Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

Може ли да ме светнете
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Може ли да ме светнете
Може ли да ме светнете за морския риболов какви такъми тряя даа имам Шаранджйиските ше ми свършат ли работа имам намерение да пробвам и смятам да ида на созопол ама кат не сам ходил за риба на морето незнам какво тряя да имам нешо по специфично да има Гледам тука мноо тънки специалисти има моля помогнете да не се излагам пред ората кат ида смятам да почвам да тренирам за следващото рандеву Ай с високоградусната консумация имам тренинг ама с риболова на море сам на вие по точно ме интересува влакното до какви размери тряя да е дулжината на пръчката каква е стравта и знам че продават и кукички за морски риволов и дали обикновенните пак вършат работа или тряя да си купа морски абе общи понятия саа мои да сме сигани ама да не се злагаме поне
-
- сериозен играч
Телемач...Супермач....Фидер и все едни такива дълги тояжки...шаранските не са баш за море щото там шараните са само тия зад тояжките:lol:
а за макарички ...ами има си морски такива..примерно Мичел Наутилос и са евтинки
от тук натам...ем и бидем хахахах супер термини са според вида на улова ти

а за макарички ...ами има си морски такива..примерно Мичел Наутилос и са евтинки

от тук натам...ем и бидем хахахах супер термини са според вида на улова ти
Господ може всичко чада мой !
На пролет, когато се хвърля на дъно за илария-стават.
Първо отиди на морето, поогледай се, и след това си решавай сам
Ако хвърляш за калкан- тоже са идеални
Ако пък имаш парици в излишък-купувай си
Никой няма да те върне от морето, защото нямаш точния тъкъм.
Е, ако си решил да си като на модно ривю - знаеш, какъв е начина-купувайййййййй.
айде наслукааааа

Първо отиди на морето, поогледай се, и след това си решавай сам

Ако пък имаш парици в излишък-купувай си

Никой няма да те върне от морето, защото нямаш точния тъкъм.
Е, ако си решил да си като на модно ривю - знаеш, какъв е начина-купувайййййййй.
айде наслукааааа

-
- вече хвърля и на тежко
относно такъма за морето...
Бях края на септември на райския залив/южно от Созопол/,
метах си на блатен с бомбарда 25гр. със Спининга/215, 10-30/
зарганче, едра платерина или илария/ба ли му ма..та ква е разликата/
та налових си добре.
В този ред на мисли, ще си приспособиш и шаранджийските такъми...
само куките са много важни/требе си морски, ако не си отличник с куко-изваждача
Наслука!
метах си на блатен с бомбарда 25гр. със Спининга/215, 10-30/
зарганче, едра платерина или илария/ба ли му ма..та ква е разликата/
та налових си добре.
В този ред на мисли, ще си приспособиш и шаранджийските такъми...
само куките са много важни/требе си морски, ако не си отличник с куко-изваждача
Наслука!

Love & Ribolov
Еиии мерси
Абе то ясно парици излишни нема точно ми са за ся ама ако падне некои часмак ше си купа и морски. за сега смятам да ползвам заместители имам едни 3 метрови върлини с по тънички върхове ще пробвам с тех за куките задулжително ще ги смена с морски абе ще опрая работата някак си мерси за помоща. А сега утре смятам да ида пробвам щуките по ямбол казаха ми един каинак дето се навуртали по едрички от онез чарва на тунджа ще ида да пробвам пак ако има нещо ще се пофалям задължително
Благодаря ви за вниманието
Благодаря ви за вниманието
- каридата
- учете се от него
морския не е толкова претенциозен риболов колкото сладководния.вярно има си тънкости но имам в предви че рибата не е толкова плашлива.което е страшен плюс за нас.зависи към кава риба си се ориентирал да ловиш на морето.сус сигуност с някой от твоите пръчки ще можеш да ловиш.важното е рибата да я има.а тя с всяка изминала гогина е по малко.тъжно но факт
.ако искаш няква информация за вид риболов по морето ще съм насреща.

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

O K братле
До края на месеца се надявам че ше мога да се измукна от работа да ида на морето за риба и непременно ще ти се обада да каиш кво тряя да приготва аи за пръчките и куките ясно ама страфта нешо не ми е извесна помна че като малък на ахтопол ловяхме попчета на миди ама не вярвам са да има миди пак и попчета незнам дали има ама квот има пак ко нема нишо здраве да е
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако минаваш край Варна пиши тука може да се пробваме заедно
.
Относно стръвта.На граца и трицона съм имал удари.Винаги се осолява рибата за да е по твърда и да се задържа на куката при вълнение и да не пада при замятането и сблъсъка с водата.
А най-важното за стръвта е да е лъскава.Най добре граца щото става доста твърда ако е прясна особено
.
Много колеги използват заргана като си я режат на парченца също е хит за калканите
.
И на таранка се хваща дори. Абе всичко що е лъскаво. Не ти препоръчвам иларията(кефал) само защото лъскавата и люспа пада.

Относно стръвта.На граца и трицона съм имал удари.Винаги се осолява рибата за да е по твърда и да се задържа на куката при вълнение и да не пада при замятането и сблъсъка с водата.
А най-важното за стръвта е да е лъскава.Най добре граца щото става доста твърда ако е прясна особено

Много колеги използват заргана като си я режат на парченца също е хит за калканите

И на таранка се хваща дори. Абе всичко що е лъскаво. Не ти препоръчвам иларията(кефал) само защото лъскавата и люспа пада.
За бракониерите само слънчаци
!

aha
МЕрси калкан4о ама Варна ми иде малко пристърни тука по на близичко созопол наи много че нафтата поскъпна пак и тираджиите не дават и поне за ся няма чалъм за варна
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Gan4eff ... глей сега ко'щи кажа - Аз, братко съм решил понеже няма как вече заради Батката и останалите маняци на дънния морски риболов (и заради раневутата ни живот и здраве)... да си купя една 2ка прътове - забележи - ШАРАНДЖИЙСКИ - 3,90м. - до 3,5lb. акция - ама не телескопи - а коленни пръчки - 3 части - Телескопите ги мани
- заради хубавото, че се събирали/скатавали на малко място ги хвалят - аз имам такива към 10 броя - паменици
4ри са чист карбон
Откакто хванах в ръка и метнах за първи път преди 7 години с 3-коленен спининг - и се разведох с телескопите.... а имам и 2-коленен на 2х1,80м. питай ма как се транспортира вътре в купето на кола - отгоре на тавана не смея да я сложа - ши я забравя някъде - после ши си изям топките! Обаче най-обичам фидера - ма'аш с него здраво и не ти пука - обаче има един косур - не обира, тврдичък е за удържане на по-ядосана риба (имам избягали, скъсали, откачени) - това за сбиро риболова важи само.
Сега да продължа...не знам кви са твоите шарандийски, ама трябва да са такива, че линията да ти е винаги изпъната на морето (вятър+вълна) за да си виждаш кълването - слагат звънчета някои юнаци ...ама грънци - знайш ли кви топаци удрят при по-бурничко време - Питай ДОКТОРА от UK !!! чието мото е "Tight Lines" - техники и видове такъми за дъно - има най-различни - потърси в търсачката на Форума - ще намериш - там съм писал и аз - а Доктора колко е писал - евала на него !!! и последно за дънното закотвяне на такъма ти - има моя тема за оловото с мустаците-80гр. (малко е !!!) - и снимки сложих - ама 1 бр. тука във Варна струва 2.00лв. Освен това можеш да си използваш целия арсенал от видове дънни монтажи (сладководни) и все ще имаш успех.
А сега критика малко - всеки бърза да пуска тема с въпроси преди да е пуснал търсачката и да види дали аджеба, вече някой друг го е написал.
...така че, Gan4eff... пусни я таз търсачка - има и за сбиро-бомбард-връзване-размери-влакна-куки и т.н. че и снимка турих май доколкото си спомням - ми то беше преди 2 години, приятелю ...

Откакто хванах в ръка и метнах за първи път преди 7 години с 3-коленен спининг - и се разведох с телескопите.... а имам и 2-коленен на 2х1,80м. питай ма как се транспортира вътре в купето на кола - отгоре на тавана не смея да я сложа - ши я забравя някъде - после ши си изям топките! Обаче най-обичам фидера - ма'аш с него здраво и не ти пука - обаче има един косур - не обира, тврдичък е за удържане на по-ядосана риба (имам избягали, скъсали, откачени) - това за сбиро риболова важи само.
Сега да продължа...не знам кви са твоите шарандийски, ама трябва да са такива, че линията да ти е винаги изпъната на морето (вятър+вълна) за да си виждаш кълването - слагат звънчета някои юнаци ...ама грънци - знайш ли кви топаци удрят при по-бурничко време - Питай ДОКТОРА от UK !!! чието мото е "Tight Lines" - техники и видове такъми за дъно - има най-различни - потърси в търсачката на Форума - ще намериш - там съм писал и аз - а Доктора колко е писал - евала на него !!! и последно за дънното закотвяне на такъма ти - има моя тема за оловото с мустаците-80гр. (малко е !!!) - и снимки сложих - ама 1 бр. тука във Варна струва 2.00лв. Освен това можеш да си използваш целия арсенал от видове дънни монтажи (сладководни) и все ще имаш успех.
А сега критика малко - всеки бърза да пуска тема с въпроси преди да е пуснал търсачката и да види дали аджеба, вече някой друг го е написал.
...така че, Gan4eff... пусни я таз търсачка - има и за сбиро-бомбард-връзване-размери-влакна-куки и т.н. че и снимка турих май доколкото си спомням - ми то беше преди 2 години, приятелю ...

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...ц...ц...ц аееее....пак таз Краставица - въри го печи го - то пак на неговата се дърпаbatmilen написа:да изчерпателен отговор...А останалото ще си купиш в магазин Рибар в Краставицата - Бургас или в другите магазини наоколо...Търси Локал...

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
таи де таи
абе то че от бургас ще се пазари тва ясно у Ямбол нема да се продава морски пренадлежности поне на 3те магазина на които ходя аз няма нито куки нито тежест ЗА пръчките и аз сам на твоето мнение предпочитам ги пред телескопите не че нямам и от тях ама работата етам че се с дебели върхове са неса спинингарки а са кат камъш дебели и маи не стават за море имам една само 2,40 с тънък връх и маи ще зема в употреба телескопите за първо време пак кат се поопарича ще си купя Фидер или квото е там даже незнам как изглежда ама неисе има време пмад сам ще се науча мерси много и задулйително ще ида при ония дългуч локалчо да видим тои кво пък ще ми предложи аре батка живо здраво и тренираите за рандевутата щот сам зафанал да тренирам аз на литровка пелинец сам веке