Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Re: Риболова около Русе
Кофти за Чифлика и Басарбово, те бяха най близичко, ще трябва пак на дестинации 50-60 км в посока да се ходи.
Незнам на Цар Калоян дали е свободен гьола, иначе аз мисля да посетя корекциите на Белцов.
Незнам на Цар Калоян дали е свободен гьола, иначе аз мисля да посетя корекциите на Белцов.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- вече хвърля и на тежко
на Цар Калоян няма да работи, но след него Деревента там може да се лови такса 5 лв.Също и на Писанец до хотела там таксатае пак 5лв.
-
- разбира нещата
Разрешени ли са през забраната!Преди няколко години пробвах за хищник там,но нямах късмет,може пък и въобще да няма такъв там...nick71 написа:мисля да посетя корекциите на Белцов.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
-
- сериозен играч
Те са частни,регламента беше 2лв.на пръчка и рибата без пари,таранка,червено перка и облез съм хващал, имало и шаран,но аз не съм улавял там.riibok написа:Разрешени ли са през забраната!Преди няколко години пробвах за хищник там,но нямах късмет,може пък и въобще да няма такъв там...nick71 написа:мисля да посетя корекциите на Белцов.
Хищник не съм чувал да има там.
Здравейте колеги.
Кажете нещо за чифлика. На какво взима шарана и таранката. Каква захранка иска.
Кажете нещо за чифлика. На какво взима шарана и таранката. Каква захранка иска.

И аз в понеделник мисля да скоча до чифлика ,, но н аколегата които пита за захранкта , малко трудно чте му отговорим , заштото рибата на чифлика е зарибена от язовира в баниска ,, хваштана е на мрежи и ще е доста наплашена ,, но си струва да се опита ,, така че в понеделник съм там ,, накиснал съм царевичка и с ракета на по на вътре може да имам касмет ,
:A

Ходих на Писанец в събота, таксата е 10 лв, Шарана се плаща 4лв, таранката е безплатна.
Явно има доста риба, но само дребосък! Шараните са долу горе един калибър от 0,500 до 1 кг, таранките са сравнително едри - около 200-300 грама.
Аз извадих около 6-7 шаранчета и още толкова таранки. На плочки кюспе като че ли най-стръвно кълве. Пробвах и едни нови пелети които също се представиха добре, но и на торен и бял черей също не се мръщи, царевица не ще още. Там разпитах и другите колеги, някои от тях идват за 3-4-ти път и казаха че нищо по-едро не са извадили.
Това е общо взето от Писанец, вече съжалявам че не отидох до Цар Калоян, където доколкото разбрах излизат шарани до 5 кг. Някой хорил ли е там? Става съпрос за водоема преди Дервента.
Явно има доста риба, но само дребосък! Шараните са долу горе един калибър от 0,500 до 1 кг, таранките са сравнително едри - около 200-300 грама.
Аз извадих около 6-7 шаранчета и още толкова таранки. На плочки кюспе като че ли най-стръвно кълве. Пробвах и едни нови пелети които също се представиха добре, но и на торен и бял черей също не се мръщи, царевица не ще още. Там разпитах и другите колеги, някои от тях идват за 3-4-ти път и казаха че нищо по-едро не са извадили.
Това е общо взето от Писанец, вече съжалявам че не отидох до Цар Калоян, където доколкото разбрах излизат шарани до 5 кг. Някой хорил ли е там? Става съпрос за водоема преди Дервента.
-
- сериозен играч
mmirchev71 написа:на Цар Калоян няма да работи, но след него Деревента там може да се лови такса 5 лв.Също и на Писанец до хотела там таксатае пак 5лв.
Май не чететеmmirchev71 написа:Здравейте сутринта хукнах към чифлика обачебрада пазача каза че неможе да се лови,от там гас към басарбово е пак брада тая година няма да го пуска
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ питам аз, каде аджаба ще ловим

Днес бях на чифлика. Такова нещо не съм виждал. Нашата компания беше хвърлила 10 пръчки. От 6.00 до 12.30 сигурно са дошли и са заминали над 40 човека. За цял ден видях само едно момче да оттърве една таранка. Скоро май няма да стъпя там. Вече станаха почти 3 седмици откакто уж са пуснали риба от Баниска, не вярвам да е още уплашена, ама само май се приказва, че има нещо. Който мисли да отива скоро там да се замисли.

Аз ходих вчера на Юпер.Времето бе хубаво и нямаше много хора отначало,около 10 човека.С компанията се чудехме каде да застанем.В крайна сметка разпънахме на пътя срещу заливчето и почнахме.Четри плувки и 2 дънни ,общо 4 човека и захранка.Седяхме ди към 4 следобед а резултата беше учудващо слаб след това което ми бяха казали а там.Излиза само таранка на бял на плувка а на дъно със пружина и бял.Хванахме около 40 таранки ,по около стотина грама парчето.В крайна сметка обаче бяхме доволни,разпуснахме и облаците ни подминаха,но едва ли ще отида пак там.
...and justice for all
-
- кандидат преподавател
Въпеки , че пропуснах и тази седмица риболова мога да дам малко инфо.Комшията ходи на Писанец .Шарани бол .Както писа колегата по 4 лв .Предимно са около килото но има и иЕдри дет са вика.Моя човек си е взел около 2 та килограма.А е хванал един 6 кг.пълен с хайвер.Орлин му е предложил друга риба само и само да не го взема и той го е пуснал да си хвърли хайвера.Далаверата му е две такси бонус - щото такава риба му струвала около 100 евра. Хванал е и някоя и друга таранка но предимно шаран .Шарана на система и без значение какво е на куката .
Айде шанджиите да бягат и да пускат снимки.
Айде шанджиите да бягат и да пускат снимки.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- новобранец
- Обратна връзка:
На Писанец 10 лв. колко пръчки имаш право да ползваш ?
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Днес ходих на Чифлика .Риба има 100% бяхме се подготвили добре с царевица и пр.Хранихме хранихме но шараните само се въртяха пред нас .От време на време се показваше по някой гръб
явно се забавляваха. А таранка наистина не бутна
.След това решихме да отскочим до Юпер .Имаше доста хора намерихме си местенце .След леко захранване се започна .За 2чава извадихме 2 кг таранки и като задуха един вятър ужас .Събрахме багажа и се прибрахме
Това е от мен

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Има риба колега , аз лично съм я виждал когато водата беше бистра ,, плуваше си на около метар от брега ,, но те зарибяват през определн период и може би това е причината,, според мен рибата е на пасажи и една да не се храни целия пасаж гладуваkasabinho написа:Днес бях на чифлика. Такова нещо не съм виждал. Нашата компания беше хвърлила 10 пръчки. От 6.00 до 12.30 сигурно са дошли и са заминали над 40 човека. За цял ден видях само едно момче да оттърве една таранка. Скоро май няма да стъпя там. Вече станаха почти 3 седмици откакто уж са пуснали риба от Баниска, не вярвам да е още уплашена, ама само май се приказва, че има нещо. Който мисли да отива скоро там да се замисли.

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
мдаа...и при мен така....за 5-6 часа само таранки околкото шамарче излизаха....другия път повечеMitko84 написа:Аз ходих вчера на Юпер.Времето бе хубаво и нямаше много хора отначало,около 10 човека.С компанията се чудехме каде да застанем.В крайна сметка разпънахме на пътя срещу заливчето и почнахме.Четри плувки и 2 дънни ,общо 4 човека и захранка.Седяхме ди към 4 следобед а резултата беше учудващо слаб след това което ми бяха казали а там.Излиза само таранка на бял на плувка а на дъно със пружина и бял.Хванахме около 40 таранки ,по около стотина грама парчето.В крайна сметка обаче бяхме доволни,разпуснахме и облаците ни подминаха,но едва ли ще отида пак там.

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."