Съвет за капан на плувка

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Съвет за капан на плувка

Мнение от gotra »

Колеги реших да експериментирам и направих с капан с плочки кюспе (две куки) и по-голяма плувка , която да задържа целия монтаж на около 15 -20 см под повърхността на водата.В предишните теми бях писал ,че посещавам водоем с много растителност (това го спасява от мрежите и от това да бъде ликвидиран от към имане на риба). Шаранът там играе често се мята и пляска на повърхността. Някой правил ли е нещо подобно и заслужава ли си да се опита ?Моля специалистите за мнение!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
demorock
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Съвет за капан на плувка

Мнение от demorock »

Според мен кюспето ще се разтваря бързо и ще се налага да сменяш често.Пробвай с пружина натъпкана с хляб и захранка,според мен ще е по добре .
НАСЛУКА!!!

Изображение
snake94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snake94 »

Това според мен си е типичен монтаж за толстолоб а шарана мисля че е дънно хранеща се риба според мен няма да имаш успех но това е мое мнение! :shock:
Brevering
новобранец
новобранец

Мнение от Brevering »

Както каза колегата snake94 за толстолоб работи отлично подобна система (аз ползвах пружина със захранка и пуканки на куките)
Чел съм за подобни монтажи (с "олекотена" с XPS фидер-кошничка пълна с Виталин..) за шаран, но не съм пробвал. Ако пробваш ще ми е интересен резултата!
Успех!
:D
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

На въпросния водоем има хубави шарани и много дребни гадини налитащи на всичко .От тях спасение няма.Пробвал съм каква ли не стръв успех няма.Стигнах до извода че от многото трева стръвта е неоткриваема на дъното и за това реших да я вдигна на повърхността.Чакам да се затопли и след забраната мисля да опитам.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
sas79
новобранец
новобранец

Мнение от sas79 »

[quote="gotra"]Колеги реших да експериментирам и направих с капан с плочки кюспе (две куки) и по-голяма плувка , която да задържа целия монтаж на около 15 -20 см под повърхността на водата.
И според мен монтажа с някаква олекотена спирала е по удачен от капан с плочки кюспе.Самата идея на капана е съвсем друга и е свързана с спецификата на хранене на шарана.Независимо дали се използва фуражно кюспе или такова от рибарските магазини(разликата е във времето на разтваряне във водата) идеята е ,че шарана засмуква куките заедно с разтвореното на каша кюспе.Поне при мен а и при други колеги предполагам,използващи капана като монтаж,не се е случвало да удари непосредствено след замятане.Така че дори да презареждаш по често,както е писал колегата преди мен,не мисля че шарана би на лапал целия монтаж,а дори и да се случи не виждам как куките биха си свършили работата.
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Опитай с фиксиран ваглер.Утежнението непосредствено под него и повод около метър та и повече.Кука 6-4 и на нея кубче хляб с коричката.
Изображение
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Щом е много затревено давай на кора от хляб сложена на малка тройчица без тежест и плувка . Това трябва да сработи :wink:
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

gotra написа:Колеги реших да експериментирам и направих с капан с плочки кюспе (две куки) и по-голяма плувка , която да задържа целия монтаж на около 15 -20 см под повърхността на водата.В предишните теми бях писал ,че посещавам водоем с много растителност (това го спасява от мрежите и от това да бъде ликвидиран от към имане на риба). Шаранът там играе често се мята и пляска на повърхността. Някой правил ли е нещо подобно и заслужава ли си да се опита ?Моля специалистите за мнение!
Колега, виж последния пост в тази тема- може да ти е от полза:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 83#p588483

:wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”