Инфо за Кастел

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за Кастел

Мнение от mimi750830 »

milo_bg написа:Мисля другата седмица да отскоча до Кастел,ще метна 2 на косъм а със щеката ще си ловя на плувка.Някой да знае какви захранки,топчета и пелети ще ми помогнат да хвана голямата риба. :mrgreen: А и да ми кажете къде е добре да застана със щеката...Благодаря предварително.
Kолега,мисля че е рано за топчетата,ама за плувката заложи на бял червей,не разбирам много от щеки..Заложи нА по плиткото в горния край ,към дерето.
На слука.
На къса плувка,в репея...
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не съм ходил, но до колкото знам язовира е студен. Бих заложил на бял червей и захранка с "fishmeal" аромат. Другото си го знаеш, ако е хубаво и топло времето- в плиткото,
ако е студ и мрачно- в дълбокото.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Iblis
новобранец
новобранец

Мнение от Iblis »

Добро утро, наближават Гергьовденските празници и невероятно, но жена ми ме изненада с предложение да отидем на Кастел :wink: . Доста четох във форума за стръв и т.н. за шаран. Искам да разбера има ли смисъл да опитвам да ловя риба толкова рано, защото при телефонния разговор е станало ясно, че забраната там не важи. Четох в сайта, че има бяла риба и сом. Та на кратко ще съм много благодарен на всяко споделено мнение :) :)
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Бяла и сом ,може и да има ,ама не се чува много да се фалят с такава.Инъче шарана са го подкарали и на топчета.
На къса плувка,в репея...
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

На 6-7 и 8 съм там.За щека незнам,ама шарана си яде топчета със сигурност :wink
Iblis
новобранец
новобранец

Мнение от Iblis »

Благодаря за споделеното. Аз много не разбирам от риболова на шаран, но след четене във форума "научих" няколко монтажа, които мисля да опитам. По това време на година какви аромати е добре да се използват? А относно риболова на Бяла риба и Сом не се чува може би защото основно се хвърля за шаран. Живи и здрави по празницете да отидем на място да проверим какво кълве в момента :wink:
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

петко стоянов написа:На 6-7 и 8 съм там.За щека незнам,ама шарана си яде топчета със сигурност :wink
На НС няма :?: да идваш
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Iblis
новобранец
новобранец

Мнение от Iblis »

milo_bg написа:
петко стоянов написа:На 6-7 и 8 съм там.За щека незнам,ама шарана си яде топчета със сигурност :wink
И аз тогава съм там.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Хе хе станахме трима :wink:
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от skorpion »

Приятелят ми на 24,25.04 беше на Кастел.
Слабо, но дава. На топчета 7кг и малко

Изображение

Край тях ловели на мач, на сладка царевица.
Предимно до 3кг.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

здравеите колеги миналата година бях на кастел с едно аверче значи такъв валат не познавам не случихме на място бяхме се подготвили за дънен риболов стръв ум да ти заиде от топчета пелети до царевица и червеи нищо проблема беше че ни настаниха на едно от наи дълбоките места на язовира а плувка нито една във нас въобще не бяхме настроени за риболов на леко но за сметка на това срещу нас имаше едни момчета щекари напълниха ми душата гол след гол пичовете си хващаха на бял червеи и здраво хранеха с коноп всичката риба бяха я събрали в тяхната част шарковците си пекът тумбаците горе ние умните ги търсим долу прекосихме цяла българия за нищо но поне опитахме та мисалта ми беше запаси се с всичко за да не сужаляваш после като нас дано съм ти помогнал с нещо ако нещо друго мога да помогна питаи
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”