Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Ех, това Мандренско езеро!
Модератор: sapuna
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Ех, това Мандренско езеро!
Как не разбрах по рано.Щях да ида с 10 чувала 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

DrAkoN написа:На Мандра не беше ли сниман филма с Анди Литъл ??Ловеше шарани и толупи на топчета
Даааааа точно там !!!

Не е важно дали говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!!!!!
-
- новобранец
Поредното доказателство какво шибано племе сме...........Европа ли,

Последно промяна от vindizel99 на Пет Мар 12, 2010 1:11 pm, променено общо 1 път.
Грешиш бат Минко...Анди Литъл снима на друго езеро-С.Георги....От Мандра го дели стена,по която минава път.Там са рибите,ама непускат дори и със 1234345 молбиsiraka.bg написа:DrAkoN написа:На Мандра не беше ли сниман филма с Анди Литъл ??Ловеше шарани и толупи на топчета
Даааааа точно там !!!

Последно промяна от петко стоянов на Пет Мар 12, 2010 5:41 pm, променено общо 1 път.
Ужас...ИАРА в Бургас са най-заспалото и безхаберно племе. Понеже и аз съм живял доста време в Бургас и си спомням, че на въпросната дига от дълги години е пълно с народ и винаги не са се спазвали законите. Едно време ловяха с кофи костур и дребна меко казано маломерна сулка, но поне нямаше парашути, а сега какво - един чувал за един час. Чиста работа. Има повече време за ракия и да мандръса жената после. е тва е - циганска работа. Е как не се намери някой съвестен риболовец да сигнализира на ИАРА. Аз не мога да си представя да стоя там, да захранвам и да къпя червея, а някой до мен с парашут да пълни директно в чувала.
-
- учете се от него
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=12&t=33477
За да не плачем само ами да направим нещо - ЗАПОВЯДАЙТЕ
За да не плачем само ами да направим нещо - ЗАПОВЯДАЙТЕ

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
оффф,оффф бедното езеро.Несъм от там,но като видях тези поразяващи кадри направо ми се искаше да отида там,да им бия два шамараи да пуснат горките рибки.По 2-3 ЧОВАЛА ловяли.Уж всички срещу бракониерството,апък какво стаВА ?
ЗАТВОР

Вчера се разходих до Мандренското езеро. Никога не бях хвърлял там. Спрях на дигата с гръб към заградения водоем, но духаше много насреща и се преместих до помпената станция на Константиново. Мястото беше тихо, но никакъв знак не даде, че там може да има някаква риба. Накрая отидох да видя реката при Дебелт. Оказа се, че става дума за река с ширината на Дунав.

Поне месец сигурно ще трябва да е сухо, за да се изтече калната вода и реката си влезе в коритото. За риба...и дума не можеше да става. Поне си набелязах места, които да посетя при по-добро време.

Поне месец сигурно ще трябва да е сухо, за да се изтече калната вода и реката си влезе в коритото. За риба...и дума не можеше да става. Поне си набелязах места, които да посетя при по-добро време.
- Поморийския
- ще става разбирач
ЧОКОНДУРИ И ЦИГАНИ МОР.........
-
- ще става разбирач
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
(2) След еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чл. 35 Любителският риболов се извършва само с уредите по чл. 24, ал. 1, т. 1 и 2 и при условията на ал. 2.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чл. 65. Който извършва любителски риболов в нарушение на изискванията по чл. 24, ал. 1, се наказва с глоба от 50 до 200 лв.
Чл. 66. (1) Който улови и запази риба в количество, надхвърлящо определеното, в нарушение на чл. 24, ал. 2, се наказва с глоба от 20 до 100 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
КАКЪВ ТИ Е КОМЕНТАРА ????????
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
(2) След еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло.
Чл. 35 Любителският риболов се извършва само с уредите по чл. 24, ал. 1, т. 1 и 2 и при условията на ал. 2.
Чл. 65. Който извършва любителски риболов в нарушение на изискванията по чл. 24, ал. 1, се наказва с глоба от 50 до 200 лв.
Чл. 66. (1) Който улови и запази риба в количество, надхвърлящо определеното, в нарушение на чл. 24, ал. 2, се наказва с глоба от 20 до 100 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
КАКЪВ ТИ Е КОМЕНТАРА ????????
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
-
- кандидат преподавател
Ей с тези ти писания ,ще ти кажа с чиста съвест :Ти си браконер и нямаш място в този форумPlancton написа:Айде стига пък вие.Хората хващат таранка голяма работа.И без това е плевелна риба и я има в изобилие, няма нищо лошо малко да и се редуцира популацията, че да се развият другите по ценни видове.Аз бях там последния ден точно когато Иара започна масови проверки.Беше голям панаир.В крайна сметка 90 процента от хората ги изгониха.Останхме само тези с риболовните билети.За парашутките мрънкаха малко ама ни разрешиха да си ги хвърляме.Аз си хванах 15ина кила таранки и едно шаранче за 1 час и се махнах щото беше голям студ.Доколкото чух имало хора които правели по 100 - 150 кг на ден.Само не знам за какво им е толкова много освен да си храниш прасетата

-
- кандидат преподавател
Браконер си братле ,няма за какво да се спори то е фактPlancton написа:Хехе, малко се престаравате ми се струва.Както казах служителите на иара бяха там.Те не ме нарекоха бракониер ама явно вие сте някакъв по висш орган.Както и да е не ми се спори за глупусти

Лично ще ти съдействам да неможеш да пишеш и четеш повече тук

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Планктоне,заключих ти мненията в случай,че решиш да ги коригираш!
Нека Косьо прецени какво да прави!
Нека Косьо прецени какво да прави!
Аз на срекме там хванах една шарандюга и кефал към 10кг улов общо 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колкото и пъти да се регистрираш ще си останеш все толкова тъп.
Айде със здраве
Айде със здраве

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.