Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Направи си Rod-Pod
Модератор: emo vasilev
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Направи си Rod-Pod
Та отдавна се канех да пусна тая тема и времето дойде.Всичко тръгна от многото снимки и стана ясно,че няма род-под който да ме кефи и да е много-позиционен.Та почна се оттук:

Това са само скиците вече има и чертежи-детайлни всичко дет се вика както пише в книгите.Мина се през доста премеждия,брак,изхабен материал,но все пак това е първата стойка.Имаше доста неща за фрезова работа:

Можеше и без такива програмни фрези ама там ме отвя напърво време вятъра.Имаше и заварки на аргон и ето първата конзола:

Доста стругова работа,че и повечето детайли са от хром-никел(неръждавейка) и голямо стъргане имаше(който се занимава с такива работи знае за какво става въпрос)

Малко резбички:

Краката са готови:

Пастата за полиране стават уникално лъскави:

Магарето в сглобен вид(голям мерак ни гонеше с колегата тогава)

След още доста работа и утоняване на детайли(не съм снимал всичко) се получи една доста добра и бих казал уникална стойка,на която мнооооо се кефиме с колегата.Ето и първата фотосесия "на сухо" обаче с въдици де.Не обръщайте внимание на врътките на някои снимки,тогава не бяха дошли тези които поръчахме.

Тука е с друго положение на педния бъз-бар сложен е на предната конзола:

Те ма де съм и аз :

Стана наистина мнооо добра стойка.Копирани са някои детайли от други стойки,но има и детайли,които си разработихме сами и ги сложихме в една сойка и така функциите и позициите станаха доста добри.Фотосесията продължи около 3 часа голям мерак.Чакам с нетърпение нац.среща да я разпъна на мокро.Може и да не хване риба там ама няма значение.Има още доста позиции,които не съм снимал,но има време и за това.Сори за някои от снимките от тел.са.Мнооо работа мноо материал,че междувременно вдигнаха и цената на хром-никела с 20-25% ама ко да се прави,като я бяхме почнали.Вече и втората е готова(почти).95% от стойката е хром-никел и 5% е дурал.Всички врътки и стопори също са неръждаеми.Те тва е от мен ако се сетя нещо ще допълвам темата че мнооо писах вече.Успехи на всички през идния сезон!

Това са само скиците вече има и чертежи-детайлни всичко дет се вика както пише в книгите.Мина се през доста премеждия,брак,изхабен материал,но все пак това е първата стойка.Имаше доста неща за фрезова работа:

Можеше и без такива програмни фрези ама там ме отвя напърво време вятъра.Имаше и заварки на аргон и ето първата конзола:

Доста стругова работа,че и повечето детайли са от хром-никел(неръждавейка) и голямо стъргане имаше(който се занимава с такива работи знае за какво става въпрос)

Малко резбички:

Краката са готови:

Пастата за полиране стават уникално лъскави:

Магарето в сглобен вид(голям мерак ни гонеше с колегата тогава)

След още доста работа и утоняване на детайли(не съм снимал всичко) се получи една доста добра и бих казал уникална стойка,на която мнооооо се кефиме с колегата.Ето и първата фотосесия "на сухо" обаче с въдици де.Не обръщайте внимание на врътките на някои снимки,тогава не бяха дошли тези които поръчахме.

Тука е с друго положение на педния бъз-бар сложен е на предната конзола:

Те ма де съм и аз :

Стана наистина мнооо добра стойка.Копирани са някои детайли от други стойки,но има и детайли,които си разработихме сами и ги сложихме в една сойка и така функциите и позициите станаха доста добри.Фотосесията продължи около 3 часа голям мерак.Чакам с нетърпение нац.среща да я разпъна на мокро.Може и да не хване риба там ама няма значение.Има още доста позиции,които не съм снимал,но има време и за това.Сори за някои от снимките от тел.са.Мнооо работа мноо материал,че междувременно вдигнаха и цената на хром-никела с 20-25% ама ко да се прави,като я бяхме почнали.Вече и втората е готова(почти).95% от стойката е хром-никел и 5% е дурал.Всички врътки и стопори също са неръждаеми.Те тва е от мен ако се сетя нещо ще допълвам темата че мнооо писах вече.Успехи на всички през идния сезон!

Където качеството е от значение!
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Направи си Rod-Pod
Браво
!
Докато има мерак значи сме живи .
Давайте серийно и много успехи

п.п. на НС 5 бяхме комшии / ти спа в пасата тогава и доста ни поизтрови
/...

Докато има мерак значи сме живи .
Давайте серийно и много успехи

п.п. на НС 5 бяхме комшии / ти спа в пасата тогава и доста ни поизтрови

Последно промяна от bat_boiko_nikolov на Сря Апр 21, 2010 10:02 pm, променено общо 1 път.
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- ще става разбирач
Евала брат много е яка браво

От любопитство колко тежи? Иначе е хитро измислена.

От любопитство колко тежи? Иначе е хитро измислена.
Никой не може да ти отнеме мечтите
-
- вече хвърля и на тежко
поздрави колега със здраве да си я ползваш.само мога да завиждам за удоволствието което си изпитал като си я сефтосвал 

САМО БОТЕВ
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Помня,че бяхме комшии.За серийното е почнато само клиенти да има,а за натравянето се извинявям.Относно теглото 8,5кг.

-
- разбира нещата
-
- вече хвърля и на тежко
убавня голяма,
голяма играчка, но красота, наистина.
Ама дай цена де като искаш мераклии
поздрави
голяма играчка, но красота, наистина.
Ама дай цена де като искаш мераклии

поздрави
-
- и господ не е толокова добър
Стойката е много хубава и функционална, но ми е интересно как ги застопоряващ краката в дадено положение.С отверка ли се разкарваш и не е ли по-добре както всички останали с върток. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Браво колега,тая прилича на пелцера!Получила се е на 100% по-добра от купешка 

-
- ще става разбирач
Браво на колегата! Добърси!!! Продължавай все така.....
Христо - наслука на всички
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Няма никакви отверки Илийка.На крака най отгоре има тапа с резба,развиваш крака местиш на другото положение и завивашНа горните снимки се вижда конзолата им 2 планки между тях е сложен болт с ухо(шарнирен болт) и този болт се държи с болта който е за отвеврка(за който сигурно питаш).snegk написа:Стойката е много хубава и функционална, но ми е интересно как ги застопоряващ краката в дадено положение.С отверка ли се разкарваш и не е ли по-добре както всички останали с върток.
На Пелцер ама наклона на бъз-бара на пелцера е на една ос с краката.Тука не е така бъз-бара е изнесен напред.Secret Carp написа:Браво колега,тая прилича на пелцера!Получила се е на 100% по-добра от купешка

-
- и господ не е толокова добър
Важното да е лесно, щом си го измислил е идеално 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.