Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Кастел
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Инфо за Кастел
Kолега,мисля че е рано за топчетата,ама за плувката заложи на бял червей,не разбирам много от щеки..Заложи нА по плиткото в горния край ,към дерето.milo_bg написа:Мисля другата седмица да отскоча до Кастел,ще метна 2 на косъм а със щеката ще си ловя на плувка.Някой да знае какви захранки,топчета и пелети ще ми помогнат да хвана голямата риба.А и да ми кажете къде е добре да застана със щеката...Благодаря предварително.
На слука.
На къса плувка,в репея...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не съм ходил, но до колкото знам язовира е студен. Бих заложил на бял червей и захранка с "fishmeal" аромат. Другото си го знаеш, ако е хубаво и топло времето- в плиткото,
ако е студ и мрачно- в дълбокото.
ако е студ и мрачно- в дълбокото.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
Добро утро, наближават Гергьовденските празници и невероятно, но жена ми ме изненада с предложение да отидем на Кастел
. Доста четох във форума за стръв и т.н. за шаран. Искам да разбера има ли смисъл да опитвам да ловя риба толкова рано, защото при телефонния разговор е станало ясно, че забраната там не важи. Четох в сайта, че има бяла риба и сом. Та на кратко ще съм много благодарен на всяко споделено мнение

-
- разбира нещата
Бяла и сом ,може и да има ,ама не се чува много да се фалят с такава.Инъче шарана са го подкарали и на топчета.
На къса плувка,в репея...
На 6-7 и 8 съм там.За щека незнам,ама шарана си яде топчета със сигурност :wink
-
- новобранец
Благодаря за споделеното. Аз много не разбирам от риболова на шаран, но след четене във форума "научих" няколко монтажа, които мисля да опитам. По това време на година какви аромати е добре да се използват? А относно риболова на Бяла риба и Сом не се чува може би защото основно се хвърля за шаран. Живи и здрави по празницете да отидем на място да проверим какво кълве в момента 

- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На НС нямапетко стоянов написа:На 6-7 и 8 съм там.За щека незнам,ама шарана си яде топчета със сигурност :wink

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- новобранец
Хе хе станахме тримаmilo_bg написа:И аз тогава съм там....петко стоянов написа:На 6-7 и 8 съм там.За щека незнам,ама шарана си яде топчета със сигурност :wink![]()
![]()

-
- ще става разбирач
Приятелят ми на 24,25.04 беше на Кастел.
Слабо, но дава. На топчета 7кг и малко

Край тях ловели на мач, на сладка царевица.
Предимно до 3кг.
Слабо, но дава. На топчета 7кг и малко
Край тях ловели на мач, на сладка царевица.
Предимно до 3кг.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
здравеите колеги миналата година бях на кастел с едно аверче значи такъв валат не познавам не случихме на място бяхме се подготвили за дънен риболов стръв ум да ти заиде от топчета пелети до царевица и червеи нищо проблема беше че ни настаниха на едно от наи дълбоките места на язовира а плувка нито една във нас въобще не бяхме настроени за риболов на леко но за сметка на това срещу нас имаше едни момчета щекари напълниха ми душата гол след гол пичовете си хващаха на бял червеи и здраво хранеха с коноп всичката риба бяха я събрали в тяхната част шарковците си пекът тумбаците горе ние умните ги търсим долу прекосихме цяла българия за нищо но поне опитахме та мисалта ми беше запаси се с всичко за да не сужаляваш после като нас дано съм ти помогнал с нещо ако нещо друго мога да помогна питаи