Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Не винаги хванати риби = кеф
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Не винаги хванати риби = кеф
...но дето се вика - поне кеф сред природата.
Язовир Скомля. Достъп ограничен.

Иначе е готино:

Регламент за "връзкарите" - к'вото хванеш - го пускаш, а таранка и бабушка можеш да влачиш на воля.
Метнах една дънна за шаран и хоп!

Пуснах шарана, пак метнах дънната и докато си оправях другата въдица с плувката, пак ми се заклати пръта, извадих втори шаран, малко по-малък, пуснах го...и си прибрах дънната...не ми беше тръпка, все едно да стреляш по вързано прасе.
Започнах да цъкам с плувката без да съм фен на тоя риболов...тъкмо започнах да вадя една бабушка, когато до самия бряг й рипна един костур.
Ааа....няма да се разберем така! Взех спининга и започна гол след гол на всяк'ви примамки:

Отсвирих и спининга като балтон в жега...не е същото като да се сбориш с дивото в Дунава.
...а не беше жега, започна да духа, вълни, дъжд и хайде беж обратно:

По пътя назад обаче времето се проясни и се спряхме на Дунава /пристана на Арчар/:

Поцъкахме малко попчета и морунажчета:

Писна ни и продължихме по пътя си, но пак спряхме, просто спинингистът в мен не би подминал тези места без проверка:

Проверката установи липса на хищници
...и вече най-накрая се прибрахме.
Поредният излет, който за сетен път ме убеди, че по-добре на Дунава дори и да не хванеш, отколкото по няк'ви гьолове - развъдници.
За инфо - на Скомля ще се прави хотел и бунгала, и мястото ще се таргетира към чуждестранни рибари.
Язовир Скомля. Достъп ограничен.

Иначе е готино:

Регламент за "връзкарите" - к'вото хванеш - го пускаш, а таранка и бабушка можеш да влачиш на воля.
Метнах една дънна за шаран и хоп!

Пуснах шарана, пак метнах дънната и докато си оправях другата въдица с плувката, пак ми се заклати пръта, извадих втори шаран, малко по-малък, пуснах го...и си прибрах дънната...не ми беше тръпка, все едно да стреляш по вързано прасе.
Започнах да цъкам с плувката без да съм фен на тоя риболов...тъкмо започнах да вадя една бабушка, когато до самия бряг й рипна един костур.

Ааа....няма да се разберем така! Взех спининга и започна гол след гол на всяк'ви примамки:

Отсвирих и спининга като балтон в жега...не е същото като да се сбориш с дивото в Дунава.
...а не беше жега, започна да духа, вълни, дъжд и хайде беж обратно:

По пътя назад обаче времето се проясни и се спряхме на Дунава /пристана на Арчар/:

Поцъкахме малко попчета и морунажчета:

Писна ни и продължихме по пътя си, но пак спряхме, просто спинингистът в мен не би подминал тези места без проверка:

Проверката установи липса на хищници

Поредният излет, който за сетен път ме убеди, че по-добре на Дунава дори и да не хванеш, отколкото по няк'ви гьолове - развъдници.
За инфо - на Скомля ще се прави хотел и бунгала, и мястото ще се таргетира към чуждестранни рибари.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Не винаги хванати риби = кеф
Ако всички водоеми бяха като този ..... ама не, и рибата е по ''хитра''. Все пак БРАВО !!!!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Киро много си прав майна...
и аз съм на това мнение...пък нека майсторите си ходят на разните му там развъдници, скендери и какви ли не още дупки...магията на риболова е в неизвесността и маисторлъка да излъжеш зверо в истинските му природни условия...предполагам и с лова е така!!! 

-
- ще става разбирач
Браво, страшен излет си е било.
Завиждам благородно за спининг риболова на костур
Завиждам благородно за спининг риболова на костур

- akoto13
- ще става разбирач
Аз съм доволен от всяка уловена риба ,пък било то и на платен.Завиждам ти за риболова и лично аз бих останал на първото гьолче да си направя кефа 

На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хубав репортаж Годзи.Ти си лови диваците по Дунава па скомлииските шарани да си ги ловят чужденците! 

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Така си е и аз съм привърженик на това че по добре нищо да хвана на диво ,отколкото много на платено 

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- сериозен играч
Изкефих се на израза ти за стрелбата по вързаното прасе!И аз така мисля!
Имам една книга на Красимир Клисарски, в нея пише, че Скомля е много щукарски водоем, някой да потвърди? 

evgeniboy написа:Киро много си прав майна...и аз съм на това мнение...пък нека майсторите си ходят на разните му там развъдници, скендери и какви ли не още дупки...магията на риболова е в неизвесността и маисторлъка да излъжеш зверо в истинските му природни условия...предполагам и с лова е така!!!

-
- новобранец
маисторлъка да излъжеш зверо в истинските му природни условия
За това сме на върха на хранителната верига. Наслука на всички доминиращи.
За това сме на върха на хранителната верига. Наслука на всички доминиращи.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Това му е старата слава. Сега има всякаква риба...и по много.vw_vw написа:Имам една книга на Красимир Клисарски, в нея пише, че Скомля е много щукарски водоем, някой да потвърди?
Една щука е била намерена на брега, случайно по това време на язовира е бил и един ветеринарен лекар, който и направил аутопсия и заключението за причината на смъртта било - умряла от преяждане.

Говори се, че има големи чудовища там - щуки и сомове.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- nikidilov
- ще става разбирач
Направил си си кефа,начесал си крастата,няма по-хубаво от това.