Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Доспатски страсти
- slayder
- ще става разбирач
Доспатски страсти
Здравейте колеги! Вчера с Петър Василев (КУЗМИЧ) и Пацо направихме един излет на яз. Доспат,с който не наруших статуквото да не се връщам капо откъм пъстърва
. Към 7 часа бяхме на язовира на нашето място"Мъртвия залив".Времето беше прекрасно-облачно без дъжд и лек вятър.Настанихме се по местата и започна голямото надлъгване с редките пъстърви ,които очаквахме да ни посетят .Аз лових с уип 8 м,мач и боло , стръв както следва- бял,симеонче и торен

Започнах с няколко костурчета които бяха моментално пускани обратно.Някъде към 9 часа ми удари първата пъстърва на болото на червен,после една маломерна която си замина да расте с куката, защото беше нагълтала здраво.Междувременно Пацо и КУЗМИЧ нямаха и кълване ,но упорито презамятаха и захранваха.В един момент щяхме да се местим защото беше пълно мъртвило с инцидентни костури и уклеи.В крайна сметка останахме и резултата не закъсня.В рамките на 3 часа имах 6-7 удара като повечето бяха на уипа.Една пъстърва се откачи,защото дадох на Пацо да я извади ,с което той се затвърди като най-голям карък за този ден
.Риболова приключи с валат за моите приятели
Нищо другия път ще се моля
за вас каръци
Ето и малко снимки:

Това съм аз вперил поглед в плувката

Това са рибките ми
Успех на всички!

Започнах с няколко костурчета които бяха моментално пускани обратно.Някъде към 9 часа ми удари първата пъстърва на болото на червен,после една маломерна която си замина да расте с куката, защото беше нагълтала здраво.Междувременно Пацо и КУЗМИЧ нямаха и кълване ,но упорито презамятаха и захранваха.В един момент щяхме да се местим защото беше пълно мъртвило с инцидентни костури и уклеи.В крайна сметка останахме и резултата не закъсня.В рамките на 3 часа имах 6-7 удара като повечето бяха на уипа.Една пъстърва се откачи,защото дадох на Пацо да я извади ,с което той се затвърди като най-голям карък за този ден

Това съм аз вперил поглед в плувката

Това са рибките ми
Успех на всички!
Последно промяна от slayder на Нед Апр 18, 2010 1:34 pm, променено общо 1 път.
Дава ли? И дава и взема.
Re: Доспатски страсти
уникално място добър риболов браво 

- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Добар риболов сти си спретнали,
а за тези който са останали капо до не съжаляват,
защото винаги има следващ път,
а за тези който са останали капо до не съжаляват,
защото винаги има следващ път,

Чудесен излет !
-
- кандидат преподавател
Браво на групата ! Все хубави хора , и още по - хубав репортаж !!!
Върл Shimano фен!
Браво
... може да прозвучи тъпо ама нали забраната почна .. там не е ли забранено

Не, не звучи тъпо. Знам, че за пъстърва и сивен не се отнася. И аз тръгвам за Родопите утре, та ми се иска да завъртя в някоя рекичка за пъстърва, ама знам ли какво имат в главата служителите на горския ред. Някой ще даде ли инфо по въпроса ?
-
- сериозен играч
Добри парчета 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Абе, майстора си е майстор !
Тънкоста на риболова на Доспат е да хванеш,когато не кълве . 
- jorro11
- ще става разбирач
Браво колега добър излет и красиви риби!
Обаче имам само едно въпросче(към който знае)...защо американката не се забранява напролет като също е пролетно размножаваща се риба(и ако е заради това че не се размножава по естествен път у нас,то в мн. наши язовири също има видове,които които не се размножават по естествен път там).Визирам толстолоба и амура в яз.Искър ,а за тези видове забраната важи.
Обаче имам само едно въпросче(към който знае)...защо американката не се забранява напролет като също е пролетно размножаваща се риба(и ако е заради това че не се размножава по естествен път у нас,то в мн. наши язовири също има видове,които които не се размножават по естествен път там).Визирам толстолоба и амура в яз.Искър ,а за тези видове забраната важи.
- bigfish133
- ще става разбирач
Иска се майсторство за този язовир !!!