избор за въдица и макара за плувка!

Модератор: sapuna

petricha
новобранец
новобранец

избор за въдица и макара за плувка!

Мнение от petricha »

здравейте.прочетах много теми но никаде няма точен отговор каква вадица и каква макара да си вземем за риболов на плувка.като начинаещ помогнете в избора да кажем съм отделил 200 паунда.ако може да ми дадете линкове от ebay.co.uk понеже живея в лондон много ви благодaря.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Re: избор за въдица и макара за плувка!

Мнение от Станимир Христов »

Ами много хубаво и аз съм в Лондон. 200 паунда за въдица за начинаещ са ти много, ако не са ти проблем парите ще се сдобиеш с доста добър мач за 200 кинта. Защо от е-беи по добре потърси в някой от големите риболовни магазини:

http://www.tackleshop.co.uk/

или които и да е друг... потърси в гуугъл: fishing tackle, angling shops и т.н ще ти излезнат десетки....

Само реши този Мач за какъв риболов ще го ползваш ако е по дребни риби и шарковци с ваглери 3-10 грама търси съответно нещо с акция 5-15 дължина 3.60, има Шимано-та много добри , а и не само....

Ако искаш за далечна дистанция с тежки ваглери и по големи риби :дължина 3.90/4.20м Акция 10-30.....

В кой кшартал на Лондон живееш ?
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Ами щом си е Лондон бих ти препоръчал някое shimano, хем са качествени ,хем и цените им в Англия са приемливи.Например SHIMANO ALIVIO BX MATCH FLOAT 3,90m(никъде не си споменал за дължина на пръта ,ама за английските реки е идеално),имам подобно и съм мн.доволен.За макара пак някоя от същата марка.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Аз също съм с Шимано Аливио 5-15 на 3.60м и съм адски доволен от него, но е с доста тънка бланка и по солидни риби са проблем и се изисква доста игра с аванса :) а и да ги контролираш си е трудничко, което пък от друга страна допринася за 10 кратно удоволствие от риболова :). И аз ти го препоръчвам този мач тъй като вече 3-та година съм с него и няма грешка.... Риби 2-3--4 кила не са проблем а същевременно ти доставя удоволствие и при риболов на каракудки , платички и т.н :)

Аз например не харесвам пръчки басамици с които шарковците се вадят на буксир без да усетиш тръпката да пребориш рибата в спортсменски двубой, но има хора които това им допада така че всичко зависи от теб и какво търсиш от риболова :)
Изображение
Изображение Изображение
petricha
новобранец
новобранец

Мнение от petricha »

живея в woodgreen на 3 мин. от shopinga.начинаещ риболовец съм и ще го използвам както тука така и един ден като се прибера в бг по язовирите.а колкото до е-бей просто защото са по ефтини а са нови,но щом казвате ше ги взема в от някой роболовен магазин.понеже съм от скоро тука 8-месеца и не съм мн мн на ти с езика.можете ли да ми кажете каде ходите за риба а даже и да направим съвместен излет ще съм много доволен да ловя с истински рибари,което до сега не ми се е случвало ще има доста неща да науча.също така разбрах че трябва да си искарам и билет който струвал към 30паунда,но незнам от каде?до колкото разбрах по интернет можело да си го порачаш,знаете ли?а за мач-а(прачката) чесно да ви кажа съм наистина чичинаещ и да не вземе да се счупи тоя прат,понеже не съм опитен като вас?но което кажете него ще взема.а за макарата има 2500rc,3000src 4000rc тези какви са и коя по точно да взема и точно кой мач.благодаря ви
petricha
новобранец
новобранец

Мнение от petricha »

http://www.tackle2u.com/prods/shimano-s ... ivery.html
дадоха ми линк за тази макара на шимано

http://www.tackle2u.com/prods/606.html

и този мач.

ами според мен е по добре за дълги растояния да взема че като се прибера на почивка в бг да може да ходя на язовира.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Комбинацията е супер вземи 13фт. Мач и 3 или 4000 макара. Ще стане много яка комбинация.... Аз в Англия ходя само по реките на спининг , тъй като не ми се занимава с червей и ходя за кефче..

Билет онлаин от: http://www.environment-agency.gov.uk/ho ... 31497.aspx

или директно отиваш в които и да е пощенски клон и ти го изкарват веднага на място

Имаи предвид че до 15 Юни е забрана така че освен на частно другаде не можеш преди това :)
Изображение
Изображение Изображение
petricha
новобранец
новобранец

Мнение от petricha »

можели да ми обясните това 3000 и 4000 за макарата ккакво е,за какво служи.също така да ми кажете ако знаете тука в woodgreen каде има риболовни магазини а каде мога да ходя за риба около мен.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Ами аз мисля че с този stradic се хвърляш много на високо препоръчвам ти : alivio,nexawe,catana(това са модели от по-ниските класове на shimano,но са добри).Аз ловя риба в река Avon na 90мл от Лондон ,там риболова е разрешен от 15-юни.Освен тези 30 паунда за билет има и клубна карта ,която е за точно определен участък от водоема и при теб сигурно ще има такава така че провери.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Колега петрича Ако не са ти проблем тези 200 паунда си вземи комбинацията страдик с мача...

Колега Жоро11- нищо лично но по добре да вземе нещо много добро което ще ползва дълго време, ще му носи кеф на макс, и винаги ще може да го продаде на сносна цена отколкото

Наксеве което ДА , става за риболов ама не е чак добро пък и после ако вземе да го продава кой ще му го купи... пък и като се има впредвид че в Англия тези макари са на къде къде по добри цени от БГ, винаги може поне на същата цена която е купил Страдика тук в Англия да го продаде в бг на някой колега :) И всичко това при положение че не му допадне риболова като цяло.. защото размер 4000 може и за дънен и за плувка и за спининг.... кажи речи за всичко ще му свърши работа на колегата.....

Сега за мача вече е друг въпрос... там нещата са по относителни, и може да не му допадне лек мач-например може лигав да му се стори... или не знам какво, така че колега ако ще правиш икономия те съветвам да не е от макарата а от мача... примерно може да пробваш с някой от по ниския клас за да видиш дали този риболов ти допада :)

Петрича погледни този саит- https://www.tackleuk.co.uk супер чки намаления имат и може да се пазарува с ПеиПал :)
Изображение
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”