно ориентиране заедно с майка ми едно време.Сори за спама.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
- manuk
- научил се да хвърля
Колега gofus, мисля че ни запозна Атанас Костов (доктора от София), на едно състезание преди много години.
Тогава с него бяхме съдии, на мен се падна честа, да съм съдия на Валтер Ръсовски и да наблюдавам от непосредствена близост действията му.
Мога да кажа само, че който може, си го може!
Ще ме извиниш, че малко късно ти обръщам внимание, ама май е време да си купя компютър и да си пусна интернет.
Сам разбираш с какви трудности трябва да се боря, за да присъствам в форума.
Сигурно си открил вече сезона, желая ти успех!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем трябва да я платим!
Тогава с него бяхме съдии, на мен се падна честа, да съм съдия на Валтер Ръсовски и да наблюдавам от непосредствена близост действията му.
Мога да кажа само, че който може, си го може!
Ще ме извиниш, че малко късно ти обръщам внимание, ама май е време да си купя компютър и да си пусна интернет.
Сам разбираш с какви трудности трябва да се боря, за да присъствам в форума.
Сигурно си открил вече сезона, желая ти успех!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем трябва да я платим!
Колега Манук, изкарал си голям късмет.
Искам да те питам като си изработваш сам стрелите, как правиш засечките, опашките и контрата.
Като не е пружинна стомана, стрелата не се ли огъва при закачане на ластиците.
Искам да те питам като си изработваш сам стрелите, как правиш засечките, опашките и контрата.
- manuk
- научил се да хвърля
Колега румчо-01, наистина късмета ми беше невероятен.румчо-01 написа:Колега Манук, изкарал си голям късмет.
За това продължавам упорито сам да си изработвам стрелите от стомана 3, с дебелина на материала 5,5 мм.
Тази стомана не се закалява и лесно е огъва. От дългогодишния си опит знам, че не е необходима голяма твърдост на стрелата.
Независимо, че стрелата не е закалена, тя не се огъва при закачане на ластиците.
За да направя засечките за закачане на ластиците, използвам лист от ръчна нажовка и часовникарски пили.
Първоначално с листа под ъгъл от около30 градуса, подрязвам стрелата на мястото на засечката. След това с помоща на часовникарските пили оформям и самата засечка.
Особнно е подходяща за това нож- пилата, която е в комплекта.
За опашката също използвам ножовката и пилите, разбира се ако имаш под ръка шмиргел, много ще си улесниш изработването на опашката.
Отвора в края на опашката, за закачане на въжето пробивам със свредло 2 милиметра.
За контрата на 4 сантиметра от върха пробивам отвор 2 милиметра, изпилявам частта след отвора, на около 5 -6 сантиметра, така че да се получи правоъгълник, който служи да скрива контрата в тялото на стрелата.
Самата контра изработвам от ламарина- неръждаема стомана, много е подходяща такава от барабана на бракувана автоматична пералня.
Остава само да се занити контрата на мястото и, за целта използвам сърцевината на електрод от неръждаема стомана.
Надявам се, да съм ти помогнал.
......................................................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
Благодаря за съветите, опитах и се получи, остава само да се изпробва стрелата. Надявам се това да стане в най-скоро време. Още един път благодаря.