За риба в Румъния?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

ivo_ri
новобранец
новобранец

За риба в Румъния?

Мнение от ivo_ri »

Здравейте на всички нетърпеливи риболовци-любители :D
Реших да попитам някой ходил ли е в Румъния за риба и къде?
Като цяло ме интересуват места около и след Дуранкулак,Мангалия до Констанца.....,понеже около Варна няма нито един водоем за риболуване.Ще е полезно,ако някой каже и какви документи(билети) са необходими и прочие.
Поздрави на всички.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Re: За риба в Румъния?

Мнение от RAAZIEL »

Преди 2 год.с мой приятел ходихме до Румънско през Силистра до ез.Бугяц,ез,Олтина,ез.Дунарен.Положението беше трагично-невъзможно за риболов.Говорим за огромни плитки езера-като застанеш на брега и виждаш на около 500-800м навътре как ходят чапли и чоплят по дъното :!: Отчайващо.Намерихме някакви канали на които имаше рибари,но ни казаха ,че били частни и не ни пуснаха.
И другото неприятно нещо са циганските села,лоши пътища/карахме 30-40км по калдъръм/.От нея страна на Дунав живеят още 50г назад във времето.По принцип мислехме да останем някъде на палтка там,но имаше опасност да ни изядът и в крайна сметка се върнахме на Дунава до Силистра.
Може би единствената алтернатива в Румънско е делтата на Дунав където риболовния туризъм е по развит и за която има писано във форума
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Колега, ще ти предложа една дестинация, която обаче лично аз не съм изпробвал. До сега в Румъния съм ходил само на делтата на Дунав- гр.Тулча и по-точно "Миля 23", но чувам много колеги, които са посещавали "Текиргьол". Той се намира на около 35 км измерено по въздух, севрно от границата при Дуранкулак. Знам, че лятото е много посещаван от българи. Последната ми и то не проверена информация е за такса от 30 евро за 24 часа, ама дали е така и какво включва не знам. 2007-2008 знам, че не разрешаваха да се лови нощно време, ама май не можаха да се справят с нас, Българите и вдигнали двойно тарифите. Хвалят се с много хубави шарани и сомове. Гьола се намира след Мангалия и преди Констанца. приблизителни GPS координати - 44˚01’ , 28˚36’ .
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
ivo_ri
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_ri »

nikgeo написа:Колега, ще ти предложа една дестинация, която обаче лично аз не съм изпробвал. До сега в Румъния съм ходил само на делтата на Дунав- гр.Тулча и по-точно "Миля 23", но чувам много колеги, които са посещавали "Текиргьол". Той се намира на около 35 км измерено по въздух, севрно от границата при Дуранкулак. Знам, че лятото е много посещаван от българи. Последната ми и то не проверена информация е за такса от 30 евро за 24 часа, ама дали е така и какво включва не знам. 2007-2008 знам, че не разрешаваха да се лови нощно време, ама май не можаха да се справят с нас, Българите и вдигнали двойно тарифите. Хвалят се с много хубави шарани и сомове. Гьола се намира след Мангалия и преди Констанца. приблизителни GPS координати - 44˚01’ , 28˚36’ .
Аз съм минавал от там с мотора.Наистина е голямо това езеро(блато)-ли,затова ли му искат и такива такси?
И аз като теб съм чувал просто за там,че има доста шаран но незнаех подробности-много пари искат тези Руманеще.
Май пак ще си ходя аз на Дунава,но все пак,ако някой споделя информация пак ще е от полза.
Поздрави на всички и успех в риболова тази година
daxmann
новобранец
новобранец

Мнение от daxmann »

И аз съм любопитен какво има там, а и често съм в Генерал Тошево. От там през Кардам до Текиргьол пътят е чудесен. Не намирам околностите за интересни, но ако има риба ще му простим на гьола...
Отивам за рибИ - повече от една
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Да извадя темата от праха:нещо по различно от слухове за Текиргьол да знае някой колега?
За толкова време все някой трябва да е ходил за риба,да сподели нещо.
Инфо и за друга дестинация в Румънско,няма да откажа.Благодарности :drinkers:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
s_toshkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s_toshkov »

Някаква прясна информация за риболов в Румъния над Дуранкулак?

Условия , места и т.н. ?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”