Риболов около Добрич

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: РИБОЛОВ ОКОЛО ДОБРИЧ

Мнение от BERG »

nikgeo написа:Ами пич, това е от октомври месец. Само, че сега забрави за риболов в срока на забраната. :D Вече е под егидата на ИАРА.
Ще трябва да се договорим някакси с тях :D
:supz: Който може не пита който пита може :supz: :supz: :supz:
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

Спец-костур написа:Утре , рано рано сутринта , эаминавам с един приятел на Одринци да видим как е положението и раэмърдала ли се е каракудката. Така че , утре вечерта ще има прясно инфо эа положението на яэовира. Ще сме до кулата най-вероятно :wink:
Утре и аз съм там. Ще споделяме после кой каква я в свършил :)
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
Аватар
Спец-костур
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Спец-костур »

Ето го и отчета : Днес - ставане в 6:30 и 7:00 вече бяхме на Одринци. Имаше 2-3 коли в блиэост до кулата , но понеже видяхме , че не вадеха нищо се отдалечихме към горичката . В 7:30 вече бяхме хвърлили - 3 дънни на пружина , плувка в плитката част и дори малко блесни и силиконки въртяхме. Равносметката : ВАЛАТ ! Нямаше дори побутване , имаше трима колеги до нас , но и при тях същата работа! Пробвахме на всякаква стръв : бял , торен , жито, царевица ... , но уви ! Все пак подишахме чист въэдух няколко часа , въпреки бруталния вятър , който към 11 стана непоносим :evil: . Наслука и ако някой ходи эа рибка , моля да сподели как е минало :wink:
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

На дълбокото по това време на годината няма какво да се прави - рибата сега е на баба Илийца, ако нещо все пак е останало в този язовир.Утре ще напрвя един излаз - дано да не вали че като гледам прогнозата в Нета май следобяд го дават леко преваляване.
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

Прясна информация и от мен:
Днес бяхме на опашката на язовира - народ като за цял панаир. Ние - трима човека - застанахме върху къщичката отгоре (ако не сте ходили скоро правете сметка колко е пълен язовира).

Изображение

Определено си има риба, но още е хладно според мен. Трима човека хванахме около 2 кила, но като се има предвид, че двама извадиха 2-3 риби, а останалите ги хвана третият.
Това е най-едрата:

Изображение

И скачаха над водата даже доста рибета. Аз лично съм доволен - не се е свършила рибата - просто тепърва започва да се събужда и трябва да се търси на плиткото. На дъно нищо не бутна. За съжаление имаше и доста парашутисти...
Успех и на слука!
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Екстра! Браво на първия, втория и третия! ;) Да видим в петък трети ли ще съм , четвърти ли? :roll: :lol:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

Вчера направихме прословутия излет на Одринци - пълна скръб. Нивото на водата е с около 5-6 м по високо :o ( на първата снимка на колегата Моторски хората са стъпили на покрива на малка сграда и водата е почти до тях и пътя към нея е под вода) и концентрацията на риба е силно занижена :( Абе не бяхме капо но около това.Извод: докато не падне водата за качествен риболов може само да се мечтае!Толкоз! :roll: Снимки в галерията
ivailozh
новобранец
новобранец

Мнение от ivailozh »

На 2-ри ходих на Одринци(от Дончево, на опашката), беше като на манифистация(15-ина коли). Почти не се хващаше, само няколко каракуди и едно костурче.
Важно!
Язовира няма арендатор и не се плаща(имало случаи за някакъв, който минавал и събирал по 5лв:). Водели се преговори с някакъв софиянец да го взема под аренда.
Последно е зарибяван попредната есен с малки шаранчета(аз лично до сега не съм вадил и не съм виждал да вадят шаран там..).
В момента е разрешен(от ИАРА) риболова, но в най-скоро време се очаква забраната( 45дни ).
От ИАРА правят постоянно проверки и пишат актове(хвала).

И другия път пак вземете 10-те дребосъка, които сте хванали, за да покажете на жена си, че сте голям мъж..
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

Прясно инфо. 05.04.2010 - баба Илийца - 20 коли облачно вятър - каракуда само на дъно - 15 средни каракудки - водата висока. Червеноперката си хвърля хайвера, каракудата е вяла- кълве до обяд. Чу се слух че ще разрешат риболова по време на забраната - тъй че се надяваме - де бакалъм де :D
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

1. В момента не търсете рибата в по-дълбоки или голи и ветровити места, каквото е местността "баба Алийца" ( не Илийца ). Рибата е съсредоточена в опашката, към стената на Ново Ботево и е навряна в храстите, където си хвърля хайвера.
2. Лично аз, вчера работих само на плувка. Много е капризна рибата, но кълве. Такъма ми бе с плувка 1 гр., повод 0.103 и кука 16. При този такъм, имах закачени риби на куката, без да индикира на плувката. Наложи се да ловя или на 1 - 2 см. над дъното или само куката да лежи на дъното, за да усетя кълването. Работи основно на торен червей. Само на бял, имах две дребни бабушки. Поради това, че се лови между дърветата, налага се да използвате къса пръчка - 2.4 или 2.7 м. С по-дълга, ще се откажете бързо, бързо :D . Ако имате гащеризон е добре да го обуете, но отдолу слагайте топли дрехи, защото е студена още водата, за такова приключение. Аз издържах само 15-20 мин. :wink: .
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Ivan_karakudata_:D
новобранец
новобранец

Мнение от Ivan_karakudata_:D »

Бях нагости на един мой познат,казва че язовира бая се е напълнил и даже се е слял с язовира от ботево(май),а риба йок,била се много наплашила.Ненам дали тази информация ще помогне на някого....но доколкото знам и аз щяло да има нов арендатор,а пък да видим дали ще зарибява... :cry: :cry: :cry:
Изображение
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Ще има арендатор и ще зарибява.Това мога да кажа,за сега.
Изображение
greenvn
новобранец
новобранец

Мнение от greenvn »

Ivan_karakudata_:D написа:....казва че язовира бая се е напълнил и даже се е слял с язовира от ботево(май)...
Че то от оня "Ново Ботево" беше ли останало нещо?... :?:
Ivan_karakudata_:D
новобранец
новобранец

Мнение от Ivan_karakudata_:D »

Еххх,колеги не знам колко то вас са ходили на излет в Плачи Дол малкия,но да ви кажа от сега НЕ ХОДЕТЕ.Седяях 7 часа там и даже няма и побутване а бях на протеиново топче и царевица....хвърлих средно количество захранка,направих хранително петно а риба еметен йок а бях с 6 бъдици и 1 рачило.Като си заминахме един приятел видя,че водата прави пяна,и казва че тва е признак,че няма живот....не ходете там.... :shock: :shock: :| :| :| :|
Изображение
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

Днес на Одринци, пак на същата къщичка отгоре, пак 3ма човека - 4 кила направихме - бабушка, златиста и сребриста таранка. Два пъти повече от преди две седмици :) Кълвеше през целия ден. Стръв торен червей, захранка - някаква българска от магазина + кюспе + бисквитена галета.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”