Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Имали забрана за риболов на морето
Модератори: emo vasilev, alekst
- mario.vutov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Имали забрана за риболов на морето
Колеги искам да попитам можели да се лови риба в момента на морето тоест през забраната,защото мисля да ходя на 5,6 май.Благодаря предварително.
Re: Имали забрана за риболов на морето
Всичко на въдица освен калкан. Успех!
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- mario.vutov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Благодаря
-
- ще става разбирач
Не бадете толкова сигурни,вчера позваних в ИАРА и се оказа,че риболова дори и на попчето с въдица в Черно море е ЗАБРАНЕН!!!!Така че внимвайте!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана

- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето линк към заповедта Изтегли заповедта. Покажи къде пише, че любителския риболов на попчета с въдица е забранен и да се свършва с тези спорове - забранен, разрешенEl Pescador написа:Не бадете толкова сигурни,вчера позваних в ИАРА и се оказа,че риболова дори и на попчето с въдица в Черно море е ЗАБРАНЕН!!!!Така че внимвайте!!

-
- ще става разбирач
Не съм аз инстанцията ,кояато въвежда тези нешта!Не искам да споря сас никой затова позвани на Тел.: 02/80 51 663, 80 51 666,както го направих и аз днес за втори път и излизаме от всяакакви самнения!!!Забрана за попчето до 31 май вкл. и на въдица!!!
моята риба никой не може да я хване ,

- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, последното което желая е да влизам в безсмислени полемики или кавги с когото и да било.
След поедния внимателен прочит на заповедта и на Закона за рибарството и аквакултурите виждам селдното :
Забранявам уловът на риба в рибностопанските обекти по чл.3 ал. 1 т. 1 и 2 от ЗРА както следва:
и от ЗРА
Чл. 3. (1) Рибностопански обекти са:
1. естествени води и водни обекти - по смисъла на Закона за водите; вътрешните морски води, териториалното море, прилежащата зона, континенталният шелф и изключителната икономическа зона на Черно море и българският участък на р. Дунав - по смисъла на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България; всички останали реки и стари речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
2. изкуствени водни обекти - язовирите, бентовете и изравнителите, каналите, баластриерните водоеми, хидропарковете, технологичните водоеми на електрическите централи и на други индустриални предприятия или земеделски стопанства;
Нека някой по-запознат с правните термини и методология да се изкаже
След поедния внимателен прочит на заповедта и на Закона за рибарството и аквакултурите виждам селдното :
Забранявам уловът на риба в рибностопанските обекти по чл.3 ал. 1 т. 1 и 2 от ЗРА както следва:
и от ЗРА
Чл. 3. (1) Рибностопански обекти са:
1. естествени води и водни обекти - по смисъла на Закона за водите; вътрешните морски води, териториалното море, прилежащата зона, континенталният шелф и изключителната икономическа зона на Черно море и българският участък на р. Дунав - по смисъла на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България; всички останали реки и стари речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
2. изкуствени водни обекти - язовирите, бентовете и изравнителите, каналите, баластриерните водоеми, хидропарковете, технологичните водоеми на електрическите централи и на други индустриални предприятия или земеделски стопанства;
Нека някой по-запознат с правните термини и методология да се изкаже
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
[quote="El Pescador"]Не съм аз инстанцията ,кояато въвежда тези нешта!Не искам да споря сас никой затова позвани на Тел.: 02/80 51 663, 80 51 666,както го направих и аз днес за втори път и излизаме от всяакакви самнения!!!Забрана за попчето до 31 май вкл. и на въдица!!![/quote]
Спори си,звъни си,
обаче не въвеждай колегите в грешни релси.
Много е писано по темата,редно е да прочетеш закона за рибарство и аквакултури,
и тогава да даваш категорични отговори.
Чичко Гугъл за секунди ще ти даде закона.
В момента в морето може да се пускат и мрежи,
за карагьоз обаче.
А попа никога не е бил забраняван за любителския риболов.
Спори си,звъни си,
обаче не въвеждай колегите в грешни релси.
Много е писано по темата,редно е да прочетеш закона за рибарство и аквакултури,
и тогава да даваш категорични отговори.
Чичко Гугъл за секунди ще ти даде закона.
В момента в морето може да се пускат и мрежи,
за карагьоз обаче.
А попа никога не е бил забраняван за любителския риболов.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Тук ми се стори най-подходящо да питам...
Един познат (много запален риболовец) твърди, че вече ще искат риболовни билети за морето. Вярно ли е това? Аз имам билет, който ще си презаверя сега, но ми е чудно тези старци дето виждам по буните, отишли да си хванат по някоя рибка за хапване... ще им искат ли билети, баси?
Един познат (много запален риболовец) твърди, че вече ще искат риболовни билети за морето. Вярно ли е това? Аз имам билет, който ще си презаверя сега, но ми е чудно тези старци дето виждам по буните, отишли да си хванат по някоя рибка за хапване... ще им искат ли билети, баси?
ЗАЩО ДА МИ Е ЛЕСНО, КАТО МОЖЕ ДА МИ Е ТРУДНО?
- КИРО
- Обратна връзка:
Има си закони за това,не виждам за сега да са променени.Rocko написа:Тук ми се стори най-подходящо да питам...
В горното си мнение съм цитирал закона.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Живеем в правова държава а не в дивия запад. Ако някой чиновник ти каже да седиш на един крак ще го направиш ли? Тия телефони дето си дал са софийски. На тези дето си им звънял може да ги питаш за Панчеревското езеро а не за морето. Като искаш да получиш "компетентен" отговор за морето звъни на варнеската или бургаската служба. Но дълбоко ме съмнява че ако звъннеш и тук ще получиш верен отговор , но все пак може да пробваш. Може да изкараш късмет и да попаднеш на съвестен служител. Когато ходих миналата година да си вадя риболовен билет и ги питах къде мога да ловя с него , всички който питах даваха различни дори противоречиви отговори, и от всичко това заключих че или са абсолютно некомпетентни , или малоумни или просто си правят ташак с мен. Последното май е най-вероятно. Най вероятно и теб да за та пратили за гъби.El Pescador написа:Не съм аз инстанцията ,кояато въвежда тези нешта!Не искам да споря сас никой затова позвани на Тел.: 02/80 51 663, 80 51 666,както го направих и аз днес за втори път и излизаме от всяакакви самнения!!!Забрана за попчето до 31 май вкл. и на въдица!!!
И аз си ловя попчето ама принципно да си кажа... вчера говорим с колеги, въпреки че риболова с пръчка едва ли е е съществения проблем...
Ако примерно беше забранен риболова на морето, 1 на всеки 3 години примерно нямаше ли да е по-правилно. Всяка риба, която хванем е с хайвер.
Тя държавата ни е е само проблеми, и за съжаление няма кой да го контролира това безразбoрно ловене, а културата ни е много ниска...
Ако примерно беше забранен риболова на морето, 1 на всеки 3 години примерно нямаше ли да е по-правилно. Всяка риба, която хванем е с хайвер.
Тя държавата ни е е само проблеми, и за съжаление няма кой да го контролира това безразбoрно ловене, а културата ни е много ниска...
- КИРО
- Обратна връзка:
Относно попчето,мисля че няма проблеми.Количеството му в морето е доста голямо,
а враговете малко.
Доколко си спомням,едно попче хвърля хайвер от около 500 000 яйца,
а и по времето когато си хвърля хайвера,много по-рядко се ловят женските попчета,
по мои си наблюдения.Нощно време са по-активни.
а враговете малко.
Доколко си спомням,едно попче хвърля хайвер от около 500 000 яйца,
а и по времето когато си хвърля хайвера,много по-рядко се ловят женските попчета,
по мои си наблюдения.Нощно време са по-активни.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Представи си територията която заема популация на каята , попчето , лихнуза... и там всички подобни дънни риби и територията на всички буни , кейове , мостове на които може да се ловят тия видове риба въдица. Съпостави ги двете и ще видиш че дефакто любителския риболов с въдица е една пренебрежима част от общата популация на каята по нашето черноморие. Стопанския риболов с мрежи правилно е забранен.