Как ни се продухаха мозъците

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Как ни се продухаха мозъците

Мнение от Кърцата »

По надолу ще се опитам накратко да опиша неделния излет, които си спретнахме аз и ко0легите Ivak, Saksi и Мариан(който засега само чете форума, ама...)
съжалявам за линковете , но не мога и не мога да кача снимки у темата :cry: :cry: :cry:
Целта на излета бяха щуките у Дунаво и по точно Долни цибър. след преглеждане на метеорологичните саитове (много лъжат ей...) където пишеше че ветеро ща са движи со 24км/ч (да,да), рано сутрината се понесохме откъм Софето да видим ко прят баби щуки.
Дунава ни посрещна така на изгрев
Изображениеогледахме се наоколо - нищо обнадеждаващо...ветеро определено не беше 24км/ч :evil: :evil: , РЕКАТА се бе обърнала на море...
Изображениете тука се оглявам (напразно) за други луди по брего
ИзображениеКак и да е, решихме да се установяваме на брега и да ЛОВИМ...вятър :twisted:
Те тука е местото...
Изображение

Изображениеводата "беше" много бистра...

Изображение
и вълни нямаше... апа вятър йч...
Изображение
още с хвърлянето колегата Ивак заби една щука ама па тя се заби у закачка и... замина си естественно. упорито седехме още 3 часа ама нъцки, що ветер събрахме... на всичкото отгоре по-едно време мина некъв местен идиот и подпали полето и храстите... :?: :?: :?: . после си тръгна. а ветеро духаше към селото.... много тъпи ора има ша знаите.
като се надухахме и ни доде акъла да се мааме оттам... и къде, къде... у кръчмата на Златия. много култово завадение (и клиентите и те :wink: ) ама оттам снимки нема щото а бехме извадили фотото а... :evil: :evil: :evil:
да ама след час кръчмата затвори... и на нас па ни се завъртяа едни мисли у главата... сетих се че съм чъвал за некво место у Вълчедръм де имало щука. айдееее натам. как да е намерихме го т'ва творение , наречено от местните с гръмкото име "язовиро"
Поглед от едната стена:
Изображение
и от другата:
Изображение
да ама у тоя гьол риба явно немаше и като посъбрахме около час вятър се дигнахме оттам - посока яз. Огоста. много хубав язовир е ама снимки нема щото само го обиколихме и не спряхме никъде щот не се видеше кьорав (и не само) човек.
времето зе да напредва и поехме посока софето... да ама шило у торба не стои... някой се изока че е чел у форума че на дъбника до Враца давало половинкилограмови (женски) костури :evil: :evil: :evil:
колко им трябва на луди хора и айде натам. След среща с "бдителната" врачанска полиция и акт за загасени фарове (докато пишеха акта мина каруца "братя" натоварена с железо - тръби, ламарини и прочие ама полицайо само си ги изгледа. па отде да знам може и от тяхната си вила да са ги карали хората... :twisted: :twisted: :twisted: ) се добрахме и до тоя гьол.
абе... щеше да е добро язовирче ако имаше риба (ама мене ми замириса още га видох че нема никои по целио гьол ама...)
Гледката към врачанския балкан е добра само да има кой да ги срути тея комини... (могат да се обадят на "братята" с каруцата, ша са спраят бързо...)
Изображение
забихме се на стената и някои от нас разпънаха
Изображение
а други им се наслаждавахме :lol: :lol: :lol: е отиде и там един час (поне ветеро не беше като на дунав). между другото поразходихме се със сонара по стената, но от риба ни следа... къде ли се дянаха онея митични "женски" половинлитрови костури.... :evil: :evil: :evil: докато на дунав си имаше риба у мътиляка...
посрещнахме и залеза:
Изображение
... и си фанахме пътя към софия
АМА НИЕ ПАК ША ДОДЕМ, ДРЪЖ СЕ ДУНАВЕЕЕЕЕЕ
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Беше в друга тема и го местя,

Абе чакам ли чакам някой от участниците да драсне някой ред ама нц

Та след не много канене и уговаряне, Сакси, Кърцата, Мариян (нефорумец за сега) и аз решихме в неделя да пробваме
щуките по Дунав и по точно Долни Цибър.
Среща в 5,30 на Омв-то на Ботевградско газ към водата с кафета и цигари в ръка.

Лаф моабет и подбъзиквания за последната среща на форума и стигнахме до селото
и от там малко обикаляне докато изберем място на Дунав.
Избрахме проверихме със сонарчето от брега, освети няколко едри риби и айде разпъвай цирка.

Да ама то един вятър едно чудо мани бегай, впоследствие по новините казаха че бил около 80-90 км/ч
Но мерака голям и поседяхме към 3 часа и нещо, но без удър, много размътена беше водата покрай брегаи едни вълни за чудо и приказ.

От там решихме да търсим някакво блато в близост което държало щуки.
Колегата Сакси имаше познати в Златия та отидохме там да почерпим информация от първа ръка
е някой се почерпихме в местната кръчма де, че и я затворихме.
С десетина питания на местните в последствие намерихме блатото.
Добре че бяхме с оффроуд пасата на Сакси че иначе доста зор щеше да има.

Блатото се оказа изоставен рибарник, Кърцата моментално се зае да метне на всяко възможно място
на спининг, аз се бях поотказал от хищинка и мятах на мач(всички метнахме по щукарка).
Там изтраяхме час и нещо, пак открито в едно поле и някой по леки колеги правиха опити за летене по вятъра .

От там газ на спирачката и в мисловен процес по пътя решението което взехме с мое нятакване
беше да проверим как е рибата на яз. Огоста на втичалото.
Там само обиколка не сме мятали, пак много вятър и нито един рибар по брега.

Вече беше следобяд и мерака за риболов намаляваше за сметка на мерака за пиене,
та се чудехме къде да спрем по пътя и дали да спираме.

Сещаме се, че колега беше пуснал тема в Успешни излети, че ловил големи костури на яз.Дъбника до Враца и айде на там. От мерак в гради ни лепнаха едно фишче ама ние возещите
се ще почерпим обещавам.

На язовирчето нямаше никой, работата беше ясна не кълве или няма риба, но все пак разпънахме по въдица
и го сканирахме за всеки случай да не би да не уцелваме тактиката нещо или да се е групирала някъде рибата, нямахме и кълване даже. Дори на най-висока чувствителност на сонара (която лъже понякога) ,
риба не видяхме.

Събрахме такъма и с подсмихвания и похърквания стигнахме в София, имаше малко обиколки по Ботевградско
шосе и забравена раница, което ме навежда на мисълта за повторение на излета.

За мен излета беше добър, позабавлявахме се, попътувахме е риба не хванахме ама следващия път ........................

Поздрави Ивайло

П.п. Да са ръгам в главата, забравих че ще пишеш ти
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

специани благодарности на Мариан за снимките. а него горкия дори го нема щото ни снимаше докато ние се задоволихме гордо да позираме

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Оправих снимките да се гледат като хората :wink: :lol: :lol: .Абе може да не сте случили време ама поне е красиво!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

благодаря Барутчия. въпреки че бяхме капо излета си беше много хубав и много весел и за момент даже не съм съжалил че не си останах у къщи, на топло... пак ша го повторим туй упражнение, даже ми се въртят едни идеи за тази седмица....

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Кърцата написа: още с хвърлянето колегата Ивак заби една щука ама па тя се заби у закачка и... замина си естественно
Ivak написа:Но мерака голям и поседяхме към 3 часа и нещо, но без удър, много размътена беше водата покрай брегаи едни вълни за чудо и приказ
Има някакво разминаване във версиите ви, та така и не можах да разбера клъвнало ли е нещо въобще или сте си останали без удар :?: :roll: Ако все пак постигнете консенсус, че е имало риба, кажете поне към каква примамка е проявила интерес :wink:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Трябвало е да се обърнете преди излета към Министерството на държавната политика при бедствия и аварии , при такива условия хората биха ви дали греяна ракия във трилитров термус :wink: :wink: :lol:
На платено не одим !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Stefko написа:
Кърцата написа: още с хвърлянето колегата Ивак заби една щука ама па тя се заби у закачка и... замина си естественно
Ivak написа:Но мерака голям и поседяхме към 3 часа и нещо, но без удър, много размътена беше водата покрай брегаи едни вълни за чудо и приказ
Има някакво разминаване във версиите ви, та така и не можах да разбера клъвнало ли е нещо въобще или сте си останали без удар :?: :roll: Ако все пак постигнете консенсус, че е имало риба, кажете поне към каква примамка е проявила интерес :wink:
Айде стига със заяждането точно затова не съм писал че ми е кълвало, после се някой ще каже, че не съм разбрал дали е риба или закачка.

Клъвна ми на дъно с долно олово и 70 см повод на троен вирбел отгоре на дребна таранка
Последно промяна от Ivak на Вто Яну 30, 2007 6:20 pm, променено общо 1 път.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Сега като се замисля защо се моря да пиша, ще си направя една пауза
да се позаяждам с вас.

Аз нямам никаква полза от това че пиша по някой ред , вие имате.

Ама това да се коментира едно изтърване на риба, направо ме изкарва от нерви.

Айде ловете си по една две риби и ги коментирате по 5 страници, аз ще си ловя на моя си язовир сам и ще си пускам снимки със стотици килограми риба ей тай да ме обвинявате че лъжа.
caiss
новобранец
новобранец

Мнение от caiss »

Абе колега на какво тарси тия кустури на Дабника.Ако нее таина разбирасе.6тот аз сам колегата с йенските кустури.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

sampo написа:Трябвало е да се обърнете преди излета към Министерството на държавната политика при бедствия и аварии , при такива условия хората биха ви дали греяна ракия във трилитров термус :wink: :wink: :lol:
Като служител на Министерството смея да твърдя,че подобна функция не изпълняваме!
То още малко и бензина ще трябва да заплатиме,щото не сме овладели вятъра! :lol:
П.П. Все пак ще питам Еми за някакъв компромисен вариант!
И,Иво не се вцепявай.Интересчии хора по белия свят много приятелю!Ами да вземем да приплющим до Топлото ли?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

В горните постове може да съм бил по рязък, но бях ефектиран, от един колега според който било абсолутно невъзможно да клъвне веднага след като си хвърлил щуката. :evil: :evil: :evil:

За костурите ги търсихме на мач и на леко дъно, на бял, торен, изкуствен хирономус, щипок и земен червей по стената + обикаляне със сонар да търсим някакво струпване :wink:

Колега Сапуна то топлото хубаво, но на мен по добре ми звучи на студеното за костур и бяла риба, по информация от колеги не е спирала да върви.
Февруари сме там :D
Аватар
mackovec
новобранец
новобранец

Мнение от mackovec »

Здравейте, аз съм Мариян - "със снимките" :). Вече съм съфорумец. Много добре си преразказал излета, Кърца! Искам да изкажа благодарности към Кърцата, Ivak i Saksi за Готиния излет, който си направихме. Е, надявам се, ако има и следващ път, да не е само излет :D.
Честно да си призная, за пръв път бях за риба с такива яки фенове на риболова. Замислял съм се, когато приятели са ми казвали, че съм ненормален с този риболов, но вече разбрах, че имам и колеги :D.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak написа: Айде стига със заяждането точно затова не съм писал че ми е кълвало, после се някой ще каже, че не съм разбрал дали е риба или закачка.

Клъвна ми на дъно с долно олово и 70 см повод на троен вирбел отгоре на дребна таранка
Споко бе колега, къде видя, че се заяждам с теб. Айде прочети написаното и от двама ви и кажи как да разбера наистина ли е клъвнало нещо или не :roll: ? Най малко съм искал да те засегна - просто наистина се интересувам точно какво се е случило на Цибър, защото в най-скоро време и аз мисля да го посетя :oops: :? . Извинявам се ако не сме се разбрали...
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

mackovec написа:Здравейте, аз съм Мариян - "със снимките" :). Вече съм съфорумец. Много добре си преразказал излета, Кърца! Искам да изкажа благодарности към Кърцата, Ivak i Saksi за Готиния излет, който си направихме. Е, надявам се, ако има и следващ път, да не е само излет :D.
Честно да си призная, за пръв път бях за риба с такива яки фенове на риболова. Замислял съм се, когато приятели са ми казвали, че съм ненормален с този риболов, но вече разбрах, че имам и колеги :D.
Добре дошъл в клуба на Ненормалниците :lol: :lol: :wink: Ати си мислеше ,че други такива няма :?: Има имаааа..
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”