С гумена лодка по река Дунав

Модератор: sapuna

nepoznat
новобранец
новобранец

С гумена лодка по река Дунав

Мнение от nepoznat »

Има един въпрос на който немога да открия никаде отговор.Разрешено ли е да се влиза с гумена лодка в река Дунав,тя трябвали да е регистрирана,водача на лодката трябва ли да има капитанско право ако не се използва извнбордов двигател?Никаде в закона не е упоменато това.Ще се радвам ако някой ми даде подробен отговор или адрес на който да се информирам.Става и адрес на който може да се про4ете за изискванията за ре4но плаване по р.Дунав.В Мрежата намирам само за ре4ното корабоплаване,за лодки ни6то.Ще сам много благодарен ако някой моте да ми даде отговор.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

всичко е много добре но тоя въпрос е за раздел разни !!! и още нещо : вълка е с дебел врат щото си движи работата сам...

мислиш ли че не е най добре да си дигнеш задника и да идеш в ДИК ?

ами ако с отговор от тук те подведат ??????????????????

на какво вярваш....на интернет ли?

:lol: :lol: :lol:
Господ може всичко чада мой !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Качваш се на лодката и даваш на където ти видят очите.Ако ще те прибират гледай да са нашите а не румънци или сърби.Така ще разбереш веднага какво се иска.Успех !!! :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Прочети това разпореждане.
http://www.marad.bg/upload/docs/Razpor_68A.doc
Доколкото разбрах от прочетеното, гумената лодка с двигател е "малък кораб", ако си направиш труда да се поровиш и ти малко по разните закончета, разпореждания и наредби, ще видиш, че за да управляваш малък кораб ти трябва разрешително което се получава след полагане на изпит и доколкото си спомням таксата е 25лв. Така ми се оформиха нещата поне на мен след браузването в нормативните актове. Не знам и не ми се изясниха нещата как стоят ако си решил да се носиш по течението с гумена лодка, но на твое място не бих се замислял и просто ще послушам Отеца.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

ДИК

стига сте мързелували....има си служби за това !!!
Господ може всичко чада мой !
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Гумената лодка се води спасителна и може да влизаш без разрешително,ако е до 3м.Вече няма граници и не зная как стоят нещата с Румъния.Капитанско право струва 150 лв и с другите такси медицинско изпити и прочее ти излиза 300-350 лв.Хубаво е да го имаш,защото там не разрешават да се плува с лодка просто така.Международен път е и трябва да знаеш знаците или поне как да се разминаваш с другите лодки.Все пак наистина питай там където трябва.Аз съм влизал.Идвали са и съм нямал проблеми,но имам капитанско и не съм нарушавал териториални води(без регистрация).
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Явно мноого съм сбъркал с таксата :oops: :oops: :oops: . Що се отнася до гранична полиция, правят си проверки най-редовно. Проверяват си и на брега и във водата. На последния ми излет дойдоха пичовете и ни записаха данните на всички(бяхме на буните на с.Ряхово). Така че извади си разрешително :!:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Какво те проверяват и кога.Ти нищо не нарушаваш.Там майката му е да си знаеш правата.Иначе ще ти се правят на интересни.
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Не, не са се правили на интересни. Вършат си работата хората. Направиха ни проверка на документите (личните карти). Хич да не е, това си е гранична зона, а влизането в европейския съюз не означава отпадане на границите, а свободното им преминаване, но през ГКПП, а не където и да е. Коментирахме темата с един мой познат който работи в ИАРА и той ми каза, че за сметка на облекаване на пропусквателния режим през Дунав мост да речем, ще се засили повече контрола по водната граница. Аз съм твърдо ЗА това, защото гранична полиция има и правомощията да проверява риболовни билети, разрешителни за стопански риболов и т.н., а мисля, че ще е добре за всички този контрол да бъде засилен и да е ефикасен :wink: .
Аватар
scooter
новобранец
новобранец

Мнение от scooter »

много сърдечно пожелавам на телето да отиде да направи севтето на Дунав с тоя акъл

можеш да си потърсиш правата от граничарите като дойдат да те проверат, пък и ако имаш късмет да са румънците съвсем ше ти е хубаво
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Не ме споменавай скутер.
Аватар
scooter
новобранец
новобранец

Мнение от scooter »

СЛУШАМ!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Така ми харесваш.Имаш добре.
Аватар
scooter
новобранец
новобранец

Мнение от scooter »

някой ловил ли е надолу около Стълбище
nebun
новобранец
новобранец

Мнение от nebun »

Патрулите цесто са смесени (български и румънски), понеже проверяват лагерите и на двата бряга в обходния им ареал.
Не са зверове , вършат си работата. Не ни направиха проблем за документите( аз и колегата наистина нямахме в момента), въпреки че бяхме с твърда лодка 3,70 м. Но предполагам, че щяхме да си получим заслуженото, ако бяхме навлезли във фарватера
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”