Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Колега аз на световрачене големия съм виждал нещо(казвам нещо щото неможах да определя амур или шаран) да скача точно по средата на гьола и със сиугрност беше над 5 кила.Също съм ставал свидетел как на 1 старец му дръпна въдицата във водата нещо.Той докато се осъзнае човечеца и въдицата вече беше във водата.А иначе от къде си колега може да се познаваме аз съм от Бенковски.jporlando написа:На Световрачанския гьол от 6 сутринта до към 11 часа много слънчаци и над 50 каракуди в рамките на педя.
Всички живи и здрави намериха нов дом в Негованската баластриера,за съжаление половината слънчевки дадоха фира.
Знаете,колко са лакоми и докъде гълтат куката....
На Световрачене реално са 4 езера -голямо,средно и малко както и едно отдалечено на около 500 м.
Голямото е частично свързано със средното има всякаква риба виждал съм дори колега с изваден б.амур около 2 кг.,
но е фраш от водорасли .Най удачно е с директен телескоп или щека/направо в прозореца/.
За тези ,които не знаят къде е - на една линия с ез."санчо панса"-негован/малкия/ дигата на река Лесновска минава покрай тях и покрай много други-негован,чепинци,челопечане...
-
- новобранец
Здравейте колеги, може ли някой да ми каже дали балстриерата на Челопечене се води като номер 7 на снимката на предишната стрница
мерси

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Да, това е.Svetlin123 написа:Здравейте колеги, може ли някой да ми каже дали балстриерата на Челопечене се води като номер 7 на снимката на предишната стрницамерси
- crazybot
- фен клуб-скобар
Ако щете вервайте, миналия петък на средата на гьола се метна нещо огромно, със сигурност беше над 15 кила (не мога да определя точно какво)иначе ние се капотирахме де. Миналато лято тръгнал съм натам и минавам покрай един колега и точно в тоя момент му удря на едната въдица, събаря я и тръгва към водата от там колегата засича и нищо....Колега аз на световрачене големия съм виждал нещо(казвам нещо щото неможах да определя амур или шаран) да скача точно по средата на гьола и със сиугрност беше над 5 кила.Също съм ставал свидетел как на 1 старец му дръпна въдицата във водата нещо.Той докато се осъзнае човечеца и въдицата вече беше във водата.А иначе от къде си колега може да се познаваме аз съм от Бенковски.
Има си трофейни екземпляри в тоя гьол ама се сака чекане и майсторлък
колеги на панчерео разрешен ли е риболова, смятам да направя един излет и се
чудя между панчерево и маслово - смятам че ако е разрешен риболова на панча в неделя ще е мазало по хубавите места а за Маслово...нямам идея как е риболова там просто ми е близо и знам че не ходят много хора
чудя между панчерево и маслово - смятам че ако е разрешен риболова на панча в неделя ще е мазало по хубавите места а за Маслово...нямам идея как е риболова там просто ми е близо и знам че не ходят много хора
- BV
- вече хвърля и на тежко
Улова от днес на Панчарево (12:30 - 18:30ч.), в компанията на приятели, бира и добро време 

Екстра !
Определено не си скучал!

всеки може да хване риба...бъди мъж, хвани КРОКОДИЛ!!!
Големият на Световрачене,преди няколко години беше арендован и целенасочено се отглеждаше шаран .Нищо чудно някои късметлии да са отървали мрежите,защото гьола никога не е източван. Всички ,които са посещавали гьола знаят ,каква растителност има и кой знае какво се спотайва под нея.... 

-
- разбира нещата
Така е наистина гьола има много големи екземпляри,но със сигурност трябват дни/седмици за да се извади трофей.Иначе да и аз знам,че гьола беше арендован,дори познавам човека,който го арендоваше.
Но щом големите риби са оцелели досега... от мрежари,токаджии и пр. значи със сигурност не са лесни за улавяне.Решил съм тва лято да направя там един 3-4 дневен излет за трофей,но ще видим.
Нямам и представа на какво може да се уловят,но по това,че там редко ходят хора и никой не храни рибите си мисля,че на рибка от гьола може и да стане нещо.

-
- разбира нещата
Здравейте колеги,много ви моля за инфо за платените Безден,Братушково и Петърч-шоколада? Благодаря предварително! Успех и Наслука на всички!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
колеги на суходол са правени някакви реформи.чичо жоро е на сухо сега до държи ицо който преди време държеше малобучинския яз.до колкото разбрах е зарибен с шаран накой ходил ли е да каже как е хавата 

- TRAP
- ще става разбирач
Някой да каже кака е било на 777 през почивните дни 

Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ходих вчера, говорих с новия арендатор, струва ми се свестен мъж, амбицирал се е да го съживи тоя гьол. Изчистил е планините с боклук.boiko bojilov написа:колеги на суходол са правени някакви реформи.чичо жоро е на сухо сега до държи ицо който преди време държеше малобучинския яз.до колкото разбрах е зарибен с шаран накой ходил ли е да каже как е хавата

Каза че ще направи пътя, ще чисти боклука, ще поддържа постоянно нивото на водата. Свалил е таксата от 7 на 6 лева и риба до 5 килограма не се плаща. Каза че е зарибил с шаран, искал и с амур, но като купувал рибата в мрежата излезли само шарани. Каза че е пуснал шарани по кило, но ще пуска и трофейни. Каза че и той е колега риболовец и шаранджия състезател.
На думи всичко е много добре, но на практика реализирах първото си капо на този водоем. Както аз, така и всички останали, нямахме кълване за целия ден. Може да се дължи на отвратителното време и на мощния вятър, който не спря дори за минута или бай Жоро като си е тръгнал да си е тръгнал с рибата

нямам живарник
- TRAP
- ще става разбирач
На думи е добре дано се раздвижи този водоем.
- TRAP
- ще става разбирач
777 в колко часа отваря и след тия дъждове пътят дали е проходим