Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Стиропор
Модератор: sapuna
Re: Стиропор
Здравей колега, видях в темата ''Стиропор'' си пуснал една снимка на пружина с качамак за каракуда, на куките нанизваш стиропорено топче и ги забиваш с стеблото навътре, нали ? (Кой номер куки си сложил) Поздрави !!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата
По принцип не го забивам, а го правя така за да не създава оплитане...тя рибата като го грабне го изпъва...при което ми дава информация на клечката....след засичане клечката хвърчи зад мен! 
2 куки слагам ако в случай стръвтта попадне под качамака остава варианта на другата!Иначе бих ловил с една кука ако сложа от тоя вид хранилка с олово!

Куките са от 6 до 8 номер в зависимост от марката и модела, повода задължително да е плетен!

2 куки слагам ако в случай стръвтта попадне под качамака остава варианта на другата!Иначе бих ловил с една кука ако сложа от тоя вид хранилка с олово!

Куките са от 6 до 8 номер в зависимост от марката и модела, повода задължително да е плетен!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- разбира нещата
Мисля че е по добре да не се засича,щото им се късат жуките и за това имш толкова гелета.след засичане клечката хвърчи зад мен!
Щом удари ,само дигаш и почваш да си я вадиш.Само трябва да е по опъната линията,за да може да се самозасече.
На къса плувка,в репея...
-
- разбира нещата
Точно това имах предвид за засичането-достатъчно е да изпревариш рибата преди да се усети като й опънеш линията...mimi750830 написа:Мисля че е по добре да не се засича,щото им се късат жуките и за това имш толкова гелета.след засичане клечката хвърчи зад мен!
Щом удари ,само дигаш и почваш да си я вадиш.Само трябва да е по опъната линията,за да може да се самозасече.

(а тези снимки които ги показвах този ден рибата бе слабо активна-имаше много народ-само аз съм с таранки,а другите едва ловяха бабушки)Преди години съл ловил доста!Така, че активна ли е рибата е гаранция че ще се улови доста бройки от този калибър стига да презентираш както трябва!
Целта ми е шараните понеже ми омръзнаха таранките но съм сигурен, че всеки начинаещ ще се възползва от удоволствието при риболов на таранки(носете си малък кеп под ръка защото съм имал случай на откачени риби)!Тогава не се ядосвах за това защото доста риби съм извадил, интересното ми беше че като замента 3 въдици и като бутнат и 3-те почти едновременно бе голям кеф да гледаш как подскачат клечките(индикаторите),накрая всичките ги изкарах навън така и си останах с една в ръка както при фидера-зареждаш,хвърляш,удар и вадиш,спре ли да бута залагам само още едната като се има предвид че я хвърлям или по-навътре или по-наблизо,като същевременно сменям и местата на страни за да разбера къде се е преместила рибата и отново пак съм на едната въдица!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!