Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риболов на кефал (клен) с изкуствени примамки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
Риболов на кефал (клен) с изкуствени примамки
Здравейте , отварям тази тема , защото в търсачката немога да намеря точни отговори на въпросите ми относно риболова на кефал с изкуствени примамки и по точно в реките . Искам в тази тема да се пояснят повече тънкости в този вид риболов , като това какви примамки са най - добри за през летния сезон , има ли значение цвета на влакното , с каква скорост се движи примамката ? Просто искам най - общо да поговорим кога се използва повече блесна кога воблер , с какви размери да са и ако постнете и по някой снимка ще е още по добре .
След забраната планувам закупуване на примамки точно за кефал , защото през града знаете , че минава река Бели Осъм , която все още държи добро колочество кефал с прилични размери . Друга река която доста посещавам е Видима , но там за сега несъм ловил с примамки , но и там има доста кефали .
Ако има значение пръчката ми е Focus Alivio 2.40м. акция 10-30гр. с макара Teben , но в момента немога да кажа точния модел .
След забраната планувам закупуване на примамки точно за кефал , защото през града знаете , че минава река Бели Осъм , която все още държи добро колочество кефал с прилични размери . Друга река която доста посещавам е Видима , но там за сега несъм ловил с примамки , но и там има доста кефали .
Ако има значение пръчката ми е Focus Alivio 2.40м. акция 10-30гр. с макара Teben , но в момента немога да кажа точния модел .
- Живко Василев
- разбира нещата
Re: Риболов на кефал (клен) с изкуствени примамки
Тук пише за воблерите
Воблери за кефал
От блесните мои фаворити са Пантер Мартин 4 и 6 гр.

Поздрави!

От блесните мои фаворити са Пантер Мартин 4 и 6 гр.

Поздрави!

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
-
- сериозен играч
Пръчката с тази акция нещо не ми харесва.Нещо 5-15гр. ми се струва по-удачно(аз ползвам до 8гр).А за примамките.....взимаш си няколко Голдита и няколко Салмота, и ги мяташ.
-
- разбира нещата
То на пръчката пише 10-30 , но мен ми се струва , че е по-малка , защото някой примамки от сорта на 18-22гр. им идват тежки . Иначе най спокойно си работи с леки примамки за река , тя е тъничка и ми харесва , но за момента нямам възможност да си купя друга . Относно примамките имам 2 голдита , 1 сръбско , 2 мое производство и едно друго пак мъничко , но незнам какава марка е . Иначе преди имах доста Ugly Duckling , но ги продадох . Сега след забраната ще отида да си купя пак и ще ги застъпвам , но ми казаха , че Осъма щял да бъде забранен целогодишно . Кажете нещо повече за примамките и тяхното водене . До сега както разбирам е хубаво да имат точки по тях , но как се водят ? По-бързо , по-бавно и къде бързо къде бавно ?
-
- фен клуб-скобар
все ми се струа че кленчоците си падат повече по воблери 

-
- научил се да хвърля
аз пробвах със Salmo Tiny преди забраната-2:0 за мен.иначе и аз имам едно воблерче,дето не му знам марката,ама е доста уловисто.наистина ли Осъма ще го забранят до края на годината? 

-
- разбира нещата
Да направо и аз останах изумен . Мой приятел ми каза , че имало в един рибарски магазин тук в града заповетта и в нея пишело за реката .
-
- научил се да хвърля
май ша играе метлата,ама нема зн.аз май прочетох некъде заповедта за 45 дни?
-
- ще става разбирач
Брат, аз като започнах да ловя на изкуствена примамка кефал имах само една малка блесна с червено листо закупена от магазина на БЛРС - Бургас. Ми да ти кажа фащаше. Пробвай. Всичко друго е допълнение.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
При мен най-успешни се оказаха малките блеснички.Mepps aglia long 0 сребърна и black fury 00 сребърна с черна лепенка и жълти букви.
А днес на едно платено водоемче за почивка от шаранчетата метнах една блесничка да видя как играе та 5 щуки и 3 кленчта.Пробвах и на др.блесни , е не всичките рибета на Маpso spark laury 1 сребърна с червени точки.
А днес на едно платено водоемче за почивка от шаранчетата метнах една блесничка да видя как играе та 5 щуки и 3 кленчта.Пробвах и на др.блесни , е не всичките рибета на Маpso spark laury 1 сребърна с червени точки.
Риболовът не е слука,а наука!
-
- разбира нещата
Аз също съм привърженик на малките блесни на mepps и mosca . Мисля , че тези са добри :

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има толкова много изписано конкретно по-въпроса ти,че се чудя как не е заключена темата
Иначе като за начинаещ - 2 голдите , 2 Моски номер втори - жълт холограф и силвър
, 2 Мепс Аглия - бакър и сребро номер втори и евентуално едно Салмо Тайни за по-обраслите места
Ако решиш да дадеш над 10лв за воблер горещо ти препоръчвам Йо-Зури Л-миноу 44
И пак казвам - прочети подробно изписаното и доста ще се ограмотиш

Иначе като за начинаещ - 2 голдите , 2 Моски номер втори - жълт холограф и силвър

Ако решиш да дадеш над 10лв за воблер горещо ти препоръчвам Йо-Зури Л-миноу 44

И пак казвам - прочети подробно изписаното и доста ще се ограмотиш

-
- новобранец
и аз да се включа с въпросче като за първолак, ама аз съм първолак в спининга
има ли значение дали водиш примамката по течението или срещу течението, на мен ми е по-лесно срещу, обаче ми казаха че така ме вижда рибата и се плаши
как мислите?

-
- разбира нещата
Ами воблера съм го виждал и наистина ми харесва , но би ли споделил колко струва приблизително , защото все си мисля , че Yo Zuri са все на 18-20 лв.sandista написа: Ако решиш да дадеш над 10лв за воблер горещо ти препоръчвам Йо-Зури Л-миноу 44![]()
Ето това филмче е много добро за начинаещи в риболова на клен, представена е техниката и някои примамки!
, изисква регистрация и има проблеми ако сте с мозила, екслорера си го отваря без проблем.
http://bgzona.info/details.php?id=701
Ето тук може да добиеш представа за цените!
http://www.voblershop.com/vobleri/
, изисква регистрация и има проблеми ако сте с мозила, екслорера си го отваря без проблем.
http://bgzona.info/details.php?id=701
Ето тук може да добиеш представа за цените!
http://www.voblershop.com/vobleri/
Спининг Клуб " АБИЧИ "