Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранване с царевица.
Модератор: Paublo_Eskobar
Захранване с царевица.
Здравейте колеги. Изкажете мнения когато захранвате с царевица било то да правете петно оставяте ли я предварително да кисне във вода?

Re: Захранване с царевица.
Аз я кисна, даже я оставям да вкисне.....
-
- разбира нещата
Да кисне докато вкисне или да кисне 24ч и после да поври за 20-30 минути.
Чувал съм, че на места се лови по-добре на вкиснат качамак, но аз лично не съм попадал на такива места. До колкото виждам предпочитате да я оставите да вкисне. На водоемите захранват със сурова царевица и жито и за това се чудех дали е по-правилно да се вари или да се хвърли сурова.

-
- разбира нещата
Ако искаш да вкиснеш царевица по бързо я слагаш във вода със сода бикарбонат и става . 

- tonymi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Едно предложение и от мен.Недей да накисваш царевицата а си я свари със разни аромати по твоя преценка и то вечерта преди да идеш за риба.Сложи си я в кофа и не слагай капак отгоре да не бомбира от топлината или поне не го затваряй до край.Гледам че си от Русе миналата година на Каламица киснатата царевица ни изигра лоша шега.

Тони
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
колеги имам една молба към захранкаджийте,не захранваите със суха царевица,шарана не може да смила обвивката
на на сухата царевица,и второ не хвърляите по 2 чувала,и другите искат да си хванат
на на сухата царевица,и второ не хвърляите по 2 чувала,и другите искат да си хванат

ribolovcho написа:колеги имам една молба към захранкаджийте,не захранваите със суха царевица,шарана не може да смила обвивката

само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Колега не можах да разбера защо да не се хвърля суха царевица. Все пак с такава хранят на язовирите. Това твое мнение ли е, че шарана не може да смила обвивката и проблем ли е това ако е наистина вярно. Колкото по-бавно смила толкова по-трудно ще се нахравна поне според мен.ribolovcho написа:колеги имам една молба към захранкаджийте,не захранваите със суха царевица,шарана не може да смила обвивката

По възможност я оставям да се вмирише ама якуууууу

Незнанието не е извинение.
Изкажете мнение според това дали да се остави да се вкисне или се ароматизира. Говорим за петно. Вкиснатата царевица се използва според мен понеже когато арендаторите на язовирите хранят със сурова царевица тя пада във водата и се вкисва и така им подаваме точно храна, на която рибата е свикнала.

-
- ще става разбирач
Често захранваме със сурова царевица, но е добре да бъде накисната за една денонощие, за да бъде по-мека, а и ако има гъргрица, смятай, че половината няма да потъне, ако не е накисната предварително
.
Наздраве и наслука!

Наздраве и наслука!
Никога не пия карал!

-
- и господ не е толокова добър
На всеки водоем е различно, някъде иска ароматизирана,другаде варена, вкисната и др.Трябва да се експериментира.
Царевицата когато се накисне и почне да ферментира, тогава някой от съставките започват да работят, те са много атрактивни и полезни за шарана, затова и има доста успехи на такава царевица.
п.п.Относно сухата царевица, не се притеснявайте, първо ,че след час във водата се накисва и другото е, че шарана има зъбки за нея

Царевицата когато се накисне и почне да ферментира, тогава някой от съставките започват да работят, те са много атрактивни и полезни за шарана, затова и има доста успехи на такава царевица.
п.п.Относно сухата царевица, не се притеснявайте, първо ,че след час във водата се накисва и другото е, че шарана има зъбки за нея

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Никога не храня със суха царевица.Или с накисната или със варена.Един път на теца хранихме с абсолютно суха и прехранихме рибата...Едната дето я извадихме беше се подула като балон и сереше яко царевица
Накиснатата спомага за по-успешен риболов!И за да ви докажа,ще Ви покажа точно коя е рибата щото си я спомням
Беше като бременна,но бял амур,не шаран!Излезе като парцал,щото беше преял
Забележете как съм му запушил гъ..а с ръката си и пак сере царевица:lol:

Оттогава не храня със суха никога,щото

Но и не я отричам,просто аз не храня с такава

Забележете как съм му запушил гъ..а с ръката си и пак сере царевица:lol:

Оттогава не храня със суха никога,щото

Но и не я отричам,просто аз не храня с такава

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Пък аз храня и не ми дреме,че и се наранявало дупето!/това е една стара дискусия/