Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Искат да ми вземат книжката ...
Модератор: dantho.mihov
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Искат да ми вземат книжката ...
Здравейте Колеги !
Нужна ми е малка консултация от специалисти.
Карам служебна кола.
Колата е засечена от камера - радар и пристига призовка в фирмата.Тъй ,като съм упълномощен аз като ползуващ колата,веднага по етапния ред изпратиха мен да се занимавам с глобата.
Глобата е от камерата в с.Подслон Новозагорско.Аз съм от Сливен.Колата е със Пловдивска регистрация ,а работя в София.Глобата отива в II районно в Пловдив.
Провинението е ,че преминавам с 89 км в населено място ,където има знак за оганичение 50 км.
Но...глобата и точките е най-малкия проблем,но искат да ми вземат шофьорската книжка за период от един месец.
Имам 15 годишен стаж като шофьор и това ми е първото провинение ( друг е въпроса ,че не съм сигурен дали провинението е мое ,тъй като познавам пътя и камерата по ноти и съм минавал хиляди пъти от там ,но като не си спомням какво се е случило преди 2 месеца ,кой е карал колата набутват мен аз да плащам).
Не познавам закона ,но ми е е малко странно да имат право да ти отнемат правомощията заради снимка от камера,която не показва и нищо.
Районния инспектор в Пловдив така и не ми показа снимките от камерата ,но каза ,че не се вижда от снимките физиономията на шофьора.
Единственото което ме посъветва е да намеря книжка на някой ,който не я ползва и така да се спася.
2 дена търся накой такъв Луд да си даде книжката ,но едва ли ще намеря,роднини с такава така и нямам.
7 точки ,100 лв. глоба и 1 месец без книжка
Парите и точките вече ги прежалих ,но книжката ще ми трябва за НС.
За сега си правя пас ,но лошото е ,че взеха всеки ден да ме притесняват от фирмата.
Та ,че до колегите адвокати моля да помагат ,ако има някакъв начин да се спася.
Нужна ми е малка консултация от специалисти.
Карам служебна кола.
Колата е засечена от камера - радар и пристига призовка в фирмата.Тъй ,като съм упълномощен аз като ползуващ колата,веднага по етапния ред изпратиха мен да се занимавам с глобата.
Глобата е от камерата в с.Подслон Новозагорско.Аз съм от Сливен.Колата е със Пловдивска регистрация ,а работя в София.Глобата отива в II районно в Пловдив.
Провинението е ,че преминавам с 89 км в населено място ,където има знак за оганичение 50 км.
Но...глобата и точките е най-малкия проблем,но искат да ми вземат шофьорската книжка за период от един месец.
Имам 15 годишен стаж като шофьор и това ми е първото провинение ( друг е въпроса ,че не съм сигурен дали провинението е мое ,тъй като познавам пътя и камерата по ноти и съм минавал хиляди пъти от там ,но като не си спомням какво се е случило преди 2 месеца ,кой е карал колата набутват мен аз да плащам).
Не познавам закона ,но ми е е малко странно да имат право да ти отнемат правомощията заради снимка от камера,която не показва и нищо.
Районния инспектор в Пловдив така и не ми показа снимките от камерата ,но каза ,че не се вижда от снимките физиономията на шофьора.
Единственото което ме посъветва е да намеря книжка на някой ,който не я ползва и така да се спася.
2 дена търся накой такъв Луд да си даде книжката ,но едва ли ще намеря,роднини с такава така и нямам.
7 точки ,100 лв. глоба и 1 месец без книжка
Парите и точките вече ги прежалих ,но книжката ще ми трябва за НС.

За сега си правя пас ,но лошото е ,че взеха всеки ден да ме притесняват от фирмата.
Та ,че до колегите адвокати моля да помагат ,ако има някакъв начин да се спася.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- и господ не е толокова добър
Re: Искат да ми вземат книжката ...
Ако ти я няма физиономията, пращай ги на съд 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да ама да не се окаже после моята физиономия ?snegk написа:Ако ти я няма физиономията, пращай ги на съд

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- и господ не е толокова добър
Затова кажи в кат, че има вреоятност да е карал твой колега и държиш да видиш кадрите.d_bozhkov написа:Да ама да не се окаже после моята физиономия ?snegk написа:Ако ти я няма физиономията, пращай ги на съд
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
Колега така както си го написал направо си признаваш че си го направил
И това май бех аз ,ама може и да не бех земи се стегни и ако си прегрешил си изтърпи наказанието и толкоз.
Все пак да караш в населено място с 90 не е шега работа знаеш ли колко по големи бели могат да станат от тая несъобразена скорост.Поне си шофьор няма кво да обяснявам.
Щом си упълномощен ти да караш колата е нормално от теб да търсят отговорност
И това май бех аз ,ама може и да не бех земи се стегни и ако си прегрешил си изтърпи наказанието и толкоз.
Все пак да караш в населено място с 90 не е шега работа знаеш ли колко по големи бели могат да станат от тая несъобразена скорост.Поне си шофьор няма кво да обяснявам.
Колекционирам лампови радиоприемници
- tiktak
- ще става разбирач
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
Колега няма оттърване да знаеш! До една година от допускането на нарушението имат право да съставят акт така че колкото и да се чудиш ще се пише на някой. Правилно ти е казал полицая може да посочиш накой друг "мераклия" и да му напишат на него, ако като собственик или пълномощник не посочиш кой е управлева на основание чл.188 от ЗДвП акт се съставя на теб. Ако ти го съставят на теб при връчване след месец на наказателното постановление трябва да ти вземат книжката, там тънкоста е декларираш в наказателното че ще обжалваш в законият 7 дневен срок и тогава не ти я взимат, но ако след тези 7 дни не постъпи жалба пак те търсят. Стига се до съда и там практиката показва че почти всички наказателни от тези видео системи ги потвърждават, освен ако няма някакъв фрапиращ пропуск в наказателното.
И така набутваш се с пари за хонорар на адвокат пък и после си плащащ и глобата и те лишават..........
Така че прецени си сам дали си заслужава...??????
Търси накой баба,дядо,вуйчо или друг от родата.....водиго да се жертва за теб и така......иначе само ядове.
Ама така е тези камери ще ни разкажат играта, при тях няма диалог както ако те спре КАТАДЖИЯТА "и сега какво ше правим" вечният философски въпрос, и ако е на кеф може и да те пусне дори без нищо .
НО ТЕХНИКАТА НЕ ПРОЩАВА!!!!!!!!!!!
И така набутваш се с пари за хонорар на адвокат пък и после си плащащ и глобата и те лишават..........
Така че прецени си сам дали си заслужава...??????
Търси накой баба,дядо,вуйчо или друг от родата.....водиго да се жертва за теб и така......иначе само ядове.
Ама така е тези камери ще ни разкажат играта, при тях няма диалог както ако те спре КАТАДЖИЯТА "и сега какво ше правим" вечният философски въпрос, и ако е на кеф може и да те пусне дори без нищо .
НО ТЕХНИКАТА НЕ ПРОЩАВА!!!!!!!!!!!
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
натали написа:Провинението е ,че преминавам с 89 км в населено място ,където има знак за оганичение 50 км.
Ако ме познаваш добре едва ли би написал това .
Винаги спазвам ограничението.
Проблема е ,че трябва да се конфронтирам с останалите колеги ,кой от нас е карал колата.
( друг е въпроса ,че ако имаше доблест сам щеше да си признае.)
Имаме и пътна кжижа,която за съжаление се попълва на тръгване от София от мен ,а после ,ако някой ме смени по пътя провинението си остава за моя сметка тъй като подписа е мой .
Тъй като паметта ми е къса и става въпрос за период от преди 2 месеца ,а през тази камера минаваме всяка седмица не мога и не мога да си спомня кой точно е бил шофьор тогава.Става въпрос за 23 януари в 15.00.
Това ,че е посред бял ден донякога обеснява това ,че никой не си признава ,защото и той сигурно не е видял заснемането.
Но просто си е абсурд да съм аз ,тъй като още на разклона преди селото намалявам скороста преди двете бензиностанции ,защото знам ,че там се крият господата полицаи ( съжалявам ,ако съм засегнал някои колеги в форума ,ако има такива ,но точната дума е ,че се КРИЯТ), а камерата е точно след бензиностанциите и дори да започна да ускорявам едва ли бих достигнал скорост от 80 км.

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И така трябва да е .ttboy написа:НО ТЕХНИКАТА НЕ ПРОЩАВА!!!!!!!!!!!
Аз сьм без книжка ,повече от 2 г.
То не бяха дела не бяха адвокати ,умиране има отьрване няма.Моят случай е по различен,но в общи линий сьс сьд нищо няма да постигнеш.Остават само главоболията и харчовете.
При теб вариянтите са два-намираш или си копуваш някой на когото книжка му не требе,или си понасяш наказанието.
Криза е все пак ,предполагам че срещу 50 кинта може да се намери някой

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аре пак се намери един критик ....ама нали сме Българи...искам да ти кажа само , че който не кара , той не прави нарушения!!! Аз лично също карам служебен автомобил и искрено съчуствам на колегата , защото все пак това му е работата и един месец без книжка може би би го лишил от нея!!! А и от НС-то....лоша работа....но колега и аз не се сещам за нещо по-различно с което да ти помогнанатали написа:Провинението е ,че преминавам с 89 км в населено място ,където има знак за оганичение 50 км.

-
- вече хвърля и на тежко
Колега изискай снимката, те са длъжни да ти я покажат. В 90 процента от случаите се вижда човека, който шофира . А ако не се вижда, май ще трябва да се прежалиш. И погледни отнемането на книжката от хубавата страна - ще можеш да си жулиш биричката без да се притесняваш.

Колега ЗАВЕДИ НЯКОИ (поеми му глобата) и си живеи живота.Пълно е с хора които отдавна не са се качвали на МПС да шофират СТИМУЛИРАИ ГИ малко и .....
-
- разбира нещата
Колеги, някой знае ли точната процедурата по обжалване на подобен акт? След, като ми връчат наказателното постановление и запиша, че ще обжалвам какво следва. Трябва ли да внеса възраженията си в писмен види или трябва да си наема адвокат и действието ще се развива в съда?
Искам да обжалвам понеже и мен ме снимаха с 73 кm/h на табелата на карловско шосе навлизане в Пловдив и веднага ме спряха. Колата на полицайте бе на 40-50м зад табелата, а на снимката се вижда колата ми (със скороста) и до нея указателна табела, която е на 50-60 м преди табелата за населеното място Пловдив. Когато ги попитах как ще ми докажат, че са ме снимали в населеното място така и не можаха да ми дадът смислено обяснение. Не ме е яд за парите а защото се опитват да ме правят на маймуна. След скандала веднага се махнаха от там. Лошото е, че живея в София а се водя на отчет в Сливен и ако се разкарам два пъти и си наема адвокат ще ми излезе и по-скъпо. Ако мога да обжалвам само писменно и да внеса снимки и схема на мястото и табелите бих обжалвал. Но с адвокат сметката май не се връзва.
Моля колегите с горчив опит в подобни ситуации да се произнесът.
Искам да обжалвам понеже и мен ме снимаха с 73 кm/h на табелата на карловско шосе навлизане в Пловдив и веднага ме спряха. Колата на полицайте бе на 40-50м зад табелата, а на снимката се вижда колата ми (със скороста) и до нея указателна табела, която е на 50-60 м преди табелата за населеното място Пловдив. Когато ги попитах как ще ми докажат, че са ме снимали в населеното място така и не можаха да ми дадът смислено обяснение. Не ме е яд за парите а защото се опитват да ме правят на маймуна. След скандала веднага се махнаха от там. Лошото е, че живея в София а се водя на отчет в Сливен и ако се разкарам два пъти и си наема адвокат ще ми излезе и по-скъпо. Ако мога да обжалвам само писменно и да внеса снимки и схема на мястото и табелите бих обжалвал. Но с адвокат сметката май не се връзва.
Моля колегите с горчив опит в подобни ситуации да се произнесът.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
-
- научил се да хвърля
Човеко, супер са те накиснали твоите колеги.d_bozhkov написа:Имаме и пътна кжижа,която за съжаление се попълва на тръгване от София от мен ,а после ,ако някой ме смени по пътя провинението си остава за моя сметка тъй като подписа е мой .натали написа:
Тъй като паметта ми е къса и става въпрос за период от преди 2 месеца ,а през тази камера минаваме всяка седмица не мога и не мога да си спомня кой точно е бил шофьор тогава..
Ако си сигурен,че не си ти ,то си отстоявай интереса до край и тогава ще напишат акта на управителя на фирмата.
А пък той от своя страна за да се измъкне ще трябва да разбере кой е бил грешника. Ако не си сигурен кой е бил то
вземи послушай горните съвети на колегите-намери някоя лелка със книжка дето не е сядала дори зад волан ,дай и 50-60лв.да каже че тя е била и вълкът сит и агнето цяло.........Моя колежка така отърва зет си от минаване на червен светофар, хем книжката и беше с изтекъл срок.
Пак добре,че е било преди два месеца! На колегата ми снимката от радара м/у Враца и Мездра му дойде на 11-я месец.
А по отношение на служебните коли: /Там имам бая голям ,ама мнооого голям опит-около 700хил.км.само на служебни коли/
1/Пишете ли пътни листи? Ама както трябва да се пишат? И после да се съхраняват във счетоводството!
2/Вече ще знаеш,че менкането на шофьори по време на път може да е гловоболно! Все пак България не е толкова голяма-кво се сменявате на 100-200км. ? Да не сте тираджии идващи от Виена за Техеран? Ако се уморяваш толкова много за 300-400км.-значи не си отпочинал преди пътуването. Или ако пък е наложителна смяната, то задължително пишете нов пътен лист от мястото на смяната. После лесно по архива се открива кой,кога и къде е карал.
3/Командировъчни заповеди имате ли? Щото по тях също може да се проследи дата и маршрут!
Ако нямате командировъчни и стане беля , си нямаш на представа колко може да те прецакат всички- и застрахователите на колата, твоите застр. ако имаш такава, НОИ може да ти откаже изплащане на болнични ако не докажеш ,че си бил по служебна работа- а това се доказва и със командировъчна заповед изведена по законовия ред!
Абе мога да ти напиша още много, ама ще стана досаден.............стига толкова .......вече си имаш "обица" по тоя въпрос.......
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ники1 написа: А по отношение на служебните коли: /Там имам бая голям ,ама мнооого голям опит-около 700хил.км.само на служебни коли/
1/Пишете ли пътни листи? Ама както трябва да се пишат? И после да се съхраняват във счетоводството!
2/Вече ще знаеш,че менкането на шофьори по време на път може да е гловоболно! Все пак България не е толкова голяма-кво се сменявате на 100-200км. ? Да не сте тираджии идващи от Виена за Техеран? Ако се уморяваш толкова много за 300-400км.-значи не си отпочинал преди пътуването. Или ако пък е наложителна смяната, то задължително пишете нов пътен лист от мястото на смяната. После лесно по архива се открива кой,кога и къде е карал.
3/Командировъчни заповеди имате ли? Щото по тях също може да се проследи дата и маршрут!
Ако нямате командировъчни и стане беля , си нямаш на представа колко може да те прецакат всички- и застрахователите на колата, твоите застр. ако имаш такава, НОИ може да ти откаже изплащане на болнични ако не докажеш ,че си бил по служебна работа- а това се доказва и със командировъчна заповед изведена по законовия ред!
Абе мога да ти напиша още много, ама ще стана досаден.............стига толкова .......вече си имаш "обица" по тоя въпрос.......
1.Пишем месечен отчет за изминати километри и направление.Което се съхранява в счетоводството.След като откарднаха микробус на фирмата.Дисциплината с пътните книжки и т.н. се затегна яко
2.Работим цяла седмица по 10 часа на ден.В събота или петък тръгваме към 15.00 или по-рано (ако успеем да се отървем от шефоовете) директно от работа.Тъй като в неделя вечерта пътуваме обратно за София и гледаме да се приберем по навреме.
Това за умората и аз не го вярвах .Но след като се хванах на 2 пъти ,че СПЯ и КАРАМ ,започнах да отбивам в първата отбивка и да хвърлям ключовете на някой колега.
До това дали се умаряме ,ще ти кажа ,че когато тръгнем от София до Вакарел всички оостанали без шофьора са изпозаспали, а знаеш че монотонното каране по магистралата допълнително те приспива и като няма с кой да обелиш един лаф...
3.С командировъчните е проблем.ДОри съм се карал със нашата отговорничка "Човешки ресурси",която се занимава с тях.Защото вървим седмица назад .Получавме си командировъчните редовно ,но със седмица закъснение,което не ми се струва доста редно.За законов ред едва ли може да говорим.Ей това най-много ме е яд ,че фирмата не спазва законовия ред ,а изисква от теб ти да го спазваш.