Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
владко що не си четеш личните съобщения бе 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Кога ще продължавате по смисъл ? Че ако разтягате така скоро до Хеви нема да стигнете.

Кога ще продължавате по смисъл ? Че ако разтягате така скоро до Хеви нема да стигнете. Аз на РЕКАТА винаги съм ходил за шарани за тях не разтягам, но за това което не ми е ясно питам. По добре пирай вместо да се излагаш,принцип.
Здравейте, колеги,
Нов съм във форума и си търся и спининг.Но нещо не ми е ясно как се комплектова прът с макара, за да е правилно балансиран.Ще съм благодарен, ако някой ми обясни как става номера
Нов съм във форума и си търся и спининг.Но нещо не ми е ясно как се комплектова прът с макара, за да е правилно балансиран.Ще съм благодарен, ако някой ми обясни как става номера

- bigfish133
- ще става разбирач
Колега , аз питах същото преди време и ето тук можеш да видиш отговорите на въпроса ми . И да вметна само , че твърдението на г-н Иванов се оказа най - правилно в моя случай . Просто при риболова който практикувам ( с въртележки 4-5 номер и воблери над 6-7 грама) съпротивлението , което примамката оказва във водата , особено течаща , е доста голямо и по голямо значение придобива олекотяването на целия такъм отколкото приближаването на баланса към дръжката на макарата . Пак повтарям , че става въпрос само за моя случай , предполагам , че примерно при UL и L нещата ще стоят другояче . И май мнението ми не е за тая тема ама ...
Значи добре съм направил че не съм си взел нищо още
Като отида в магазина на място ще "пробвам" как стоят нещата с баланса.А иначе съм се ориентирал към шаран и/или бяла риба в един Силистренски язовир(той се пада извън града, но се води Силистренски) 

-
- ще става разбирач
Имам едно питане ! Твърдоспавните водачи хубави ли са и стават ли за работа с плетеняк ?
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и аз имам един въпрос металните поводи развалят ли играта на малките воблери имам впредвид воблери до 3грама 

Ако са достатъчно тънки и с малка карабинка, не развалят играта. Във всички случаи обаче променят плаваемостта.czd написа:и аз имам един въпрос металните поводи развалят ли играта на малките воблери имам впредвид воблери до 3грама
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
един приятел ползва ето това http://www.mreja.eu/product/%D0%9A%D0%B ... 0%BC%D0%B0 за повод и ми каза, че до сега не го е прояждала щука ,чудя се дали и аз да не сложа ама ме притеснява че може да бъде наядено лесноsestrata написа:Ако са достатъчно тънки и с малка карабинка, не развалят играта. Във всички случаи обаче променят плаваемостта.czd написа:и аз имам един въпрос металните поводи развалят ли играта на малките воблери имам впредвид воблери до 3грама

-
- новобранец
абсолютен начинаещ съм в спининга и си купих една евтина пръчка: Mitchell Spin Premium, 212 см, 8-25, Carbon Composite, brainded resistant водачи. Макарата е Ryobi Applause 2000, влакно Lazer Fortex 0,148. Мисля да се пробвам с леки примамки, воблери и блесни на Доспат, но при Сърница и реката нагоре.
Всичко е добре, но влакното ми се вижда тъничко.. - ще се увериш в последствие, като ти скъса няколко пътиplamen_varna написа:абсолютен начинаещ съм в спининга и си купих една евтина пръчка: Mitchell Spin Premium, 212 см, 8-25, Carbon Composite, brainded resistant водачи. Макарата е Ryobi Applause 2000, влакно Lazer Fortex 0,148. Мисля да се пробвам с леки примамки, воблери и блесни на Доспат, но при Сърница и реката нагоре.

Неще, неще.. па спре!
-
- новобранец
значи на втората шпула да навия 0,20, а?
-
- ще става разбирач
0,18 и си ловиш трофеи на воляplamen_varna написа:значи на втората шпула да навия 0,20, а?

-
- новобранец
само да ги има и да мога 
благодаря!

благодаря!